Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Deri hastaligi (beyazlık)

Alisarp

Bordo Bereli
Arkadalar bu deri hastaliklarindan bir kurtulamadim tam kurtulduk dedik michelangelo da baska bir yara cikti ben pek anlam veremedim bu yaraya bu aralar deri degisimde bundan olmus olabilir mi ?

Sudayken cektigim fotograflar (hayvan kuru alanda bir sure durduktan sonra yarada bir kahverengilesme oldu fakat akvaryumdan cikartinca cektigim fotograflarda boyle bir durum goremedim)

mailto:/5vrn7p.jpg

mailto:/345bnlu.jpg

mailto:/rjf80i.jpg

Disaridayken cektigim resimler

mailto:/11reivn.jpg

mailto:/1zxbj1j.jpg

Buda kafasina denk hizadaki kabugun ust kismi garip sekiller var bundan kaynaklanmis olabilir mi ? Elimle dokundum keskin degil

mailto:/2mneo76.jpg

Konuyu dagitmis olmiyim ama gorunce dayanamadim gozunun onundeki yemi yemeyip michelangelonun yemine giden zeytin :)

mailto:/1g14ya.jpg

Buda yemi gorunce sabredemeyip kuru alan rampasindan yemlere saldiran limon olur bikac taneyi kapmayida basardi :D

mailto:/30ccenr.jpg

Cvp: Deri hastaligi

Abi o ödem Hayri de de var aynısı.Ameliyat edicekler benimkini sen de götür etsinler.Hadi geçmiş olsun.Çok eminim bu yaradan ödem içini boşaltacaklar.

Yanlız seninkiler baya büyük kaç cm abi?
Fotolar süper ^^

RE: Deri hastaligi

Hayir burcu odem gibi degil bu yani ici dolu degil deride olan bisey seninkini gormedim bilemiyorum tabi

Buyuk olan 22-23 cm kucuk olanlar 17-18 cm

Maşallah abi.Süperler.
İstersen resmini atayım bir bak. Veteriner hekime gitmek icap ediyor.

bu kabuğa bağlıda olabilir lambanın ısısına da. kafayı kaldırdığında çok yakın duruyor mu lambaya. kabuktada o bölgeye denk gelen yerde bir beyazlık var. o beyazlığa kulak pamuğunu bir sürt bakalım ne olacak.

kahverengilik oluştuğuna göre lamba orayı pişirmiş. bu iyi eğer mantara dönük bir şeyse faydalı olur. kurutur orayı.

Alisarp Ağustostada oluşmuştu bir sıra geçen haftalarda ama biraz daha küçüğüydü .. deri döktükçe geçti ama sen yinede bir götür veteriner hekime derim ne olur ne olmaz

Ve Ağustos 1 aydır deli gibi deri döküyor bir sorun mu var bilemiyorum

Abi hayvan buyuk kafayi kaldirdiginda tabiki yaklasiyor lambaya zeminde isi 30 dereceyi asmiyor ama kafasinin geldigi yerde bilemiyorum lambayi uzaklastirsam bu sefer digerlerine soguk olabilir ama lambaya degme ihtimali hayvan iki ayak ustunde yuruyemiyorsa yok diye dusunuyorum

O beyazliklar ya dogustan var yada eski sahibi boya yaparken evinde ustune sicradi arka taraftada var az biraz

Veteriner bize uzak ve bu kaplumbagayi gecen sefer koydugum kaptan yol boyu kacti kap yuksekligi 25 cm di zor zaptettim hayvani o yuzden veterinere goturme zorunlulugu yoksa goturmek istemiyorum hayvanda stres yasiyor

Bir at bakalim resim burcu ne kadar benziyor belki de haklisindir

Yasarcan hakli olabilirsin ki umarim oyledir ama yine de endiselendim ben

Endişen yerinde Alisarp olmazsa bir arayıp sor veteriner hekimlere internetten numaraları bulabilirsin

lamba meselesinde üstüste çıkma durumu olduysa olabilir.

Ben kabukta başın hemen arkasında ve tam ortadaki ufak ve sivri gibi olan tırtıklı plakanın yapmış olabileceğini düşünüyorum. Bir zedelenme gibi sanki.

Geçmiş olsun Ali Sarp.

cem' Alıntı:
lamba meselesinde üstüste çıkma durumu olduysa olabilir.

Olabilir ama ustuste ciktiklarini gormedim hatta sirayla iniyorlar ve uste ciksada bunun ustune cikarlar saniyorum en buyuk olan bu digerleri ciksa boyunlari yetmez zaten

AEK' Alıntı:
Ben kabukta başın hemen arkasında ve tam ortadaki ufak ve sivri gibi olan tırtıklı plakanın yapmış olabileceğini düşünüyorum. Bir zedelenme gibi sanki.

Geçmiş olsun Ali Sarp.

Abi banada oyle gelmisti ama orasi keskin degil dokundum elimle

Simdi ne onerirsiniz yine baticon tedavisi mi yapayim kendi haline birakip durumu mu gozlemleyeyim ?

Abi baticon tedavisi yapma bence.Yara açık değil.İçten çünkü... Kendi haline bırakma ama gözlemle.

Hayri nin fotoğrafını çekicektim.Yem yiyiyodu Zilli.Yem diye gitti Hayri nin o yerini ısırdı.Kötü oldu abi.Atsam zaten göremezsin diye atmadım.Eski fotoğraflarında varsa atarım.Şimdi ben illa ki kullanmak zorunda kaldım.Yarın veteriner hekime gidicez bu durum için.

Keskin değilde bir sebeple sürtünüyor olabilirmi diye düşündüm.
Erkeklerden buna üstten kapanan var mı Ali Sarp? Ufak ısırıklar da söz konusu olabilir. Oluşum sanki zedelenme gibi.

Batikon ile ufak bir temizlik iyi olabilir. Bu arada damla vitamin varsa bence biraz takviye yap buna.

Bugun oldu oyle bir olay abi
Hem kabuktan olsada napabiliriz ki kabugunu mu torpuliycez :/

Öyle bir durumda kabuğa ehil bir kişi müdahale edebilir.
Ancak bu yukarıdan kapanma varsa ufak ısırışlar olmuş olabilir. Yani net zarar verme değil, erkeğin dişiye kenetlenme esnasında yaptığı davranışlardan.

Ondan oldu ozaman saniyorum ayirmak vs. gerekmiyor heralde ? Tedavi olarak birsey yapmali miyim ?

Bence ayırmana gerek yok gibi.Ama tekrar yemleme esnasında ısırma olabilir.Emre abi demiş şimdi tekrar baktım.Evet batikon çok iyi geliyo.

Bir de bu yara farklılık gösteriyo mu?
Hayri de kahverengi oluyo kendini kuruttuğu zaman.Ya da beyazlık fazla gözüküyo.Ben ameliyat yaptırmak için Zilli nin iyileşmesini bekliyorum.

Hadi geçmiş olsun.

Deri merhemi sürülebilir Ali Sarp ama arayıp hangisi uygun bir sor derim. Hatta gittiğin veteriner hehime bir danış bence. Tabi bu ısırma benim öngörüm. Ben göstermeden edemem.

Eğer ısırmalar şiddetlenirse ayırmak gerekir. Buna dişinin reddetmesi sebep olur. Takipte ol.

baticon işini bende düşündüm ama sürerken hayvan kafayı içeri çekerse gözüne temas edebilir. lamba ısısı gerekli dağlamayı yapacaktır yani kurutacaktır. kabuk törpülemenin şu riski var. yeterli orandan fazla alırsan ilik ortaya çıkabilir. bazı kemiksi dokularda törpüleme tepki olarak daha fazla uzamaya da neden olabilir.

Iyi ben yarim Emel hanima bir mail atiyim burdan paylasirim ne diyecegini falan

Buarada ben oda isigini su saatlerde kapatiyorum biraz daha gec mi kapatsam ?

Geri