Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dip Çekimi Sorunu

karahukuk

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar yaklaşık 7 yıldır kaplumbağa beslemekteyim, bir hediye üzerine hiç bilmediğim bir alanla karşı karşıya kaldım ve sonuç itibariyle bugünlere kadar iyisiyle kötüsüyle kaplumbağaları beslemeye çalıştım, daha sonra sitede gördüğüm üzere su kaplumbağalarına balıklar gibi geniş bir akvaryum gerektiğini öğrendim ve satın aldım.
Soruma gelecek olursak, dipsuyu çekimini sürekli yapmak yerine suyun dibine sirkülasyona neden olacak bir filtre takmak sizce işe yarayacak mıdır, şöyle ki akvaryumun sadece en dip sol köşesinde sadece hayvan atığı oluşuyor, buraya güzel bir sirkülasyon sağladığımız takdirde dış filtreye uzak kalan bu alandan da kurtulmuş olmaz mıyız.
Son olarak kaplumbağalarıma Raffy Vital kullanıyorum, sabah akşam 10'ar tane olmak üzere kaplumbağa başı 20şer tane yem atıyorum, ancak yine de her defasında hareketleniyorlar ve yem istemeye devam ediyorlar, sizce doğru bir beslenme mi uyguluyorum, haftada 3 günde bir de karides ile takviye ediyorum.

Sadece akvaryumun sol köşesinde biriken hayvan atığının resmi; mailto:/3zqlf.jpg

Cvp: Dipsuyu üzerine.

İlk olarak forumumuza Hoşgeldiniz:) kaplumbağalarınızın kabuk boyu ne kadar ? 20 yem bana fazla geldi biz kafa boyutunu geçmemesini tavsiye ediyoruz . Yem çeşitliliğini arttırmak gerekli yanına mineral yem gerekli ama bunların hepsi için önce kaplumbağalarınızın kabuk boyu lazım..

Bence pisliklerin sadece bir yerde toplanması sizin için daha iyi bir dipçekim aletiyle 5 dakikada halledersiniz hepsini aşırı sirkülasyon kaplumbağalarınızı yoracaktır.

Cvp: Dipsuyu üzerine.

Hoşbuldum sağolun :smile: , sirkülasyonun onları yoracağını hesaba katamamıştım haklısınız, kaplumbağalarımın birinin boyu yaklaşık 11 cm, diğeri ise 15cm, üstünden ölçtüm bu arada sorun olmaz sanırım.

Cvp: Dip Çekimi Sorunu

müsait bir zamanda çıkarıp ölçün yem biraz fazla gibi 11 cm lik kaplumbağanın 1 aç günü olması gerekir.. 15 cmlik olanın 2 gün aç günü olması gerekir.. Alınması gereken yemler var bu yaşlarda biraz daha sebze ağırlıklı beslenicekler artık bu konudan daha detaylı bilgi alabilirsiniz lütfen okuyun hepsini :

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Akvaryum ekipmanları nasıl ? Isıtıcı, kuru alan , kuru alan lambası ?

İlgiliniz için teşekkür ederim. Raffy Vital veriyorum büyüdükleri için sebze ağırlıklı olandan, ekipmanlara sahibim ısıtıcı uv lamba, kuru alan lambası ve kuru alanı zaten siteyi okuyarak sağlıklı bir şekilde kurduğumu düşünüyorum, yem konusuna gelince; birlikte beslediğim için yemi de ortalarına atıyorum onlar çok iyi anlaşıyor ve paylaşıyorlar, arada da elime alıyorum ellerini kollarını içlerine çekebiliyorlar mı obez oldular mı diye ve az önce siz diyince şüphelendim tekrardan elime aldım ve sonuç gayet iyi tamamen ellerini kollarını içeri çekebiliyorlar.

Fotoğraf atarsanız daha iyi inceleriz siz yinede kafa hacmini geçmeyin .. Birde linkini verdiğim konuyu okursanız gereken bilgileri almış olursunuz .

Evet iki kaplumbağanında yem planı ayrı olucaktır . O yüzden ayrı beslenmeleri gerekebilir yem zamanında

Linkteki konu incelenerek yem çeşitliliği sağlanmalı, özellikle Sera rafffy P ve sera mineral dahil edilmesinde fayda var. Tek yönlü beslenme uzun vade de etkisini gösterir. Gerekli yemler temin edilirse, belirli bir program eşliğinde uygulanabilir. Kafa hacmini geçmemeye yine de dikkat edilmeli.

Hoşgeldiniz Foruma. ^^

Teşekkür ederim hoşbuldum :smile: , siz tam olarak hangi yemleri alacağımı yazarsanız pazartesi temin ederim, hatta bana bir de program yapabilirseniz çok memnun olurum, son olarak, kafa hacmini nasıl ölçmemiz gerektiği konusunda yardımcı olursanız daha sağlıklı bir ölçüm yapmış olurum.

karahukuk' Alıntı:
Teşekkür ederim hoşbuldum :smile: , siz tam olarak hangi yemleri alacağımı yazarsanız pazartesi temin ederim, hatta bana bir de program yapabilirseniz çok memnun olurum, son olarak, kafa hacmini nasıl ölçmemiz gerektiği konusunda yardımcı olursanız daha sağlıklı bir ölçüm yapmış olurum.

Edit: Bu arada ilgili link bende görünmüyor.

karahukuk' Alıntı:

Edit: Bu arada ilgili link bende görünmüyor.

3 Kaplumbagam var yaklasik 40 yem goturuyorlar gunde fakat sizinkilerden buyukler banada fazla geldi
Yasarcanin ac gun konusuna deginmesi guzel olmus
Zorunlu yemler
Raffy p yerine sera carnivor
Sera mineral jbl agil
Kurutulmus balik energil royal raffy i vs.
Raffy vital varsa bu iyi
Birde jbl calcil almanizi oneririm ona gore program yapariz

Link bu
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html
kafa hacmi asagi yukari topak yaptiginizda kafasi kadar olcak siz bugune kadar cok verdiyseniz bir ay bir tane cikartin mesela kafa hacminden

foruma hoş geldin başlangıç olarak alacağın yemler sera raffy P, tetra reptomin, sera mineral, jbl agil olsun. vital varmış. karides açık mı kapalı mı ? açıksa olmaz kapalı ise bitene kadar bekleyip bir sene üstü son kullanma tarihi olan sera royal alabilirsin. bu 1000 ml büyük kutuda satılır. fakat iş garanti olsun zamanında tüketeyim dersen bunu tavsiye ederim bu 250 ml'liktir.
mailto:/tropical-dried-fish-surungenler-icin-kurutulmus-balik-250-ml

hayvanların boyu tam boy değil kabuk boyu değil mi ona göre ölçüm yaptın. toplamda kafa hacmini aşmamakla birlikte günlük tek öğüne ineceksin. ilk iki hafta böyle git sonrasında iki hafta tek günü aç gün yap. hayvan bu düzene alışsın. dipteki pisliklerin fazla olması verilen yemin fazlalığındandır. bunu dengeye alırsan hem az olur hem de hayvanlar dışkıların bir kısmını yiyerek temizlerler. aç gün geldiği zaman o gün kabuk boyu kadar marul veya kıvırcığın orta körpe yapraklarından öğle saati gibi verebilirsin.

Hoşbuldum, sağolun dediklerinizi not aldım pazartesi alacağım inşallah, evet kaplumbağalarımın kabuk boyu o kadar, az önce sipariş verdiğim dip suyu çekeceği geldi ve çekmeye çalıştım ancak suyu çekmesine rağmen o büyük atıkları çekemiyor, daha doğrusu çeker gibi o ağzının ucundaki geniş kısma alıyor ama 10 tane aldıysa birini çekebiliyor, bu işin bir ince noktası varsa yardımcı olabilir misiniz.

Dip çekim pompasına iyi basın . Su akışı iyi olmalı . Ve pis suyu doldurduğunuz kova akvaryumun aşağı kısmında olmalı

Su saril saril akmadan pompaya basmayi birakmayin
Birde ucundaki o baliklari cekmesin diye olan seyleri cikartabilirsiniz kaplumbaga akvaryumlarinda gerek yok

o öndeki parçayı söküp sade boru ile çekim yap. bir parça kumuda emecektir. suyu döktüğün kovayı önceden temizle. içine giren kumu daha sonra çalkalayıp tekrar akvaryuma dökersin. kova içinde kimyasal artığı olmasın.

Dediğiniz gibi arkadaşlar kuvvetli basınca çekmeye başladı, ben az da olsa su geliyor diye elimi çekiyordum ama sizin uyarılarınızdan sonra suyun şiddetli gelmesini bekledim ve oldu, o plastik siyah kısmı da söktüm biraz kum çekiyor dediğiniz gibi ama gayet akıcı olduğu için sorun kalmadı teşekkür ederim hepinize.

Geri