Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dip temizliği

baranb

Bronz 3 Üye
bu gün akvaryumun su dolu kısmının yarısından çoğunu temizledim ama pompayla çektiğim su dipteki pisliği ve tortuyu yeterince alamadığında taze su eklerken hepsi havaya kalktı ve berbat bi görüntü oluştu. bunlar kalıcak mı yoksa çocukları ve ekipmanları cıkarıp akvaryumu tamamen boşaltmam mı lazım ?

Gerek yok. Filtre temizliğide yapıldıysa iyi olur ve su sabaha bile kalmadan toparlar.

Cvp: dip temizliği

abi ama o su doldururkenki pislikler bir süre sonra dibe geri dönüyo ne biliyim su değişimi yapıyorum sözde ama pislikler aynen suda:ff:

bir kısmı kalır. önce dip sifonuyla alabildiğini aldıktan sonra kalanı havalandırıp yüzeyden maşrapayla bir parça daha alacaksın. sonra suyu yavaşça ekle. ve iç filtre kullanıyorsan onu da temizledikten sonra çalıştır filtre havada uçuşan kiri yakalayıp çeker.

umarım büyük akvaryuma geçince dış filtreyle bu sorunlar kalmaz.

Tabiki hem akvaryumun büyümesi hemde buna bağlı filtre kapasitesi öncelikli bu konuyu çözer. Ayrıca su değerleride daha uygun olur.

Bende atman iç filtre var suda uçuşan herşeyi çekiyo vallla. Senin filtrenin çekiş gücü kötü demekki iyisinden alırsan çeker hepsini hiçbişey bırakmaz

Bendede oluyo o sıkıntı olmaz bence dipte az kalıyo zaten o bi zarar etmez :) ama illa pislikler gitsin diyosan ekipmanlar ve cocukları cıkarıp suyu tam bosaltacaksın :)

Bu durum bende de vardı. Akvaryumdaki kütükleri, taşları vs altlarında pislik birikmeyecek şekilde yerleştirince sorunu çözdüm. Artık hortumla tüm pisliği alabiliyorum. Su eklerken de bir sıkıntı olmuyor.

Geri