Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Değerlendirme ve cevaplar lazım

AtlassDady

Yeni Üye
Merhaba 1 ay önce sahiplendiğim kaplumbağamla ilgili bazı sorularımı cevaplarsanız ve akvaryumu değerlendirirseniz sevinirim.

Bu akvaryuma yeni geçtim başta küçüktü çabuk pisleniyordu. ( Onda kum vardı buna yetmediği için o kum şimdilik kumsuz)
1. Ne kadar su olursa ve yüzerse o kadar büyür mantığıyla su miktarı bu şekilde yanlışmıdır doğrumudur ?
2. 2 adet iç filtre ( şuan 2si aynı anda çalışmıyor ) birine şelale aparatı taksam 2si aynı anda çalışsa olur mu debilerini düşük ve cama verip ayarlayıp ?
3. Tatilde olduğumuz zamanlar haftalık yem tarzı bir yemleri var mı acaba ?

1000033282.jpg
1000033306.jpg

Güzel bir yaşam alanı yapmışsınız elinize sağlık ama önemli bir eksiğiniz var,akvaryumun ısıtıcısının olduğunu göremedim,eyer akvaryumun ısıtıcısı yok ise derhal almalısınız kaplumbağa hasta olabilir,akvaryum kaç litre ona göre ısıtıcı öneriyim,

Kum olarak sarı 0,5mm (orjinal)silis kum koyabilirsiniz,ama plastikten yapılma olmasın çünkü kaplumbağalar midesini rahatlatmak için silis kum yer eyer plastik kum olur ise hayvan zehirlenebilir,kumu koyarken ne kadar yıkarsanız yıkayın kumu ilk koyduğunuzda bulanıklık olur,(ben kumu akvaryuma koyduğumda bulanıklıktan kaplumbağamı bile göremiyordum 1 güne su tekrar cam gibi oldu),

Su seviyesi şuan çok iyi erkekler 25 dişiler 35 cm ye kadar büyür,

Dediğiniz gibi şelale aparatı takıp ikisinide çalıştırabilir siniz,

Malesef kaplumbağalarda tatil yemi olmuyor,yem ne kadar sert olursa olsun kırıp bir anda yiyebiliyorlar,ama otomatik yemleme cihazı alabilirsiniz,cihazın içine yem dolduruyorsunuz ve günün hangi saatinde besleme yapacağını ayarlıyorsunuz ve içindeki yem miktaeına göre 20-30 gün gidebiliyor(haznesi büyük olur ise daha da fazla gider),tabi pille çalışanları pilin bataryası bitince yemlemeyi bırakıyor.

Isıtıcı ampülünüz kaç watt?

Isıtıcı ampül yine forumdan gördüğüm şekilde halojen 52 watt
Yemler stick ve karides arada haşlanmış tavuk pişmiş balık çilek vs. veriyorum.

Isıtıcıya gelirsek su sabit derecede 28-30 arası hava ve ev sıcak olduğu için.
Isıtıcı alıcam yine zaten.
Silis kumum ve lav kırığım var ama yetersiz tamamlayınca 1 sıra lav kırığı üzerine silis kapatmayı düşünüyorum.

Silis kumum ve lav kırığım var ama yetersiz tamamlayınca 1 sıra lav kırığı üzerine silis kapatmayı düşünüyorum.
Lav kırıgına gerek yok sadece silis koyun. https://atakanpetshop.com/silis-akvaryum-kumu-0-5mm---kovadan-bolme-5kg bunu alabilirsiniz

Isıtıcı lambada sıkıntı yok,çileği tavsiye etmiyorum,tavuk ve balık vermenize gerek yok,hayvan 6cm yi geçmemişse Sera Raffy-p ve Sera Raffy-mineral yemini alın,karides yeminiz zaten var,6cm yada 6cm yi geçmişse desiklerime tropical reptomin yemini de ekleyin,günlük 2 öğün ve kafa hacmini geçmiyecek şekilde yemleyin.Isıtıcıyı halledersiniz o zaman,lav kırığını yer ve hayvanı tıkar ise hayvanı kaybedersiniz o yüzden kum boyutu 0,5mm yi geçmesin silis kumdan başka kum tavsiye etmiyorum

Yem programı 6cm yi geçmemişse böyle yapın

Ben kaplumbağayı sahiplendiğimden beri böyle besliyorum,sadece yem miktarını değiştirdim yani sera Raffy-p yi 3 tane veriyordum,büyüdüğü için 5'e çıkardım,mineral yeminide aynı şekilde,karifesin içi boş plduğu için 8tane veriyorum,benimki de 6cm oldu tropical reptomin yemini alıcağım.

6cm yi geçtiyse yem programını @cem abi daha doğru yapar.
17444504554975221942948812298971.jpg

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan daha ufak. Isıtıcı tam batan model ise filtreyi de yan çevirip suyu biraz azaltın. Hayvan tabana kadar inip durabilsin. Dinlenip enerjisini koruyabilmeyi öğrensin nefes tutabilme kapasitesini artırsın. Tabi tabana kadar inebiliyor ise sorun yok.

Su ısıtıcı yok, tetra ht yada jbl protemp markalar uygun tam batabiliyor. Jbl protemp plastik korumalı olduğu için yetişkin dönemi kabuğunu çarpyığında kıramaz. Tetra için haricen plastik koruma alacaksınız. Şu aşamada gerek yok.

Bir filtre yeterli şayet büyük olan 600-650 lt/h debiye sahipse, hayvan ufak fazla kir olmaz.

Balıklar için 15 günlük cama yapıştırılan yarım golf topu şeklinde yem olacaktı ama bu hayvanların doyma ayarı olmadığı için dayanmaz.

Yem makinası lazım. Bunda da yem top gibi olmalı. Takılmamalı. Tropical axolotl ve omega one juvenile turtle sticks yemleri uygun. Bu sadece yavru hayvanlar için geçerli. Yem haznesi yetişkinleri kaldırmaz.

Sadece 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum kullanıyoruz. Hayvan hazımsızlık çektiğinde bu kumu yiyor. Bağırsaklarındaki olası parazitleri atıyor. Eşelenip vakit geçiriyor.

Su sabit 28 derece olmalı. Kış ayları dış ortam soğuk olduğu için ısı farkı çok olmamalı hayvan her kuru alana çıkarken soğuk alır ve üşür. 30 derece yüksek. Gerçi sizin kuru alan ufak ama önlem almakta fayda var.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız yemler ne marka?

Geri