Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Denizden bulduğum taşı akvaryumun içine koydum böyle ama bi sorun olurmu sizce öğrenmek istedim

İbrahim Topbaş

Bronz 5 Üye
image.jpg

Denizden buldum yıkadım kaynattım suda bişey olurmu bi zararı olurmu öğrenmek istedim sivri kısımları zarar verirmi

Kaya çok keskin duruyor. Kaplumbağa ağır bir yaralanma geçirebilir. Geceleri gözlerini buna çarpabilir. Akvaryumun boyutuna göre büyük bir taş olduğundan kaplumbağanın yüzmesini engelleyebilir. Deniz taşlarının salınımı var mı bilmiyorum.

Size tavsiyem ufak boy mangrow kökü almanız. Bu kök ile kaplumbağa kabuğunu kaşır ve suya verdiği sarılık suyun pH'ını düşürerek suyu daha uygun hale getirir. Ama dediğim gibi akvaryum biraz ufak olduğundan boş kalması daha iyi olacaktır.

Sterilize etmişsin ama keskin kenarlar altbağa ve bacak derilerini çizer. Boşluklarında kir tutup göz kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri kolonileri oluşur. Yani sakıncalı.

Kök olsaymış şekli güzelmiş. Ama taş olmaz.

Geri