Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deri değişimi

Bskbsk

Bronz 5 Üye
Kabuk hep değişiyordu alışığız ama son dönemde vücudunda sürekli bir spyulma var deri değiştiriyor 1 haftadır falan böyle ve sürekli oralarını kaşımaya çalışıyor zaten bu kadar uzun sürmesi normal mi ve deri değişiminde yardımcı olabilecek bir şey var mı varsa alıyım hemen

Ekli dosyalar

• IMG_9339.jpeg
    IMG_9339.jpeg
    753.2 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_9340.jpeg
    IMG_9340.jpeg
    706 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_9335.jpeg
    3.7 MB · Görüntüleme: 7
Uvb çalışıtırıyor musunuz? Günde kaç saat çalıştırıyorsunuz? Gücü nedir?

Uvb çalışıtırıyor musunuz? Günde kaç saat çalıştırıyorsunuz? Gücü nedir?
Gücünü unuttum 40mı neydi yine buraya sorarak almıştım zaten 3 4 saat falan çalıştırıyorum ama genelde zaten suda duruyor akvaryumunu yeni büyüttüm bu soyulmalarda o zamandan beri başladı yani bir alakası olabilir mi ?

Isıtıcı lambadan mı bahsediyorsunuz uvb mi. Lambaların fotoğrafını atın.

Kullandığınız yemler ne marka? Haricen sebze verdiniz mi? Havuç mesela.

Uvb ampul kaç watt? 40 watt olan ısıtma lambası sanırım.

Son bir ayda kaç cm büyüdü?

Kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız yemler ne marka? Haricen sebze verdiniz mi? Havuç mesela.

Uvb ampul kaç watt? 40 watt olan ısıtma lambası sanırım.

Son bir ayda kaç cm büyüdü?

Kabuk boyu kaç cm?
Kullandığım yemlerin fotoğrafını ekliyorum içinde kurtcuk falan böcek bir şeyler var kurutulmuş çok seviyor son bir kaç aydır bunları kullanıyorum. Evet ısıtma lambası kullanıyorum son bir ayda ne kadar büyüdü ölçmedim ama baya bir kabuk boyunda büyüme oldu akvaryum değiştikten sonra. Sizin önerinizle silis kum almıştım zaten onuda çok kullanıyor sürekli eşeleniyor. Kabuk boyunu şuan ölçemedim evde değilim onuda eklerim ölçüp

Ekli dosyalar

• ecbaa157-89be-40af-a14f-96512ee5a868.jpeg
    ecbaa157-89be-40af-a14f-96512ee5a868.jpeg
    171.2 KB · Görüntüleme: 13
Sadece bu iki yem olmaz. Omega one adult turtle sticks ve tetra reptomin yemde alın. Reptomine alternatif ahm turtle sticks yemi ama o kalitede değil tabi.

Deri büyük parça halinde ayrılmışsa kulak pamuğunu ıslatıp o bölgeye sürterek çıkarın.

Reptiles carnivore içinde cırcırböceği ve un kurdu var. Yalnız cırcırböceğinin uzun bacaklarını koparıp verin.

Geri