Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

deniz kabuklari ve plastik kap

Şelale

SKF Delisi
Arkadaslar 20 ltrelik bir plastik kap aldim. Akvarym cok kucuk 12 litelik bisey. Yaz baslamasiyla kaba gecis yapicam. 25 wattlk isitici isitir degilmi? Ve deniz kabuklari ni da koyabilirmiyim? Akvaryumdaki taslari itip kakmalari hosuma gidiyor muhtemelen deniz kabuklarinida ittirip kakarlar sorun olurmu?

Ecem litre basına bir watt düstügü icin rahat ısınır ben 100 watt lık bir ısıticı alıcam akvaryum 80-90 lt oldugu icin anca yetcek ben deniz kabuklariyla doldurdum cok hoslarına gidiyor koyabilirsin :D

İttirip duruyolar deniz kabukları koyduğum yerde hic durmuyor :) benimde hosma gidiyor sıkır sıkır oynuyolar :D

Isıtıcı uygun. Deniz kabukları çok olursa filtrasyonu olumsuz etkiler Ecem. Bu sebeple seyrek birkaç tane koy derim.

Kum ne kadar yıkasanda ilk koyduğunda suyu bulandırır. Ama filtre ile bir gecede yada günde berrak olur.

Cvp: deniz kabuklari ve plastik kap

ecem kumun ne kadar gerekli bir şey olduğunu biliyorsun. bu konuda açıklama yapmama gerek yok. ama emreye katılıyorum. kabuk koyacaksan minimum düzeyde olsun.

Tesekkurler zaten cok deniz kabugu yok. Fazla degiller. Birde kuru alani isitmak icin ne kullanmaliyim? Yani masa lambasimi,kiskacli masa lambasimi? Iisini farki varmi?

birde ben bi ic derece alicam ama birde yem almak istiyorum sizce ne aliyim? Elimdeki yemler tetra reptomin ve cok az miktarda karides. Zaten karidesi alicam ama cesitlilik ve alistirma acisindan bska ne yem aliyim? Emre bey siz bana galiba adi sera mineral yemi onermistiniz mineral yemi verince vitamin lazim degilmi? Cok soru sordum kusura bakmayin :)

Cvp: RE: deniz kabuklari ve plastik kap

Şelale' Alıntı:
Tesekkurler zaten cok deniz kabugu yok. Fazla degiller. Birde kuru alani isitmak icin ne kullanmaliyim? Yani masa lambasimi,kiskacli masa lambasimi? Iisini farki varmi?

birde ben bi ic derece alicam ama birde yem almak istiyorum sizce ne aliyim? Elimdeki yemler tetra reptomin ve cok az miktarda karides. Zaten karidesi alicam ama cesitlilik ve alistirma acisindan bska ne yem aliyim? Emre bey siz bana galiba adi sera mineral yemi onermistiniz mineral yemi verince vitamin lazim degilmi? Cok soru sordum kusura bakmayin :)

Masa lambasıda olur kıskaçlı lambada olur. Önemli olan takılacak ampul. Masa lambası konumlandırmak ve sabitlemek açısından zor olur. Kıskaçlı lamba bulunamazsa yada bulunana kadar önerdiğimiz bir tip. Takılacak ampul uvb+uva ampullerden ek olarak yoksa uva içerikli ısıtma ampulü olsun derim. Bunlara bakabilirsin.
60 w olan;
http://www.arkadaspet.com/jbl-reptil-spot-neodym-60-watt.html
mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-reptil-spot-neodym-60w-surungen-spot-lamba-60785624
http://www.petburada.com/?urun-22110-Jbl-Reptil-Spot-Neodym-60w-Surungen-Lambasi.html
http://www.avrupapetcenter.com/detay.asp?id=4260&CatID=186

40 w olan:
http://www.hepsiburada.com/liste/jbl-reptil-spot-neodym-40w-reptil-lambasi/productDetails.aspx?productId=ptakv401416261813&categoryId=24003339&navq=categoryid%3d24003339%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dptakv401416261813%26fh_lister_pos%3d5%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483616%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483616_24001711%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483616_24001711_24001720%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483616_24001711_24001720_24003339%257d%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dlister
mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-reptil-spot-neodym-40w-reptil-lambasi-86076358
http://www.evcilmarket.com/Urun/JBL-REPTILSPOT-NEODYM-SPOT-LAMBA-40-W-pmu5106.html

Cam derece tavsiye ederim:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=1141
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=11932

Yem olarak evet sera mineral almak iyi olur. Bu vitamin ve kalsiyum barındırdığı için bu desteklere gerek kalmaz. Belki ayda bir vitamin verilebilir.

Ben sadece isitma lambasi kullanmayi dusunuyordum. Cunku koy cok sicak olucak ve gunes de bol bol var. Gunesden yararlanmayi dusunuyorum. Derece yi petshopdan alicagim ve ordakilerde cam zaten :)

Her gün düzenli güneşlendireceksen sadece 40-60 w gibi bir soft ampul ile akvaryumdaki kuru alanı ısıtabilirsin.

Ben ısıtma lambası alamadım hergün 3 saat güneslendiriyorum :) malzemelerini alıp evde kendim yapıcam sizinle paylaşırım :)

Fatih lambasız olmaz, sende biliyorsun. Hayvan 12 saat içerisinde isteği yada ihtiyaç duyduğu zaman kurumalı ve ısınmalı. Bunu acilen halletmen gerekiyor. Bu şekilde hasta olması içten bile değil. sonra veteriner, tedavi yada kayıp durumu daha zor ve üzücü olur.

Güneslenirken cok tatlı oluyorlar ellerini ayaklarinı gerip gözlerini kapatıyolaar ben hep sahit oluyorum bu hallerine :D ^^

Emre abi malzemeler alıp yarin kendim yapıcam güzel bir calışma olursa sizlerle pahylaşırım Emre abi kac watt ampul alıyım :ff: lazım olanları liste yapıyorum :)

Ampul 40-60 w uygun olur Fatih.

kesinlikle kum koyun renkli ve yapay taş ve kumları sakın koymayın kaplumbağanın sağlığına zararlıdır akvaryuma sivri ve kesici süs ve kabuklar koymayın kaplumbağa kendini yaralayabilir midye kabuğu ve benzeri süsleri seyrek koyun yoksa suyun temizlenmesi daha uzun sürer

ecem lamba konusunda kıskaçlı kullanışlı. akvaryum yüksekte olsa üst camına takıp hallediyorsun öteki tarafta deveboynu dediğimiz lambaları uygun pozisyona getirmek için altına birşeyler koyup yükseltmek gerek, bunun yanında avantajı çanağının geniş olması, namiba tarzı alt plastiği geniş olan uv ampullere uygun olur.

Geri