Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deredeki Kırmızı Yanak

ilicali29

Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2009
Mesajlar
2
Arkadaşlar bir iki hafta önce tatil için Anamur la Gazipaşa arası Kaledıran diye bir köye gittim.Sahilde gezerken küçük bir dereciğim denize döküldüğünü gördüm.Acaba suyu temizmidir diye o yöne doğru gittiğimde suyun içinde bir şeyin hareket ettiğini gördüm.Yavaş yavaş yaklaştığımda birde baktım ki kırmızı yanak. Yaklaşık 10 cm büyüklüğünde bir kırmızı yanak.Elime aldım ve 6 yaşındaki kızımı çağırdım.Çok sevdi ne olursun eve götürelim diye ısrar etti ama zaten evde yeri yeterince dar olan 18 cm lik Memo var.
Oraya nereden ve nasıl geldiğini bilmiyorum.Belki birisi bakamadığı için getirip bırakmıştır.Ama sanki hiç insan görmemiş gibiydi.Evde büyütülmüş bir kapluş bu kadar ürkek olmalıydı.Hiç başını kabuğundan dışarı çıkarmadı.Sadece burun delikleri gözüküyordu.4-5 metre uzağa koyup yaklaşık 10 dakika bekledim yine başını çikarmadı.
Sonra onu derenin üst tarafına sazlarla çevrili derin olan bir yerin kenarına bıraktım.Yaklaşık bir dakika bekledi ve suyun içine daldı.O kadar hızlı sazların arasına gittiki şaşarsınız.
Bu mevsimde orası çok sıcak tam ona göre.Ama kışın nasıl acaba, onun yaşayabileği kadar sıcak mı?
 
hoş bir süpriz olmus:) yaşayablr sanırm normalde de derede yasamıyorlarmı zaten:D:S pek bilgm yok ama...
 
doğada yaşadıkları yer çok sıcak.hatırlatıyorum.ekvatoral bölgeden geliyorlar.biz burada - leri görüyoruz kışın.bu yüzden donma ihtimali var.
 
bnm de pek bilgim yok ama soğuk bölgelerde yaşamıyorlar diye biliyorum bn sizin yerinizde olsam kaplumbağayı alırdım zaten yazınızın ilk başında aldığınızı düündüm okuyunca anladım ...tabiii sizinkaplumbağanızda byk müş yer olmaya bilirmiş ytabii :D
 
Valla benim eşim de sürekli dereye bırakalım diyo. Herhalde aynı kafada birisi bırakmıştır oraya.
 
Geri
Üst