Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Detaylı bakım ve besleme

zey

Yeni Üye
Merhabalar, uzun süredir birlikte yaşadığım kağlumbağam hakkında hiç fikrim olmadığını fark ettim. Bakımına dair pek bilgim yok sadece stick yem ve 2 haftada bir akvaryumunu ve kendisini temizliyorum. kendisini temizlerken de yumuşak bir fırça ile ılık suda kabuğunu ovuyorum. yaşını ve cinsiyetini merak ediyorum ve bir de herkes bu kadar büyük kaplumbağaların kuru karides yemesi gerektiğini söylüyor ama kaplumbağama birçok çeşidini denesem de sevdiremedim, sadece stick yem yiyor sıkıntı olur mu?
Teşekkürler

* Image 2024-06-03 at 10.57.21-2.jpeg
* Image 2024-06-03 at 10.57.20-4.jpeg
* Image 2024-06-03 at 10.57.21.jpeg
* Image 2024-06-03 at 10.57.20.jpeg

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan erkek. Kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Fırçalamaya gerek yok kabuk temiz ama plaka katmanı var. Çıkabileni çıkarın. Eczaneden devit marka damla alın. Haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup iki damla damlatın parmağınızla yayın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın.

Yem ne marka?

Kabuk boyu 11 cm.
ısıtıcı da lamba da hiç kullanmadım.

Arada bir fırçalarken kabuğundaki katmanlar kendiliğinden çıkıyordu, teşekkür ederim.

Yem olarak Profish kullanıyorum

Isıtıcı ve ısıtma lambasını alın bunlar sağlıklı gelişim için gerekli malzemeler. Isıtma lambası ısıtma yanında kabuğu kurutup plakaları gerer ve açılıp atılmasını sağlar. Üzerinde yosun mantar gibi biolojik oluşumların üremesini önler. Su 28; kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız. Bu konuda bilgi verdim.

Hayvan 11 cm olduğuna göre günde bir öğün vereceksiniz. 18-20 adet kadar stick yem.

Yem olarak tropical biorept W, dajana gammarus sticks yemi, omega one adult turtle sticks yemleri alın. Haftada bir haşlanmış yumurta akı verin. Haftada bir yada iki kez

Google sorun yaşıyorum profishe bakamadım balık yemi ise vermeyin.

Isıtıcı hakkında bilgilendirme için teşekkür ederim.

Profish turtle sticks yazıyor üzerinde elimde iki kutu var bunlar bitince tavsiye ettiklerinizi alsam olur mu?

* Image 2024-06-03 at 21.53.26.jpeg

Akvaryum boyutu ne kadar olmalı, değiştirme isteğindeyim ama en uygun ne olur bilemedim, şimdiki akvaryumunu ekte paylaştım

* Image 2024-06-03 at 21.56.27.jpeg

Bir de tahmini olarak kaç yaşındadır, yaklaşık 7 yıldır benimle ama bana geldiğinde

kaç yaşındaydı bilemiyorum.

Yem çeşitliliği önemli her yem farklı ihtiyaçları tamamlar.

Bu yem olduğuna göre tropical biorept W ve dajana turtle sticks yemleri alın. Tropical biorept W mineral katkılı yemdir. Dajana gammarus sticks gammarus ve kril gibi canlıların unundan stick formda yemdir.

Akvaryum 6 cm kabuk boyuna kadar olan hayvanlara uygun. Minimum 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında düz dikdörtgen hazır bir akvaryum yada doğrudan 100*50*50h yada 60h ve 10 mm cam kalınlığında ömürlük bir akvaryuma geçmeniz lazım. Bunun şu an hayvan için ölüm kabından farkı yok. Sağlıklı gelişim için bolca yüzebileceği bir ortam olmalı. Kuru alanı da yok.

Hayvanın şu an 20 cm veya üstü bir boyda olması lazımdı.

Size gelmeden önce kabuk boyu kaç cm idi? Ufaksa göbekbağı izi var mıydı? 3 cm kabuk boyu gibi. Eğer bu boylardaydı ise üstbağada plaka yapılaşması mevcut muydu?

Tabandaki herşeyi çıkarın. Bu hayvanlarda sadece sarı silis kum kullanırız. Eşelenip vakit geçirir. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atar ve hazımsızlık çektiğinde kumu yer aynı zamanda bağırsaklarındaki olası parazitleri atar.

Tüm bilgiler için teşekkür ederim, hepsini uygulamaya çalışacağım.

Göbekbağı izi hatırlamıyorum, yaklaşık 4 cmdi. Üstbağada plaka mevcuttu diye hatırlıyorum ama emin değilim.

O zaman aldığınızdan geriye 4-6 aylık bir zamanın yavrusu.

Geri