Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Davranış değişikliği

zaferya

Bronz 1 Üye
Katılım
24 Nis 2013
Mesajlar
109
Merhabalar arkadaşlar,

Eskiden kuru alandayken benden kaçmayan kaplumbağam artık 10 metreden beni görüp hemen suya dalıyor, sudayken korkmuyor benden.. fakat kuru alanda artık onu göremez oldum.. Kuru alana alıştırmayı eğitmek gibi bir şey mümkünmüdür? kuru alanına yemek attığımda çıkıp alıyor sonra suda yiyor o da işe yaramadı malesef. Akvaryum da salonda olduğu için sürekli insan var, yanlız bırakayım o nede olsa çıkar diye düşünüyorum fakat hep insan var. Geceleri de artık suda uyuma başladı.

Tabi ne isterse onu yapar sonuçta kendi evi ama mantar oluşumundan korkuyorum çünkü sürekli suda.

(Dipnot: Kabuk boyu= 4-4.5 cm, sağlıklı büyüyor gelişme döneminde siyah çizgiler çok kalınlaştı kabuğundaki)

Teşekkürler
 
Cvp: Davranış değişikliği

bazıları suda uyurlar onda sorun yok seninki trafiğin yoğun olduğu ortamda bulunduğu için tedirgin, güvende hissetmek amacıyla suya kaçıyor.içeri giren çıkan çok olduğu içinde seni de tanımıyor. sadece hareket algısıyla tehlike sezinliyor. kuru alanda dursun diye eğitilmez zaten büyüdüklerinde suda uyurlar hatta kalın yapraklı ve su yüzeyine yakın ipek bitki alırsan ona basıp burnu dışarda da uyuyabilir.

kaplumbağalarda tükürük bezi olmadığı için kuru alana bıraktığın yemi ıslatıp yumuşatmak için suya iner.
 
Cvp: Davranış değişikliği

Cevap için teşekkürler Cem Bey. Sürekli suda olması kabuk yumuşamasına yol açar mı peki?
 
Cvp: Davranış değişikliği

haftada bir devit kullanıyorsan kabuk yumuşamaz. ama sürekli suda kalmak kabukta yosunlanma yapar. ısıtıcı lambayı gün boyu açıp salona belli saatlerde kimse girmezse hayvan kuru alana çıkacaktır. salonun kapısı kapalı olmalı. girmeyen olduğu halde kapı açık olsa da tedirginliği üstünden atamaz.


mantar riskine karşı aynı şekilde ısıtıcı lamba ile kabuğunu kurutması da önlem olur.
 
Cvp: Davranış değişikliği

Devit kullanmıyorum çünkü uvb lambam var, zamanlayıcıyla 6 saate yakın süre açık tutuyorum, ısıtıcı lamba da 12-13 saat civarı. Vitamin olarak haftada bir reptilin damlatıyorum yemine yiyor güzelce. Haftada 1 pazar günleri de sadece sera mineral yemi veriyorum. İnşallah bir sorun olmaz teşekkürler cevaplar için
 
Cvp: Davranış değişikliği

mineral veriyorsan vitamine gerek yok veya iki haftada bir hafta ortası mineralden uzak bir gün verebilirsin. uvb varsa çok güzel. dediğim gibi insanlardan mümkün olduğunca izole bir zaman aralığı olduğunda çıkıp gereken ihtiyacını karşılayacaktır. bu arada uvb, ampul lambadan dışarı çıkık vaziyette ise sadece kuru alanı görecek şekilde alüminyum folyo ile sararsan size zararı olmaz. bizim gözlerimize ve derimize zararlı özellikle çocuk varsa ortamda uzak tutmalısınız.


ve rica ederim amacımız yardımcı olarak hayvanlarınızı daha sağlıklı büyütmenizi sağlamaktır.
 
Cvp: Davranış değişikliği

Uvb lambadan dışarı çıkıyor doğru fakat günün en ölü saatlerinde sabah 7-12 arası yaktığım için kimseye zararı olmuyor.

Vitamini o zaman 2 haftada bir çarşambaları veririm. Mineral günü pazar çünkü.

Tekrar teşekkürler.
 
Uvb zamanını daha çok ne zaman kuru alanı kullanırsa o zamana denk getirmek daha iyi hatta öğlen saatlerine. Örneğin 5 saat açık kaldığına göre 10:00-15:00 ideal olur. Cem genel olarak detayları anlatmış. Benim tek önerim şu olur. En azından belli saatlerde kuru alan bölgesi önüne pano gibi etrafı göremeyeceği bir engel konulursa kullanmaya başlar. Aksi halde hep tedirgin olacak.
 
Geri
Üst