Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Derideki beyazlıklar

Denibo

Yeni Üye
mailto:/2uqktj5.jpg
mailto:/2rfy540.jpg
mailto:/2zpth6e.jpg
mailto:/11aedcm.jpg
mailto:/ix58jr.jpg
mailto:/kdvb69.jpg
mailto:/35a3xah.jpg
mailto:/2mdpcn7.jpg
mailto:/2znpks5.jpg

2-3 gün oldu alalı bi tanesi hareketli baya yemlerini yiyorlar tetra ve karides veriyorum.Boynunda bolca beyazlık olan genelde uyuyor.Kardeşim ilgileniyor bunlarla bu beyazlıklardan dolayı gitmiş normal tuzlu suda 2-3 dakika bekletmiş duyunca sinirlerim tepeme çıktı şimdi bi sorun yok ama olabilir diye düşünüyorum ikisindede belli yerlerinde beyazlıklar var ama boyundakinde daha fazla beyazlık var neden olabilir kabuktada biraz yara tarzı bişey var

Geçmiş olsun. Hayvanda deri paraziti yada yağ bezesi olabilecek görüntüler var. Boyun kökündeki dışındakiler olmasa tümör dahi düşünülebilir ama diğerlerinede bakarak bu ihtimali zayıf görüyorum. Hayvanların veterinere götürülmeleri gerekiyor.
Kabuktakiler doğumdan kaynaklı gibi. Kabuk değişiminde geçeceğini düşünüyorum.

Geçmis olsun bana Emre abinin söyledikleri dışında beyaz benek diye bilinen hastalık olabilir gibi geldi . Veterinere danışmakta fayda var.

Cvp: Derideki beyazlıklar

bu oluşumlar ikisinde de var. ben beze değilde parazit kaynaklı olabilir diye düşünüyorum, sanki siğil gibi. kurbağalarla aynı akvaryumda değil değil mi ? aldığın yerde ortam durumları nasıldı ?

değiştirdim kaplumbağaları şuanda 3 tane var hepsinin maşallahı var sadece birinin gözünde şişlik var teramicyn uyguluyorum + vitamin takviyesi yapıyorum yemlerini çok iştahlı yiyorlar yalnız bunlarında ellerinde bazı yerlerinde beyazlık var acaba deri mi değiştiriyor noluyor anlamadım belkide mikrop filan kapmıstır diye düşünüyorum

keşke değişmeseydin öleceğini bilsen bile bir tedavi süreciyle iyileştirme umudu olurdu, sen de bu süreçte kendini hastalık konusunda geliştirmiş olurdun. şimdi o da olmayacak.

gözü şiş olan damla al. teramicyn sürekli suda durursa kullanılmalı. beyazlık için resime bakmalıyız. ve son olarak her bir fazla kaplumbağa ek yük getirecektir. yemler bir yana akvaryum ve ekipmanların yükseltilmesi lazımdır.

Hayvan alırken iyi incelemeli. Ama aldıktan sonra sorumluluk bize geçiyor. Bu benim fikrim tabi. İade edilen hayvanları büyük ihtimal atarlar.

Geri