Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Devit-3

asi kız

Bordo Bereli
Katılım
9 Mar 2015
Mesajlar
1,143
İyi gunler benim kaplumbagamin kabugunun uclarindan iyice kalkmaya basladi dikkatli bakinca gorunen.devit kullanmaya tekrar baslimmi?


mailto:/r6V6vM.jpgkabuklarii resimdekine gore uclari birazdaha kalkik cok degil ama.
 
Bu hayvanın her yerinde plaka açılmış. Plakaların altında boşluk varsa düz cımbızın tek kenarını araya sokup yavaşça açtırıp ilerle. Yeriyle kalkar. Sonra kalan çıkmayan olursa deviti uygula.
 
Cvp: Devit-3

Abi o plakalarin alti direk deri var ucundan bakdim direk kabugun kendisi kalkmaya baslamis..
 
Hayvana ne yapmışsın öyle. Haftada bir iki damla devit damlatıp ver. Mineral yemi de iki öğün yap.
 
Cvp: Devit-3

Kotu bisi yapmadimi abi hicbisi yapmadim ben ňormal yemleme sebze verdim yazinda bolbol gunese cikdik.m inarel yemi bitirdirler abi baska ne verim?


Azonce dikkatlice inceledim kabugun altinda kabuk olusmaya baslamis abi yeni..


Derisanmisim ????


mailto:/qjlOEZ.jpgdedigin gibiymis abi ben kabugun altinda kabuk varmis????
mailto:/Erq9rg.jpg ilk resim fistikdan cikan plakalar hic zorlamadim dedin gibi nazikce cimbizin ucunu degdim kalkanlari aldim.2.resimdeki dişsiz(disi) her devit surumunden sonra dokuo


Altaki kabuk ince oldugu icin bana deri gibi gelmis dokundum hafifden kabukmus????ozur dilerim
 
Arada yokla kalkanlar yeriyle atar. Hayvan kaşıntıdan kurtulsun.

Plaka altında kabuk var zaten sadece üstteki şeffaflar atar.
 
Cvp: Devit-3

Abi hala kasinmak icin mangoyu kesfedemediler neden?isirip yiyolar ama kasinma olâylari yok?


Peki tamamen kabuk degisimi olurmu?olursa kac ay sonra olur?
 
Plaka atımının belli süresi yok. Bazısı çabuk bazısı geç atar.

Mangoyu hayvan dipte iken üzerine koy. Hatta biraz da sürttür. Durumu kavrar. Hepsi kaşınacak diye birşey yok bazısı hiç bulaşmaz.
 
Cvp: Devit-3

Anlâdimmabi oyuncak olarak goruo keretalar.gecengun kurualanda leonardo alt kabuklarini surte surte bi hal oldu cocukcagiz kasindi durdu????
 
Cem bey ben Eralp beni hatırladınız mı kaplumbağam iştahsızdı.inatla yemi verdim şu an maşallah ı var...bir şey daha sorucam d vit şart mı? Nasıl ve ne kadar verilir?kaplumbağalar hergün güneş ışığı görüyor cam var direk olmasada güneşle temas ediyorlar...biraz bilgi verirseniz sevinirim.
 
Güneşten yayılan 3 dalgaboyu ışınım vardır. Uva, uvb ve uvc'dir. Uva metabolizmayı harekete geçirip canlandırıcı etki verir. Uvb vücutta D vitamini sentezini doğal yolla yapmasını sağlar. Uvc gamma ışınıdır. Büyük oranda atmosferden yansır. Bu ışına maruz kalma tehlikeli ve öldürücüdür. Bunu kapalı tüpte arıtma sistemlerinde kuyu suyu gibi arıtılmamış biolojik canlı içeren suları arıtmada kullanırlar. İçinden geçen her canlı aktivite ölür.

Uvb camdan geçmez. Uva geçer. Bu sebeple uvb içeren ampulü güneşe simüle olarak kullanırız. Radyasyon oranı uva'ya göre fazla olup kabuk ve deri içine işler. Üstteki deri zaman içinde deforme olup alttan yeni deri gelir. Uzun süre maruz kalırsa bu deri değişimleri yoğun olup son noktada lezyon oluşur. Bu sebeple yazın 4; kışın 3 saat kadar hayvanların kuru alana en çok çıktığı zamana denk getirerek yakarız.

Deri değişimi büyümeye bağlı ve ısıtma lambası altında kuruduğunda da oluşur. Uv'ye has bir sonuç çıkmasın. Sadece uvb'de biraz daha sıklığı artar.

Uvb içerikli ampule geçici alternatif devittir. Devit D3 vitaminidir. Eczanede cam şişede damla olarak satılır. 6 cm kabuk boyunu geçince vermeye başlarız. Evvelinde kabuk esnek yapıda olmalıdır. Kabuk sertleşirse organlar büyürken basınç altında kalır.

Bu vitamin vücutta kalsiyuma bağlanıp atılmasını önler. D vitamini vücuttan idrar yada dışkı yoluyla atılmaz kalsiyuma bağlanarak harcanır, fazlası karaciğer ve yağ dokuda birikir. Devit aşırı kullanılırsa böbreklerde taş oluşumu, damar sertleşmesine bağlı kanamalar görülür. Bu sebeple senede 3 aylık bir süreçte 10 cm altı için haftada bir damla; 10 cm üstü için haftada iki damla; 20 cm üstü için haftada 3 damla veririz.

D vitamini aldığı yemler içinde de eser miktarda mevcuttur.
 
Hayvanın düzelmesine sevindim.
 
Geri
Üst