Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

cok yaramaz

aylin35

Bronz 5 Üye
Surekli yemek istiyo akvaryumdan kacmaya calisiyo sipir sipir yuzuyor elime alinca hic korkmuyo durmuyo tirnaklarni gecirip kaciyo kabugu 10 cm oldu beni cok yoruyo o hic yorulmak bilmiyo :( nasil sakinlestiririm ben bu hayvani

Cvp: cok yaramaz

Bence davranışları normal. Tabi hepsi aynı davranışları sergilemiyor ama bir çoğu bu şekilde.

canlı hareketli hayvan iyidir. durağan hale gelmesinden çekinin. yemi fazla veriyorsanız bu da enerji fazlası yapabilir.

Evet biraz fazla veriyorum bide vitamin veriyorum kocaman oldu zaten 2 ayda 4cmden 10 cm olmasi normalmi ?

Çok yavaş büyüme gibi aşırı süratli büyümede iyi değildir. Sizin kaplumbağa ortalama ayda 3 cm büyümüş ki bu gerçekten aşırı. Normalde ayda ortalama 1 cm gibi büyür. Hafatada bir gün yem ile vitamin verip günlük kafa büyüklüğü kadar yem vermelisiniz. Verdiğiniz öğünü yazarsanız size durumu daha net açıklayabilirim. Birde mümkün olursa canlının güncel bir resmini koyarsanız obezite var mı diye bakılabilir.

Akvaryumdaki suyun sıcaklığını da kontrol edin, 28den yüksek olmamalı.

evet bencede akvaryum sıcaklığına bakın..bir de günde bir kere ve aynı saat civarında yem verirseniz yem saati dışında daha sakin olabilir.

banada yardımcı olurmusunuz arkadaşlar, benim kaplumbağalarda yemleme sırasında sürekli birbirini ısırıyorlar hatta birinin boynunu ısırarak yaralanmaya sebebiyet verdi, yem sırasında deliye dönüyorlar, hatta akvaryumun suyu kabarıyor, birde ben sabah karides artı normal yem, akşamada kan kurdu artı normal yem veriyorum sizce yanlışmı? eğer yanlışsa lütfen beni düzeltin gerçekten başa çıkamıyorum kapluşlarım 8 arda 4 katı büyüdü yardım edin lütfen.

canlı yem gelişimini daha hızlı şekilde artırır. alışkanlık edinirse bırakmaz. herbirine göstererek ayrı köşelerde verin. hatta hızlı yiyene bütün halinde verin, oyalansın yemle. saldırı altında olanı ayrı bir köşeye alın çabuk yemesi için parçalara ayırabilirsiniz. diğerleri ona yaklaşırsa elinizle engelleyin veya uzaklaştırın.

karidesi en az 2 günde bir öğün verin. hatta 3 günde bir ve her yemi tek verin. diğer kuru yem çeşitlerinizi artırın. sera raffy p, sera carnivor, tetra reptomin. karides gibi yan yem olarak jbl agil ve calcil olabilir.

Bu form benden bıktı gibi hissediyorum :)
Neyse Petito'da çok hareketli.Bana 1 ay önce geldi arkadaşım bakamıyorum dedi bende bana ver dedim işte kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama kabuk boyu 3cm. İlk geldiğinde hiç beni sevmezdi elime alırdım kabuğuna girerdi şimdi yanına gidiyorum çıkarıyo kafasını acaba bu bana yem mi vercek der gibi . Elime alıncada korkumuyo :) Kıpır kıpır bu durumdanda memlunum aslında :) Ama hep aç gözüküyo şu kafasının hacmi kadar olayına yeni geçtim ama öyle tatlı ki aç kalıyo sanıyorum.
Suyumuz 24 dereceye ayarlı yükeltmeli miyim ? Kabımız biraz ufak şimdilik büyüyünce büyük kaba geçeceğiz 30lt şu anki kabımız ısıtıcıyı yükeltmeli miyim ?
Birde hep açız valla hiç doymuyoruz hele yem verme sırasına yerinde duramıyo :) Et çok seviyo marul hiç yemiyo :)
Çok uzun oldu farkındayım ama kafasının hacmi şu an verdiğim yemn 1 tanesinden 3 adet oluyor sabah 1,5 akşam 1,5 veriyorum bu verdiğim kafasının hacmine denk. Yanında et versem sorun olur mu ?

et vermeyin. alıştı mı başka birşey yemez. su kalitesini bozar, bakteri olasılığı var. su için derece alın ısıtıcının değil derecenin ne gösterdiği önemli. kabın ısıtıcıdan en uzak kısmına yapıştırın. ısıtıcının watt'ı yüksekse tam bir netice vermez. olduğundan fazla ısıtabilir.

2+2 verebilirsiniz. yemlerin boyutları farklı oluyor. ve hareketli diyorsunuz bunu yakar. marul yemek için daha ufak 5 cm'yi geçti mi ot türevlerini yemeye başlıyorlar.

Teşekkürler :) Et vermeyi yavaş yavaş kısıyım o zaman :) Bende marul yemeyince sağlıksız sanmıştım :) Bu günde et vermiştim ama daha pek fazla et göremez :) Çok da tatlı :)
Birde yem veriyorum yemden daha çok benim kokumu takip ediyor. Yem verdiğim zaman yeme gitmyor bana bakıyor bende elimle yemin yerini belirtiyorum bazen elimi suya sokarak uyarıyorum yem burda diye. Yem yerken yayına gidersem tüm dikkatiyle beni izliyor yemlerden daha çok sevdi benim kokumu sanırım :)

Su ısısını 26-28 derece yaparsanız daha iyi olacak. Birde fazla elinize almayın. Bu hayvanlar evcil değil ve zaruri haller dışında ortamlarından çıkarılmaları hastalık ve strese yol açar.

Geri