Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

devit3 kullanim uzunluğu

Şelale

SKF Delisi
Devit3 en fazla kac ay kullanabalilirim? Mesela diyelim 2 ay kullanicam bazi haftalar kabuguna sursem olurmu?

Cvp: devit3 kullanim uzunluğu

kabuğa sürmekte sakınca yok. yağlı olduğu için rengini canlandırır. yalnız kuru bir yerde sürüp bekletildikten sonra kabuk silinip suya öyle konulmalı. fazla bir emilimi olmaz ama zararı da yok. sürekli devit kullanmakta bir noktaya kadar çare olur. önemli olan hayvanın kendinin üretmesi uvb yoksa yaz aylarına doğru gittiğimizden güneş banyosu yaptırılarak bu sağlanabilir. bu sürede devit kesilebilir.

Tesekkurler. Guneslendirirken isitici calisicakmi peki Cem abi?

Birde ben su anda kuru alani isitiyorum. Mesela yarin filan kabuguna surebilirmiyim?

Zaten bunu yaz tatili icin soruyorum. Koy gidecegimde :)

su ısıtıcısı çalışabilir su sıcak olduğu zamanlarda zaten devreye girmeyecektir. bu daha çok gece için gerekli soğuk olması durumunda devreye girerek ısı aralığını koruyup hayvanın hasta olmasını engeller.

sürebilirsin onda bir sıkıntı yok hayvanı süreli eline alıp fazla strese sokmayacak şekilde sür.

güneş banyosu harici kuru alanı ısıtmak tabiki gerekli su ısıtıcısı için yazdıklarım bunda da geçerli.

Orda bazen elektrikler gidiyo. (En korktugum sey) o yuzden d3 vitamini kullaniyimmi dedim. Hatta 10-12 pet sise goturcem :)

Stterese gircek degilde, hic durmuyor. Kabugu yerine baska bi yerine surcem diye korkuyorum :)

Devit uvb ampul yada güneş yerine geçer. Bunlar d vitamini sentezine yarar. Isıtma ampulü yerine geçmez. Elektrik kesintisi ile esas sorun ısıtma lambası olur. Metabolizma dengeleme vs konuları bu ampulün yaptığı ısı sayesindendiya.

Hayvanı alttan kavrayıp üst kabuğu açıkta bırak Ecem. Damlayı diğer elinle kabuğa damlatıp parmağınla yay. Fazla damlatma derisine akmasın. Sonra ısıtma ampulü altında 10-15 dk beklet. Hem sürmesen önce hemde işlem bitince kabuğu havlu ile hafifçe kurula.

babana bir güç kaynağı aldır. bunu her şeyde ve her yerde kullanabilirsin. bu tip etkilenmelere karşı koruma sağlar deyip kandır. 100 tl civarı.

Elektrikcide.bulabilirsin güc kaynaği dediniz sey aküy yada bataryami ?

kabuk jelinden bahsediosan pek faydalı olmadıklarını sadece ticaret için olduklarını duymuştum bi sitede. tavsiye etmem

şule devit yani D3 vitamindir. suni güneş yaratmak için kullanılan uvb ampul veya florasan yerine kullanılır. kabuk yumuşamasını önlemek için gereklidir.

ecem bunu daha çok yapı marketlerde satarlar. burada ilk iki resimde yemin yanında gördüğün kutu. bunu prize diğerlerini de buna bağlıyorsun dalgalanmalara karşı önlem alıyor ve gücüne göre veya taktığın cihazların çokluğuna göre elektrik kesildiğinde içindeki akü 5-20 dakika arası çalıştırmaya devam ediyor.
mailto:/forum/Konu-akvaryumun-son-hali--8910.html

tunçmatikler iyidir. aküden dolayı 2-3 kg gelir.

Geri