Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deri dökümü

buse's

Bronz 3 Üye
Merhaba ,
Kaplumbağalarım deri dökmüştü aslında kısa süre önce ama yine boyun çevresi ve ön ayakların altından deri dökümü yapıyor normal mi

1000015703.jpg

Sağ tarafta tam net belli değil ama bu şekilde

Büyüme hızına bağlı senede 1-2 defa deri değişimi olur.

Bunun harici A vitamin fazlalığı ve uvb ampule fazla maruz kalma da deri dökümünü tetikleyen faktörler.

Ek bir vitamin vermiyorum sadece yem ler den yediriyorum ampulu de aslında günün her saati yakmıyorum sürekli yanmıyor günde belirli aralıklarla yakıyorum alıştılar artık yanınca gelip 2 3 dk altında durup geri suya giriyorlar ama son aldığım yem den buyumeleri oldu ondan sanırım şuan 6 cm i biraz geçkin kabukları

Isıtma günde 12 saat yanacak. Çıkmaları belli olmaz.

Uvb ampul en çok çıktıkları saatlerde 1 saat yeterli. Şu an buna gerek yok. Hayvanlar ufak.

Isıtıcı sürekli açık termostatlı zaten uvb ampul aralıklı olarak yanıyor tamamdır 1 saat takılı bırakırım

Yani günlük 20 dakika kadar ışıma alması yeterli. İki hayvan olunca ne zaman çıkıp inecekleri belli olmuyor.

Normalde çoklu hayvanda 4 saat öneriyorduk ama biri diğerinden fazla kalabilir. Ampulün ömrü çabuk biter. Artık eskisi gibi ucuz değiller.

Geri