Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Değişik bir ses ve baloncuklar

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
İyi geceler herkese bu gece uyurken akvaryumdan sesler gelmeye basladı baktım bizim kapluş takılıyo basta korktum hastalık diye ama öyle ses değil suyla baloncukyaparken ince bir ses cıkar ya öyle sanki suyla oyun oynuyo gibime geldi suda baloncuklar cıkmıstı ağzıyla oyunmu yapıyor ve bunu 2-3 kere değil baya uzun bir sür yapıyor sizce sebebi nedir yanındayken yapmıyor uzaklasınca yapıyor

Gece tam karanlık ise bir panik atak durumu olur. Bu uyurken birşeye çarparsa olur ya da gölgesini gördüğü birşeyden ve hayvan sağa sola kaçışıp su yüzeyinde debelenip su sıçratır. Rüya gördükleri konusunda bir veri yok.

Bir ikincisi burnu tıkanmış veya mukoza kaplamış ise ağzından su alıp burnundan fışkırtır.

Üçüncüsü uyurken burnuna su kaçmaması için su altında burun deliği ucunda hava kabarcığı tutar.

Dördüncüsü bir kısım hayvan ağzından baloncuk çıkarır ve tekrar yutmaya çalışıp oynar. Bunu genelde ufak hayvanlar yapar.

Ek olarak olduğundan fazla havayı içine çekmişse hayvan bunu geğirti gibi dışarı atar; yemleri hızlı yediğinde de bu olabilir. Panik atak veya habersizken bir anda ele almakta ciğerlerindeki havayı boşaltmasına neden olur.

Cvp: RE: Değişik bir ses ve baloncuklar

cem' Alıntı:
Gece tam karanlık ise bir panik atak durumu olur. Bu uyurken birşeye çarparsa olur ya da gölgesini gördüğü birşeyden ve hayvan sağa sola kaçışıp su yüzeyinde debelenip su sıçratır. Rüya gördükleri konusunda bir veri yok.

Bir ikincisi burnu tıkanmış veya mukoza kaplamış ise ağzından su alıp burnundan fışkırtır.

Üçüncüsü uyurken burnuna su kaçmaması için su altında burun deliği ucunda hava kabarcığı tutar.

Dördüncüsü bir kısım hayvan ağzından baloncuk çıkarır ve tekrar yutmaya çalışıp oynar. Bunu genelde ufak hayvanlar yapar.

Ek olarak olduğundan fazla havayı içine çekmişse hayvan bunu geğirti gibi dışarı atar; yemleri hızlı yediğinde de bu olabilir. Panik atak veya habersizken bir anda ele almakta ciğerlerindeki havayı boşaltmasına neden olur
Teşekkür ederim cem abi herşey için büyük ihtimal panik atak oldu baktım ışıkta sakindi neyseki iyi şuan büyük ihtimal oyun oynuyodu diye umuyorum  daha ufak  6 aylıklar zannedersem

Geri