Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Davranıslarındaki değişiklik...

burmer

Yeni Üye
Arkadaslar benim iki adet kaplumbağam var 15 cm boyları kabuklarının. bundan 5-6 ay once bırı dıgerıne o kur hareketını yapınca digeride karsılık verıyordu. ama sımdık dıkkat edıyorum bırı yapınca dıgerı yapmıyor... sallamıyor, kaffasını ıcıne cekıyor felan. Issırmada bu davranıslardan sayılabılırmıs bızımkı ıssırıyor, dıgerıde ıssırmaması ıcın ıyıce kapatıyor kendını her sekılde.... sebebı ne olabılılr?

Cvp: Davranıslarındaki değişiklik...

kopluşlarını birbirlerinden ayırr bir yerde okumuştum ısırmalar büyük ciddi yaralara sebeb oluyor......

:) Isırmalar yaraya dönüşebilir evet. Ama sorununuzu tam anlayamadım. Biraz daha anlaşılır bir şekilde açıklar mısınız?

siz ısırırken gördünüz mü yoksa öyle olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Bir kaç yıldır besliyorum kaplumbağa. Yani tahmin edebiliyorum ne derece yaralayacağını ;)

erkek çiftleşme rituelinde diğerinin boynundan ısırmaya çalışır. dişiniz bu istemiyor. bu durumda ayırmak lazım. bir yerde ısı değeriyle alakalı olarak aktifleşebildiklerini okumuştum. bu yüzden erkek mevsim yanılması içinde olabilir. emin değilim. bunu da fikir olarak söyleyim. yazının yalancısıyım.

bayadır yapmıyorlar.. yanı eskısı gibii yapmıyorlar, onceden cok sıklıkla olurdu ıssırmalar ama sımdık cok nadır... kur olayı devam edıyor, bırı yapıor bırı sallamıyor... ıssırmalarda genelde bırı su uzerınde kuru alandayken yapılıyor, sudakı kuru alandakının kuyrugunu ayagını ıssırıp cekkıor asagıya...... :ff: su ıcındede bazen oluyr bırı dıgerının dıskıladıgı yere ıyıce yaklasıyor sonra, bam! kuyrukdan ıssırıyor bı anda...

Bence hala ayırmak gerekebilir. Yaralanma oldumu hiç. Yani kur dışında agresifleştimi. İsteğe cevap gelmezse sert davranacaktır.

Geri