Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit 3 nasıl kullanılır ?

amir.mennan

As 5 Üye
arkadaslar devit 3 nasıl kullanılır. yememi damlatıcam yoksa suyamı yoksa kabuğamı ? kaplumbağalarım ortalama 5 cm

Cvp: Devit 3 nasıl kullanılır ?

Ben kabuğuna sürüyorum. Suya damlatınca çözünmediğini biliyorum. Ama yemine olur tabi.

Yemine damlatarak kullanicaksijiz suyuna dokerseniz suyunu yaglandirir ayrica kaplumbaganizin kabugunada surebilirsiniz

peki kaç günde bir sürmeliyim birde kaç lira civarındadır ?

Şuan hatırlamıyorum ama fiyatı 4.5 civarı. Ben haftada bir kullanıyorum.

Güneşlendirme yapamadığınız zamanlarda haftada bir yemine damlatarak kullanın.

ben yemine damlatıyodum fakat elimden yemiyolar,suyada atamıyorum,en iyisi bnde kabuklarına süreyim,2 damla damlatıp onu iyice elimizi gezdirerek emdirsek yeterli olur dimi ?
birde kabuguna surunce halıyle akvaryuma karısıcak,ve gözlerıne zarar verıyormus boyle olunca,acaba kabuklarına surdukden sonra bır muddet akvaryum dısındamı tutsak,kurusun diye ?

Kabuğa sürmek yeme damlatmak kadar etkili değil, devit 3 lü yem vereceğin zaman ayrı bir kabın içine akvaryum suyunu koy öyle ver. Böylece akvaryum suyun kirlenmemiş olur. İllaki kabuğuna süreceğim diyorsanız da iki damla damlatıp elinizle masaj yaparak yedirin. 1 saat filan sonra diş fırçasıyla ılık suyun altında güzelce kabuğu fırçalayıp kabuğu devit 3 arındırmamız lazım.

turtefun' Alıntı:
Ben direk agzına damlatıyodum acaba yanlıs birsey mi ?

ağızamı ? :S

arkadaşlar eczaneye gittim sordum damlamı dediler ampülmü dediler. bende bilmediğim için almadım. hangisini alayım ampülmü damlamı ?

Ağzına damlatmak yanlış değil. Damlatabiliyorsanız eğer sorun yok. Çünkü kağluşların ağzını açması zordur biraz. Siz devit-3 damla alacaksınız ampul değil.

Uygulamaları şu şekilde yapabilirsiniz.

1- Normal şartlarda haftada bir yem ile bir damla verin. Ayda bir alt ve üst kabuğa (derisine gelmeyecek) birer damla sürüp ısıtıcılı kuru bir yerde 10-15 dk bekletip kullanabilirsiniz.

2- Eğer kabuk yumuşaması varsa iki uygulamayı da 10 gün süre ile her gün uygulayın. Faydasını gördüm. 15 günde hafif yumuşayan kabuk kendine geldi. Ayrıca kabuk değişimini çok güzel gerçekleştirdi.

3- Eğer kabuk değişmi varsa kabuğa sürdüğünüz süreyi haftada bir yada beş günde bire çekin.

AEK' Alıntı:
Uygulamaları şu şekilde yapabilirsiniz.

1- Normal şartlarda haftada bir yem ile bir damla verin. Ayda bir alt ve üst kabuğa (derisine gelmeyecek) birer damla sürüp ısıtıcılı kuru bir yerde 10-15 dk bekletip kullanabilirsiniz.

2- Eğer kabuk yumuşaması varsa iki uygulamayı da 10 gün süre ile her gün uygulayın. Faydasını gördüm. 15 günde hafif yumuşayan kabuk kendine geldi. Ayrıca kabuk değişimini çok güzel gerçekleştirdi.

3- Eğer kabuk değişmi varsa kabuğa sürdüğünüz süreyi haftada bir yada beş günde bire çekin.
Benim canlı habire sırtını surtuyor sanırım kabuk değiştirecek ancak kalkan bir plaka görmedim kabuga dvt3 uygulamasını haftada 1 yapmamda sakınca olurmu? 2. Sorum kabuk değişimi dışında kabuga dvit 3 surmenin bir sakıncası varmidir çünkü kabuga bir renk bir canlılık katıyor

haftada bir sürebilirsin. normal durumda tek sakınca hayvanı rahatsız etmen olur. al, kurula, sür, kuru yerde lamba altında beklet, sil, yine suya koy. yani hayvana bir "la havle" çektirirsin.

Devamına başka şeyler eklemesinde abi :-D valla kapının önüne koyarım

Korkusundan içinden okur :) hayvanda ürkeklik yoksa uygula İlker, faydası olur. Ama eski plakalar iyice belirginleşsin önce.

Geri