Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cüce vatoz

sedatsahin

Altın 1 Üye
Arkadaşlar gördüğünüz gibi kaplumbağlarım bunlar canavar gibiler bunların yanına cüce vatoz koysam onu yerlermi [/php]
PHP:
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jkh_BrFKHvw[/video]

Cvp: Cüce vatoz

vatoz değilde vantuz diyorsunuz sanırım. kahverengi benekli olanlardan. küçük alırsanız saldırabilirlerve öldürebilirler. büyük alırsanız bu sefer o kaplumbağalarınızı öldürebilir. benim balık beslediğim zamanlarda 20 cm'yi geçmişti ve japon balıklarımı emerek öldürmüştü. karın bölgesini parçaladı. aynı şekilde kaplumbağalarınızı emerek su altına çeker ve boğularak ölmesine neden olur.

Cem bey baliklarin ismi vantuz degil vatoz :)

Sedat bey suanda ben besliyorum fakat "cüce" vatoz asla bakilmaz. Tek hamlede yutarlar. Ben suanda leopar vatoz besliyorum fakat boyu 23 cm. Sizin akvaryumunuz 23 cm lik bir balik ve kaplumbagalari kaldirabilecek buyuklukte degil. Dolayisiyla bu akvaryumda vatoz yada baska bir balik besleyemezsiniz.

Ayrica belirtmek isterimki bu kaplumbagalarin karakteriyle alakali bir durum. Goz onunde bulundurulmasi gereken nokta kaplumbagalarin besin zincirinin basinda baliklar geliyor. Bunu unutmadan oyle bir canin sorumlulugunu aliyorsunuz. O yuzden balik alipta belkide onu ölüme itmek cok gereksiz bir durum.

Birde Cem bey sanirim size dusen vatoz vahsiymis. 1 seneye yakindir 23 cmlik vatoz besliyorum hicbir sikinti yasamiyorum. Heleki kaplumbagalari emmesi falan asla :S

Vatoz Cama yapışıp yosunları emiyor .kaplumbaga onu yer bir iki tadına bakıyım dıye saldırır egeer yumusak bolgesıne saldırrırsa kan kaybından gidebilir .23 cm ne kadar büyük olur bılemıyorum ama agzı yetışkın bır kaplumbağayı yutamaz ,yutsa bile kapluş ayaklarını kollarını oynatır birde kabugu sert vatoz bunu yutmak ıstemez o yuzdende kusar .bi aralar bende beslıyordum 20 tane lepistes 2 tane çöpçü 1 tanede vatoz vardı 20 lt lık akvaryumda.vatoz zaten vahşi hayvan deıl sadece camı temızler ve keskın dişide yok .

mailto:/2aenuv4.jpg

vatoz muymuş adı neyse ben vantuz diyorum.kaplumbağa büyükse sorun çıkmayabilir. küçük yavru ise emip dibe çekebilir. benim o şerefsiz önceden böyle birşey yapmıyordu. şu cama yapıştırılan yemleri japonlar yemeye çalışırken kaçırmak için dalıyordu. sonra balığın tadını alınca huy edinmiştir diye düşünüyorum. birini parçaladı. birini yüzgeçten emip öldürmüş diğerinin karnını emerken farkettim. hayvanın kılçıkları ortaya çıkmıştı. pullarını sökmüş. sonra sattım gitti. neyse yeterince beslenirse sorun olmaz heralde. ama küçük olursa kaplumbağalar dalabilir.

Geri