Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit 3 Kullanımı

Croom

Gümüş 5 Üye
Biliyorum bu konu hakkında çok bilgi var ama ben emin olmak için bir daha konu açmak istedim kusura bakmayın.

Öncelikle ben devit 3 aldım fakat haftada 1 olduğu için her pazartesi sabah vericem uygunmudur yani sabah 3 yem veriyorum kapumbağ başına 1 tanesine damlatıp direk ağıza vericem her pazartesi uygun mudur ?

Cvp: Devit 3 Kullanımı

evet uygundur hatta kalkar kalkmaz yeme damlat o arada işlerini hallederken yemde emsin ve ilk vereceğin yem bu olsun. kuru olanları verirsen bunun tadı farklı olacağı için yemek istemeyebilir.

peki cem abi anladım ama ben şimdi aldım mesela ben sabah 3 tane veriyorum öğlen yok akşamda 2 gammarus gerçi doymuyorlar ama şimdi devit 3 vermek için öğlen 1 er tane versem olur mu acaba vede yeme nasıl damlatıcam komple yem mi ıslanıcak yoksa nereye gelirse artık 1 damla mı atıcam ve ne kadar beklemem lazım emmesi için kuru alanda vericem zaten kuru alandan alınca yemi suya atlıyorlar ?

Üç öğün yem verilmesini önermem. Sabah Cem' in dediği gibi ilk yemi vitaminli vermek kafi. Hatta direk elden yiyebilirse hiç çekmesini yada kurumasını beklemeden de verilebilir. Ama yutması uzun sürcek bir yeme damlatılırsa çekmesini beklemek tabi iyi olur. Benimkiler çok iri olmayan yemleri direk yuttuğu için damlatıp üzerine parmağımla vitamini yayıp veriyordum ağzına. Yemin neresine geldiği önemli değil. Damla suya vs düşmesin diye biraz üzerine bulamak iyi olur.

aslında akşam verirsen daha iyi 2 gammarus az yanına vitamini damlatacağın yemi ekle. yeme damlatırken ben ilaç kaşığına koyardım yemleri. yemi ıslatırken şişeyi üstüne getir damla çıktığında, yemin bir ucundan diğer tarafına doğru götür ıslanabildiği kadar emsin. yemi yutamadıkları için suya ihtiyaçları var akşam verirsen önceden yeme damlat bir parça kurumasını bekle ki suya soktuğunda suya fazla bulaşmasın. direk suda iken ağzına tıkabilirsin kuru alana koymana gerek yok.

yok abi 3 öğün vermiyorum bugün sadece 1 kezliğine vericem devit 3 vermek için o kadar yeni aldımya ondan yarın yine sabah akşam vericem yemlerini bu öğlen vereyim diyorum sadece

alper heveslendiysen ver bu sefer. bende bir şey aldığımda biran önce vermek isterdim. haftaya düzenlersin sistemi

:D tamam o zaman şimdi 1 yeme damlatıp vericem yaydırcam elimden yesin direk çekmesini beklemeye gerek yok elimden yicek sonra öbürüne yine öyle elimden vereyim sonra taa pazartesi dimi cem abi

yaa ben damlattım yeme elimle yaydırdımda kapluşlara verdim aldı ağzına suyun içine girdi içinde yedi :S

evet pazartesi. ben onun için kurumasını bekle dedim hayvan tek lokmada yutamayacak kadar ufaksa su içinde yiyor.

heee jeton şimdi düştü :D o zaman haftaya pazartesi öyle yapıcaz yemi yaydırınca kurumasını beklicez öyle vericez

ben yeme vitamını damlattıkdan sonra murekkep bvalıgı tozuna buluyorum. yinede kurumasını beklemek gerekırmı? suyun ıcınde yıyor yutamıyor. tozların buyuk bi kısmıda bu sebepden dagılıyor

Mürekkep balığı kemiği tozu kurusada suya dağılır. Küçük yem ile bu işlemi yapıp ağızda fazla oyalanmadan yutmasını sağlamak en iyisi olur.

tetra reptomn kullanıyorum daha 2 hafta anca oldu alalı :S kucuk yem olacak turtle stick var. o da çok kaliteli değil biliyorsunuz ki

Reptomininin ucundan kırarak küçültebilirsin. Sonra kalanıda verirsin hayvana.

selam galiba kaplumbağalarım hasta biri dişi biri erkek ve kabukları yumuşamışlar ama yemek yiyorlar ve renkleri düzgün neleri vardır ki yardımınızı bekliyorum...lütfen

Uvb lambanız varmı? Kuru alan ve uva içerikli ısıtma lambanız var mı? Yem çeşitleriniz nedir?
Kabuk yumuşaması dışında başka sorun var mı?
Bunlara göre ne yapılacağını belirtiriz.

Şimdi aklıma geldi, kabuk değişimi mevcut mu? Bu esnada yumuşama durumu meydana gelebiliyor.

ve kabuk boyları nedir ?

Geri