Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dip temizliği konusunda tavsiyeleriniz nedir

Sprite

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar şu an kapluşların akvaryumunu temizliyorum ama dipte incecik silis kum var ve dip çekimi sırasında yarısı suyla beraber gidiyor ne yapabilirim acaba acil cvp çünkü şu an lazım temizliyorum!!!!!

Cvp: Dip çekimi

Cok yapilacak bisey yok diye biliyorum ya kumun 3-4 cm ustunden cekeceksin yada cektigin kumu tekrar temizliyeceksin

Silis kum ince tabaka oldumu hareket eder. Uygun miktarda konuldumu sıkı bir yapıda olur ve dip çekimi ile çok az kayıpla işlem tamamlanabilir. En azından şu an fazla dibe inmeden suyu çekmeli.

RE: Dip çekimi

Neyse temizledim artık giden kumu birdaha yıkayıp yine attım akvaryuma hatta akvaryumun şu anki değişikliklerini söyleyeyim suyu mümkün olduğu kadar yükselttim lamba değişti ve bir iç filtre taktım:)

suyu aldığın kovayı iyice temizle ve çekimi yap kovaya giren kum yani silis ağır kumdur dibe çöker. pisliği kumu gitmeyecek şekilde döktükten sonra temiz su ile çalkala ve o suyu da dök dipte sadece kum kalınca onu akvaryuma tekrar ilave et. bu şekilde kum kaybı olmuyor. test ettim onayladım. :smile:

Geri