Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Damla,Filtre,Vitamin vb SoruLarım

seko94seko

Bronz 1 Üye
Bir kaç sorum olucak,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

1.Kaplumbağaların akvaryumuna,balıklarda oldugu gibi dezenfektan adlı damladan kullanmalımıyım ?
2.70-80 Litre bir akvaryum için şelale filtre yeterlimidir ?(Dış filtreler çok tuzlu geldi açıkcası :D )
3.Vitamin olarak Tavsiyeniz nedir ?
4.100 Litrelik bir akvaryuma 100w ısıtıcı yeterlimidir ?
5.Kaplumbağalarımı temizlemem gerekiyormu yani,forumda fırçalama falan gibi şeyler gördüm,nedir ne değildir bu konuyu bana bir anlatırsanız sevinirim.
6.Dip temizliğini ne aralıklarla yapmalıyım ve nasıl yapabilirim

Cvp: Damla,Filtre,Vitamin vb SoruLarım

1- Mavi damladan bahsediyorsunuz sanırım. Mavi damla kullanmak, akvaryumdaki yararlı bakterilerin yok olmasına sebep olur. O nedenle akvaryumu ilk defa kurma, büyük su değişimleri, suya bağlı hastalıklar (mantar, göz enf. v.s) olmadıkça mavi damla kullanmanızı önermem.
2-Akvaryumum 70 litre, Atman HF-400 kullanıyorum. Şelale filtreyi modifiye ettikten sonra bir sorun yaşanmıyor. Suyum oldukça berrak. Yalnız haftada bir dip çekimi yapıyorum ve 15 günde bir suyun yaklaşık %20 sini değiştiriyorum.
3-Sera Reptilin alabilirsiniz. Ya da eczanelerde Polivit Multivitamin Şurubu adıyla satılan vitamini alabilirsiniz. Yine eczanelerde satılan kaplumbağaların güneş ihtiyacını karşılamak için kullandığımız Devit-3ü alın. (UVB lambanız yoksa) Unutmadan; önümüz yaz. Kaplumbağanızı güneşlendirdiğiniz takdirde Devit-3 e gerek kalmaz.
4- Yeterlidir. Zaten dereceniz 28'i gösteriyorsa bir sorun yok. Ancak ısıtıcıyı almadıysanız 200 Watt alabilirsiniz. (Daha büyük bir akvaryuma geçtiğinizde değiştirmek zorunda kalmazsınız.
5- Çeşme suyu kullanan kaplumbağa severlerin kaplumbağalarının sırtında kireçlenme oluyor. Onları temizlemek amacıyla fırçalamayı öneriyoruz. Ancak özellikle yavru kaplumbağalarda mecbur olmadıkça fırçalama yapılmamalı bence. Yapılacaksa yumuşak diş fırçaları ile(çocuklar için kullanılan) yapılmalı.
6- Dip temizliğini dip sifonu ile haftada bir yapabilirsiniz.

Cvp: Cvp: Damla,Filtre,Vitamin vb SoruLarım

Belkiz Caliskan' Alıntı:
1- Mavi damladan bahsediyorsunuz sanırım. Mavi damla kullanmak, akvaryumdaki yararlı bakterilerin yok olmasına sebep olur. O nedenle akvaryumu ilk defa kurma, büyük su değişimleri, suya bağlı hastalıklar (mantar, göz enf. v.s) olmadıkça mavi damla kullanmanızı önermem.
2-Akvaryumum 70 litre, Atman HF-400 kullanıyorum. Şelale filtreyi modifiye ettikten sonra bir sorun yaşanmıyor. Suyum oldukça berrak. Yalnız haftada bir dip çekimi yapıyorum ve 15 günde bir suyun yaklaşık %20 sini değiştiriyorum.
3-Sera Reptilin alabilirsiniz. Ya da eczanelerde Polivit Multivitamin Şurubu adıyla satılan vitamini alabilirsiniz. Yine eczanelerde satılan kaplumbağaların güneş ihtiyacını karşılamak için kullandığımız Devit-3ü alın. (UVB lambanız yoksa) Unutmadan; önümüz yaz. Kaplumbağanızı güneşlendirdiğiniz takdirde Devit-3 e gerek kalmaz.
4- Yeterlidir. Zaten dereceniz 28'i gösteriyorsa bir sorun yok. Ancak ısıtıcıyı almadıysanız 200 Watt alabilirsiniz. (Daha büyük bir akvaryuma geçtiğinizde değiştirmek zorunda kalmazsınız.
5- Çeşme suyu kullanan kaplumbağa severlerin kaplumbağalarının sırtında kireçlenme oluyor. Onları temizlemek amacıyla fırçalamayı öneriyoruz. Ancak özellikle yavru kaplumbağalarda mecbur olmadıkça fırçalama yapılmamalı bence. Yapılacaksa yumuşak diş fırçaları ile(çocuklar için kullanılan) yapılmalı.
6- Dip temizliğini dip sifonu ile haftada bir yapabilirsiniz.

cevaplar için çok teşekkür ederim.Eczaneden devit 3 aldım az önce.Suyu 20 litre falan,kaç damla damlatmalıyım suya,yada suyamı damlatıcam diye sorayim ?

belkız hanım devit 3kullanıldığında diğer vitaminlere gerek var mi?

Devit 3'ü yeme damlatarak kullanın. Suda çözünmediği için kaplumbağaların gözlerine zarar verebilir.

Devit 3, kabuklarını sertleştirmek için kullanılır. Ayrıca vitamin kullanmanız gereklidir.

dermet' Alıntı:
Devit 3'ü yeme damlatarak kullanın. Suda çözünmediği için kaplumbağaların gözlerine zarar verebilir.

Devit 3, kabuklarını sertleştirmek için kullanılır. Ayrıca vitamin kullanmanız gereklidir.

bişey sorucam,ben bu devit-3 u yemlere damlattım,ama akvaryuma atmayın demişsiniz,bnm kaplumbağalarım suan elden yemıyor,nasıl verıcem ?

Ufuk Bey, akvaryuma atıldığında suyun üzerine yağ dökülmüş gibi oluyor. Başka bir kapta akvaryumdan aldığınız bir miktar suyun içerisinde yedirmeye çalışın

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Ufuk Bey, akvaryuma atıldığında suyun üzerine yağ dökülmüş gibi oluyor. Başka bir kapta akvaryumdan aldığınız bir miktar suyun içerisinde yedirmeye çalışın

denedim fakat yemediler,eve geleli tam tamına 1 hafta oluyo kaplumbağalar,yuvalarında yemeye yeni alıştılar,kapta yemelerı ıcınde 1 hafta bekletmem gerekcek galıba :D,gerçi bugun ilk kez ben yanlarındayken suyun üzerine çıkıp kafayı cıkartıp baktı böyle kısada olsa :D
acaba kuru alana bıraksam yerlermı ?
Bu arada kuru alanda lambam yok,o yüzden kapağı sürekli kapalı kabın.

haklısınız yeniyse daha alışamamışlardır :) Kuru alana koysanız yerler, benim kaplumbağam yiyor ama sizinkiler yeni olduğundan biraz çekingenlik olabilir. Akvaryumun kapağını tamamen kapatmayın ki, nefes alabilsinler. Onlarda bizim gibi akciğer solunumu yapıyor :)
Kuru alana bir ısınma lambası almayı ihmal etmeyin lütfen. Çünkü kabuklarını kurutamadıklarında mantar oluyorlar.

Belkiz Caliskan' Alıntı:
haklısınız yeniyse daha alışamamışlardır :) Kuru alana koysanız yerler, benim kaplumbağam yiyor ama sizinkiler yeni olduğundan biraz çekingenlik olabilir. Akvaryumun kapağını tamamen kapatmayın ki, nefes alabilsinler. Onlarda bizim gibi akciğer solunumu yapıyor :)
Kuru alana bir ısınma lambası almayı ihmal etmeyin lütfen. Çünkü kabuklarını kurutamadıklarında mantar oluyorlar.

yok,ufak bi aralık bıraktım tabiki :)
tek sorun kabuklarını kurutmalarıysa fön makinasıyla hallederim ben o işi :)
Şaka bi yana,alıcam onuda,yeni bir akvaryum alıcaz yakında o yüzden bekletiyorum,tahmini 1 1,5 metrelik bişey alcaz biraz buyuk mobilyalı bi akvaryum,o yuzden bekletiyorum yoksa almıştm coktan.

nasılsa o akvaryum içinde kuru alan lambası kullanacaksınız. Masa lambasına takacağınız 40 watt bir soft ampul ile her şey tamamdır :)

Belkiz Caliskan' Alıntı:
nasılsa o akvaryum içinde kuru alan lambası kullanacaksınız. Masa lambasına takacağınız 40 watt bir soft ampul ile her şey tamamdır :)

40 wat soft ampul yeterliyse o kolay,yarın hmn alabilirim onu,uv lamba olması lazım falan yazıyodu forumda ama ?

uv -b lamba ısı vermez sadece yaydığı ultraviole ışınlarla hayvanların d vitamini sentezlemesine yardımcı olur. Isı veren uv b lambalar mevcut onlar daha da pahalı 150 lira filan, sıcaklık vermeyen düşük wattlı uv b lambalar da 50 - 90 lira arası değişiyor.

Kullandığınız soft ampül kuru alanı sıcak tutmak içindir, başka bir işlevi yok. Düşük wattlı bir uv-b lambanın yanında ısıtıcı ampül kullanmak zorunludur.

Güneşlendiremiyorsak Uv b lamba, eğer uv b lamba alacak durumumuz yok ise de devit 3. Bu yöntemlerden ikisini aynı anda kullanmak aşırı gelir ve zararlıdır.

bu vitamin hayvanlarda kullanılmaz. şeker içeriği bakımından dolayı. onun yerine sera reptilin vitamin alacaksın. onu bulamazsan deep fix'in ki hariç diğer marka vitaminlerde olur. petshoptan alacaksın.

Geri