Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre almayı düşünüyorum..

zeki52

Elmas 5 Üye
Arkadaşlar, kendime el yapımı dış filtre yapmaya çalışıyorum ama pek randımanlı olmayacagını dusundugum için dışltre almayı düşünüyorum( bu fikri aklıma gelen eski telefonumun boşta duruyor olması :) ) 100-150 lira civarı edecegini düşünüyorum telefonun bu fiyata hangi filtreyi alabilirim ? akvaryumum 100 litre ama 1-2 yıla 250-300 litrye çıkarıcam gelecege donuk mu almalıyım yoksa sadece bu akvaryuma goremi almalıyım sizce bu konudada fikrinizi merak ediyorum.

1 seneden az olsa bekle derdim ama 2 seneye kadar yolu var. Bir de şehir dışına tekrar çıkıp aileye bırakacaksan rahat etmeleri ve bakım işini minimuma indirmek için yine olması iyi olur. İyi bir markaya gerek yok ucuz bir ürün dahi iç filtreden iyi olacaktır. Malzemeye gelsek her filtrede kullanacağın üründür.

Cvp: Dış filtre almayı düşünüyorum..

O zaman bütçem dahilinde herhangi bir dış filtre almam yeterli olacaktır oylemi ? 150 liraya bi tane önerdei petshopcu ama markasına fln hiç bakmamıstm keske baksaydım baska bi tanede 80 liraya verırım dedı onun seklide 2 tane mi 3 tanemi ne büyük sünger gozukuyodu dısaran bakınca sanki diger malzemeler konmuyo gibiydi pek içime sinmemişti. ben almayı dusundugumu gene buraya yazarım :)

Çok ucuza da kaçma. Alırsın gürültüden kafayı ütüler. Parça kalitesi ona göre olur vs. Bu sepet olayı varsa 3 sepetli olanı tercih et. En alta seramik ortaya seachem denitrate ( bu arada juene gelmiş ben 3 adet aldım. Diğer zeolit türevlerine göre kaliteli ve ucuz) üste de önce karbon sonra lav taşı tamamdır. Ucuz filtrede jebo alan arkadaşlar var. Kullanan bilgi verir.

Tetra ex700 fiyatlarınada bakmanı öneririm. Uygun fiyatlı olabileceğini düşünüyorum.

abi şimdi baktım dedıgıne ama en ucuz gordugum 180 lira o filtre :) o kadara çıkamıyorum malesef :(

Dolphin marka filtrelere bakabilirsiniz

Geri