Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit 3

esma_98

Bronz 3 Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
79
Arkadaşlar, bugün devit 3 vitamini aldım. Ama kaç damla verilicek o konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.Birde suyunamı yoksa yeminemi damlatıcaz?Yardım edebilirmisiniz.
 
sanırım suya damlatılmaması gerekıyor gozlerıne zararlı dıye okumustum
 
Evet suya damlatmamanız daha iyi olur. Yemlerine damlatabilirsiniz bir kaç damla. Kabuğa süren arkadaşlar olsa da şahsen tavsiye etmiyorum. Yemlerine damlatıp yemlerin vitamini iyice emmesini bekledikten sonra verebilirsiniz, bu yeterli olacaktır.
 
kabuga damlatılmamasının nedenı nedır?
kabuga damlatılmamasının nedenı nedır? ayrıca yemı hemen vermeden oncemı damlatılmalı yoksa hepsıne komple bı kerede mı damlatılmalı?
 
Kabuğun hava almasını engeller kabuk üstünde bir tabaka oluşturarak ve kaplumbağanız suya girdiğinde kabuktan ayrılarak suda yayılım yapar, bu da kaplumbağanızın gözlerine zarar verebilir. Yemi vermeden önce bir kaç damla damlatıp, yemlerin vitamini emmesini bekledikten sonra verebilirsiniz.
 
açıkçası ben haftada birgün kabuğuna damlatıp kaloriferin kenarında ve ısıtıcı lma eşliğinde yarım saatten fazla kabuğunu ellerni ayaklarını kuyruğunu kafasını kısacası tüm vücudunu okşayarak yediriyorum. bu hem kaplumbağanın hem benim çok hoşumuza gidiyor. o sırada hareketlerini görmelisiniz :) tamamen kuruduğunda akvaryumun kuru alanına bırakıyorum onu ve kendini hazır hissettiiğinde suya geri dönüyor. bir iki saat içinde de kabuğunun hava alamaması ihtimaline karşı yine onu okşayarak ılık su altında diş fırçasıyla yıkıyorum. kabuğu aldığımda hafif yumuşaktı ama şimdi çok sağlıklı. renkleri parlak ben iyi kurutulduğunda ve bir kaç saat içinde temizlendiğinde kabuğa sürülmesinin zararı olmadığını hatta büyük yararı lduğunu düşünüyorum ama tabiki kaplumbağalarımız deneme tahtası değil. bir veternere orulsa belki daha çok yardımı olur..
 
ben ise bıyo tortucal kullanıorum.diğer kabuk sertleşçilerin coğu bilindiği gibi kaplumbağanın yemi yememsine neden oluyor.ancak biyo tortucalın böle bi etkisi olmuyo.aynı zamnda yararınıda gördüm kaplumbağalarımın kabuk cook yumusaktı bunu kullandıktan sonra geçti.tavsiye ederim...
 
Kabuğuna sürülen birşeyse kullanmayın zararlı ama yeme katılan bir vitaminse kullanabilrsinz :)
 
bu forumda hiç veteriner varmı acaba merak ettimde:) hiç kaplumğa sever bi veteriner yokmu acaba forumumuza katılacak??
 
Geri
Üst