Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

D vitamini eksikliği için vitamin

HUKMUK

Yeni Üye
Kaplumbağalarım güneş ışığı alamıyor ve ben imkansızlıklar nedeniyle onlar için uvb lamba temin edemedim.Vitamin konusunda bilgi istiyorum.Ne sıklıkla nasıl ne şekilde hangi vitamini vermeliyim?

Cvp: D vitamini eksikliği için vitamin

uvb'ye alternatif olan eczaneden alınacak olan devit ilaçtır. bu D3 vitaminidir. bu vitamin vücuttan kalsiyum atılımını durdurur. haftada bir bir yeme bir damla olarak uygulanır. bu arada kalsiyum desteği de gereklidir. bunu vitaminde içeren sera mineral yem veya hayvan 6 cm'den büyükse jbl calcil ile karşılayabilirsin. ama hayvan sağlıklı ise mineral yemdeki kalsiyum yeterli olacaktır.

sağlıklı olan uvb ile hayvanın kendisinin üretmesidir. bu sebeple devit geçici olarak uygulanmalıdır.

Cem abiye ek olarak, devit 3 ilacı maksimum 3 ay kullanılmalı. Bu zaman diliminde birikim yapılım uvb almak en iyisi olacaktır.

Devit 3 vitaminin bebeklerde kullanım sakıncaları halen tartışılıyor. Bizim minicik canlıların bünyesini düşünürsek riski daha net anlarız. Bu sebeple iç organların sağlığı için Emin in dediği gibi 3 ayı geçmeyin.
Bu kadar masraf içrisinde uvb neticede bir ampul olup bu kadar fiyata satılıyor diye almamak ne kadar doğru oluyor değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum. Bu ampullerin yurtdışı fiyatlarını yakın zamanda Cem paylaştı ve ülkemiz dışında da ne kadar pahalı olduğunu gördük. Demekki sadece arz talep sebebinden ötürü yani bulunamıyor diye fahiş fiyata satılmıyor. Tüm yıl ancak yazın oda uygun hava koşullarında yapılabilen doğal güneşlendirme ülkemizde bu hayvanlara yeterli olmayacağı için uvb kaçınılmaz.

Biraz daha detaya girmek istedim.

Geri