Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Değişik bir iç filtre

mertgozu155

Bronz 4 Üye
Bu gün değişik bir filtre gördüm.Acaba sizce nasıl bi ürün ?
mailto:/ev-dekorasyon-bahce/asian-star-fg-1203-3-hazneli-akvaryum-ic-filtre-49962939

Cvp: Değişik bir iç filtre

İçerisine farklı filtrasyon malzemelerini koyarak da kullanabileceğiniz yeni nesil bir iç filtre diyebiliriz :)

Mekaniğin yanında biyolojik filtrasyında yapmak mümkün bu tür filtrelerle.

Yalnız enerji tüketimi 12w acayip fazla.Benim dış filtreminki de 12w.
Bunu göz önünde tutmak lazım.

Bu moddeller iyidir ama bukadar kapluşlar için gerekli değil.

Bence çok güzel bir ürün.
Aynı şekilde sobo markasını semender akvaryumunda kullanıyorum ben. Temizlemesinden çokta memnunum ayrıca o gözlere seramik ve zeolit koyarak iyi hale getirebiliyorsunuz. Enerji tüketimi sobonunkinde daha az sanıyorum. O sorun halledildikten sonra bence dış filtre alamayan herkesin özellikle kaplumbağa akvaryumlarında kullanması gereken bir ürün.

Yine de bu tarz iç filtre yerine şelale filtre çok daha verimli olacağının düşüncesindeyim. Akvaryumun içinde yer kaplamasının yanında her temizlik için söküp akvaryumdan çıkarmak çok zahmetli. Şelale filtrede kapağını açıp içindeki malzemeleri çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca aynı debideki bir şelale filtre 4-5watt elektrik harcarken bu 12 watt harcıyor. Balık besliyorsanız bir de hava hortumu ve motoru kullanmanız gerekiyor. Şelale filtre de ona da gerek kalmıyor.

Ayrıca iç filtrenin fişini çektiğinizde topladığı pislikleri geri bırakı veriyor yani durum en başa dönüyor fişi çıkartmadanda temizlenemez :(

Geri