Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Depresyonda mı?

cureshut

Yeni Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 2 hafta önce 2 tane kaplumbağa aldım. Orta boyutta bir akvaryumda bakıyorum, ısıtıcı ve filtre var, gece lambasıyla da ışık sağlamaktayım. Kaplumbağalarımdan biri inanılmaz hareketli, sürekli yüzüyor, taşına çıkıyor suya atlıyor, hatta bu kadar kısa sürede alışmasına şaşırdım ama elimden yem yiyor. Çok zıpır bir şey. Ama ötekisi aşırı çekingen/korkak. Taşın altında küçük bir bölme var, kabuğuna çekilip orda duruyor sürekli. Bazende filtrenin altına giriyor ve öyle kalıyor. Sadece nefes almak için çıkıyor. Bide yemi görünce ona saldırıyor bir hevesle, yem yemesinde sorun yok yani. Ancak ufacık bir harekette korkup saklanıyor. Hareketli kaplumbağam çok baskın, bazen diğerinin yemini yemeye çalışıyor( hatta yiyor) bu yüzden sakin olana yem verirken hareketli olanı akvaryumun dışına çıkarıyorum. Acaba sakin olan benden mi korkuyor yoksa diğer kaplumbağadan mı korkuyor bilemiyorum. Depresyona girer mi kaplumbağalar? Fikrinizi sormak istedim.

Cvp: Depresyonda mı?

benim leo ilk aldığımda beni görür görmezbir kaçışı vardı inanamazsınız :) hıp hızlı aşağılara felankaçıyordu ama şimdi beni görünce hemen geliyor yemini elimden yiyor kereta :) alışır size de normaldir

sizden korkuyor. ortama ve size alıştıkça bu huyundan vazgeçecektir. tabi belli ölçüde benimkiler yem zamanı yaklaşsa da genelde hep çekingenler. akvaryuma müdahaleniz olmadığı ve hızlı hareketlerde bulunmadığınız sürece sakin oluyorlar.

Kaplumbağaların davranışları birbirinden farklıdır. Çekingen olan uzun bir süre öyle davranabilir. Yem yemesinde sorun yoksa strese girdiğini düşünmeyin.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, umarım alışır, üzülüyorum orda köşesinde durdukça :(

Geri