Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

devit 3 hakkında

dicolele

Bronz 3 Üye
Katılım
1 Ara 2013
Mesajlar
79
merhabalar bugün devit3 aldım. kulak çubuğuyla kabuğuna yedirdim 1-2 dakika oldu kaç dakika beklemeliyim ve alt kabuğa sürecekmiyim? haftada kaç kere yapmalıyım?
 
Cvp: devit 3 (acil)

Devit-3 ü haftada 1 kez ve 1 damla olacak şekilde yeme damlatıp direk yemide hayvanın ağzına vererek kullanmalısın.
 
RE: devit 3 (acil)

Kabuğa sürülme şeklindeki uygulama kabuk yenilemeveya dökememe sorunu yaşayan kaplumbağalar için yardımcı uygulama amaçlı olarak kullanılır.

Ancak uv lambadı olmadığı için d3 vitamini eksikliğimi gidermek için yukarıda Zeki nin dediği şekikde kullanılmalıdır.

Kabuğa sürüldüğünde ise 8-10 dakika ısıtma lambasının altında bekletilip bir bez ile kurulayıp suya bırakabilirsiniz. Ama bu yöntem sadece plaka değiştirmede sıkıntı yaşayan kaplumbağalar için yardımcı yöntemdir.
 
Cvp: devit 3 (acil)

Arkadaşların bahsettiği gibi d vitamini sentezi yapması için bu ürün ağızdan verilir. Haftada bir kez, bir yeme, bir damla ile verilir. Vitaminli yem hayvanın doğrudan ağzına verilir. Suya atılırsa etkisini kaybeder ve suda yağlı bir tabaka oluşturup zamanla su değerlerini etkiler.

Kabuğa sürmenizin Emin Emre nin bahsettiği gibi kabuk değişimine bağlı dökülmeyen plaka birikimi ise hayvan kuruladıktan sonra üst kabuğuna sürüp kuru yerde ısıtma lambası altında 10 dk bekletip tekrar kurulayarak akvaryuma konulmasıyla son bulur. Bu uygulamayı 15 gün süre ile iki günde bir kez yapabilirsiniz. Eser miktarda emilimin zararı yoktur. Ancak aşırı plaka birikimi yoksa bu uygulamayı yapıp hayvanı boşuna akvaryumdan çıkarıp strese sokmaya rahatsız etmeye gerek yok.

Ağızdan verilen devit 3 vitamin takviyesini 3 aydan fazla önermem. Uygun yöntem başından beri sürekli olarak uvb lamba ışımasıdır. Bunu edinene kadar en fazla belirttiğim süre ile uygulanabilir.
 
Cvp: devit 3 (acil)

yukardakilere ek olarak ciddi kabuk yumuşaması varsa o sebeple de kabuğa uygulama yapılır. hayvan yavru ise kuyruk kısmı esnek yapıda olur. bu yumuşama ile karıştırılmamalıdır. yavruda yumuşama baş kısmı tarafında arka kısmındaki gibi esneklik varsa anlaşılır. buna bakarken dikkatli basınç uygulamak gerekir. fazla bastırılmamalıdır. ayrıca kullanılması sakıncalı ve zararlı olan kabuk jeli uygulaması yapılmış ve bu suretle deforme olmuş kabuğun iyileşmesi içinde devitin kabuğa uygulanması iyi netice verir. ama bunlar yoksa haftada bir vitamin damladan veya mineral yemden uzak bir günde bir yeme bir damla uygulaması yeterlidir.
 
Geri
Üst