Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Derinin sertleşmesi ve kabukların yara yaparak dökülmesi

beyza0377

Yeni Üye
Kaplumbağamın derisinde ki bazı bölgelerde deri kalınlaşması ve soyulma var. Başta çenesinde ki kabuğu yara zannettim fakat bu kabuklanma alt ayağın da çıktı ve zorlasam soyulacak gibi duruyor. Bugün bacağını kontrol ettiğim de her iki bacağının arkasında deri kalkması ve kalkan derinin altında yara oluşumunu gözlemledim. Kendisini yaralayabileceği bir ortamda yaşamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_20241027_232811.jpg
    IMG_20241027_232811.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20241027_230635.jpg
    IMG_20241027_230635.jpg
    4.7 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20241027_230627.jpg
    IMG_20241027_230627.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 7
Isıtıcı var mı akvaryumda yakmış olabilir farketmeden sanki iki arka ayagında simetrik çünkü vitaminsizlikten de olmuş olabilir hangi yemleri kullanıyorsunuz bide kulak pamuklu çöpün ucuna hayvanın biraz kurumasını bekledikten sonra tentürdiyot damlatıp yara bölgelerine sürüp temizleyin yarayı çok bastırmadan ama biraz beklesin hayvan sonra suya geri koyabilirsiniz reptivit vitamin de kullanın

Isıtıcı kullanıyorum derecesi genelde 29 oluyor. Vitamin eksikliği olabilir kendisi ile kış uykusuna girme çıkma durumu yaşadık. Bu dönemde vitamini, yemeklerden alamadı. Şuan karides ve yeşil pelet yemi yemiyor, o yüzden tavuk ve kırmızı et veriyoruz. Eski iştahı yerinde değil yinede yemek yiyor. En kısa sürede baticonu alıp dediğinizi yapacağım. Şuan yarasına kantaron yağı sürdüm. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Metilen mavisi de iş görebilir tendurdiyot yerine varsa reptivit vitamin kullanıyor musunuz

bide ısıtıcı lambanız var mı dışarda üşümesin hayvan tentürdiyot sürerken ona dikkat edin geçmiş olsun iyi haberlerinizi bekliyoruz

Isıtıcı lambam yok. Reptivit kullanıyorum. Metilen mavisini de denerim.

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryumun genel bir resmini çekip atabilir misiniz?

Hayvanı dışarıda gezdiriyor musunuz?

Hayvanın akvaryumdan kaçma girişimi oldu mu?

Isıtma lambasını eğilmiş halde gördünüz mü?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Stick yemin markası nedir?

Reptiviti bir hafta boyunca her gün sabah akşam 1 damla verin.

Kantaronu kullanmaya devam edin. Sabah akşam kulak pamuğu ile sürüp yarım saat kuru yerde bekletin.

Geri