Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Daha çabuk büyümelerini istiyorum

abdullahturtle

Bronz 4 Üye
17 kaplumbagamdan 11 tanesi hala yetiskin olmadı daha çabuk büyümelri için yapabilecegim en etkili ve en sağlıklı yolu öğrenmek istiyorum. :)

Cvp: Daha çabuk büyümelerini istiyorum

gelişmeleri için etkili olacak şeyler.
metabolizmasını hareketlendirmek için uva içerikli ampul (uva + uvb alırsan daha iyi. uvb ve uvb içerikli ampuller ısı vermez yanında ısıtıcı lamba da olmalı.)
yine metabolizmayı canlandırması için sera mineral yem (haftada bir verilecek). jbl agil yem, bu kemik ve kas gelişimini tetikleyen lizin adlı amono asit içerir.
bol yüzeceği alan. boyca uzunluk yüzerek kemik ve kaslarını geliştirmesini derinlik akciğer gelişimini tetikler.

bunlar sağlandığında normal gelişiminde daha hızlı büyürler. yalnız herhangi bir hastalık oluşursa boy uzama durur. enerjisini bu hastalığa yönlendirirler. bir diğeri 10 cm kabuk boyu civarı boy uzama durur. cinsel gelişim süreci başlar. bu tamamlandığında tekrar boy uzama devam eder.

Peki kabuk mantarları neden olusur ve bitkisel bi yolla nasıl giderilir ayrıca mantarlar ölüm getirirmi ... tskr edrm ...

Mantar tam steril edilmemiş akvaryum veya herhangi bir ürünle bulaşır. Bitkisel yolla giderilmez sağlıklı olan temiz ıslak fırçasına tuz döküp o bölgeye yavaşça uygulanır. Bu detaylı bir konudur. Mantar olup olmadığına bakmamız gerekir.

Mantarın değişik çeşitleri vardır en tehlikeli olan kahverengisidir hayvanın kabuğunu oyarak içten içe yer ve öldürür.

Mantar genellikle filtresiz akvaryumlarda yani pislikten oluşur. Ayrıca akvaryum içine koyulan taş, kum, kaya, vb. Ekipmanların yeterince temizlenmeden dahil edilmesiylede oluşabilir. Dikkatli ve titiz bakım ile tedavi edilebilir yalnız ihmal durumunda ölüme sebep olabilir. Bulaşıcıdır.
Daha detaylı bilgi için hastalıklar bolumunde mantar hastalığını inceleyiniz.

Peki mantar dısında meydan gelen beyazlıklar nedir hastalıkmıdır tedavisi varmıdır ????

Kireç olabilir. Yaraya bağlı beyazlık olabilir. Darbe izi olabilir. Plaka arası hava kabarcığı olabilir. Doğum lekesi, vitamin eksikliği veya herhangi bir organın işlevinde arızaya bağlı bir durum olabilir.

Böyle bir şey olursa resmine bakıp ne olduğunu görüp ona göre yapman gerekeni belirtiriz.

Peki mantar dısında meydan gelen beyazlıklar nedir hastalıkmıdır tedavisi varmıdır ????

plaka değişiminde hasar görmüş kabuklar atılır. alttan yeni gelenler görüntüyü normale döndürür. tedavi edilecek olanlar tedavi edilir.

Mantar dışındaki beyazlamalardan kireç musluk suyu ile meydana gelir. Giderilmesi hazır su kullanımı ve plaka değişimi ile uzun vadede olur. Hızlandırmak için bakım ile eski plakaların hızlı atılması sağlanır. Az miktarda olan kireç çok önemli olmasa da yoğunlaştıkça başka sorunların sebebi olur. Kabuğun hava almasını engeller, güneşlenmede ısıyı emmesini ve ışınları almasını engeller, mantar üremesi için ortam daha uygun hale gelir.

Kabuk yenilemedeki beyazlama da eski plakaların renk kaybetmesine bağlıdır. Hiç zararı yoktur, ancak fazla birikim arada hava yapmasına ve buraya su girmesi ile gene mantar gibi olumsuzlukların meydana gelmesine sebep olur.

Hayvanların büyümesinin uygun seyirde ilerlemesini sağlamak için düzenli, doğru miktarda ve kaliteli besinler kullanmalısınız. Ayrıca büyüme için ilk kural uygun su hacmidir. Su canlısı oldukları ve sağlıklı olmaları için hayvanlar rahat ve uygun sistemde yüzüp güneşlenebilmeli. Aksi halde eziyet bitmez. Erişkin hayvan başına 150 lt su hacmi olmalı. Orta boylarda yarısı kadar da idare eder. Yani size bu hayvanlar için ömürlük 2500 lt, geçici olarak 1300-1500 lt akvaryum gerekir.

Geri