Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Değişik ayak hareketleri

Betulsah

Platin 4 Üye
Su kaplumbağam, arka ayaklarını kuyruğuna sürterek garip bir hareket yapıyor. Daha önce benzer bir harekete denk gelmiştim, fakat bu seferki öncekilere hiç benzemiyor. Hatta kabuğunu fırçalarken ayağına zarar vermiş olabileceğimi düşündüm. Ancak ayağında herhangi bir sorun görünmüyor. Bu davranışının sebebini çok merak ediyorum. Ölü derisini çıkartmak için yaptığı hareketleri biliyorum, fakat bu onlara benzemiyor.

Kuru alanda otururken geldiğinizi gördüğünde arka ayaklarını oynatmasını mı kastediyorsunuz?

Hayır, suyun içinde bir yere tutunup çok garip hareketler yapıyor. Hatta ilk gördüğümde elektrik çarptı sandım. Keyfi yerinde ama bu garip hareketlerinin sebebi ne, merak ediyorum.

Bir saattir aynı yerde durup etrafı izliyor. Keyfi yerinde gibi ama bu davranışı beni tedirgin ediyor.

Ampul patladı. Üç gündür ampul arıyorum, yok. Kuru alan soğuk geliyor sanırım, artık kuru alana çıkmıyor.

1000021667.jpg

Saatlerdir rampanın ucunda öylece duruyor, etrafa bakınıyor.

Ampul satan dükkanlara bakın. Yapı marketler tasarruflu ampule döndü. Birkaç yedekli alın. Netten ucuza gelir.

Hayvan kabız olabilir. Dışkılamasını kontrol edin. Yapıyorsa sorun yoktur. İkinci gün yapmıyorsa ağzına 1 damla zeytinyağı damlatın.

Anüsüne bakın. Yara, çevresinde kabarma var mı?

1000021718.jpg
1000021714.jpg

Anlayamadım bakar mısınız
Bana normal geldi ve sırf ters çevirdim diye idrarını yaptı

Dün akvaryumu temizledim dünden beri dışkı görmedim

1000021699.jpg

Dişi kaplumbağamın kabuğu kalın aynı şekilde erkek kaplumbağamın kabuğu Kalın mı?
Bu erkek 9 cm 8-9 aylık tırnakları feci şekilde batıyor kediden benzersiz

Hatırlarsanız, dişi kaplumbağam daha önce erkek kaplumbağamın kuyruğunu ısırmıştı. Aynı suya koyduğumda, erkek kaplumbağam kafasını içine çektiğinde dişi daha baskın ve saldırgan davranıyor. Ancak erkek kaplumbağam kafasını dışarıda tutup etrafa bakarken, dişi kaplumbağam ondan çekiniyor gibi görünüyor. Sanırım bu durum biraz da heybet meselesi. Dişi kaplumbağam yaklaşık 10 cm, erkek ise 9 cm yani boyut olarak hemen hemen aynılar.

Şu sıralar onları birbirlerine alıştırmaya çalışıyorum. Yemleme sonrası bir arada tutuyorum, o zaman birbirleriyle pek ilgilenmiyorlar.

Sarı kantaron yağı varsa anüsüne sürün yoksa zeytinyağı. Anüs açık duruyor.

Kabuklarında bir sıkıntı yok.

Yetişkinlerin tırnağı el ayasını deliyor.

Sarı kantaron yağı varsa anüsüne sürün yoksa zeytinyağı. Anüs açık duruyor.

Kabuklarında bir sıkıntı yok.

Yetişkinlerin tırnağı el ayasını deliyor.
Ya bakıyorum çoğu kişinin baktığı kaplumbağalar kabuk atıyor benimkiler de tık yok ışığı düzenli kullanıyorum yemlerini sırayla düzenli veriyorum temizliğini ihmal etmiyorum niye plak atmıyorlar uv lambası yok bende sadece ısı lambası var

İki tip kabuk yapısı vardır. Kalın ve ince plakalı. Kalın olanlar çabuk kabarır ve atar. İnce olanlar birbirine sıkı kenetlenmiştir. Atılma süresi uzundur. Zamanı geldiğinde arka arkaya atar.

1000021740.jpg

Bana garip geldi rengi renk mi değiştiriyor acaba ve bu ayak hareketlerini araştırdığımda büyüdüğü için değişik hareketler öğreniyormuş ampulü sipariş ettim şu anda henüz ampül Yok kuru alana hiç çıkmıyor önceden saatlerce güneşlenirdi üşüyor sanırım iştah kaybı yok ve hala dışkısını görmedim neredeyse 2 gün olacak su tertemiz

1000021738.jpg

Küçük bir şey elimi sıkıca kavrıyor nasılsa batıyor o tırnaklar Bir de güçlü

Kuyruğu koptuktan sonra kantaron yağını 8-9 gün kullandım şu anda çok iyi sadece garip duruyor :D

Geri