Bunlar içinde benim memnun kalarak kullandığım iki ürün var biri jbl silicate ex. Diğeri seachem phosguard.
Bunların ikisi de alg konusunda etkili. Alg illaki oluyor ama bu ürünler oluşumunu geciktiriyor.
Silicate ex alg olan noktalar var ise genelde hortumda oluşur. Bunları izole ederek büyümesini azaltır.
Phosguardı şuan kullanıyorum. 1 ayı geçirdim hortumlar hala temiz. Ayrıca ürün tasarruflu az oranda kullanıyorsun fazla yer kaplamıyor. Böyle olunca aynı sepette iki ürün kullanabilirsin. Ben substrat altına yerleştirdim. Ölçüsüne dikkat et uygun oranda koyacaksın, fazla olması sakıncalı az olması işlevini azaltır.
Yine her seachem gibi torbasız geliyor onun için torba alacaksın. Torbaya yeterince koyduktan sonra su altına tut tozu gitsin. Fazla tutma ama fazla tozu yok, su temasıyla birlikte aktive olup mısır patlağı gibi ses çıkarıyor. Torbayı silkeleyip hemen elyaf üstü, sepet ortasına torba incelecek kadar gerip yay. Üstüne başka bir malzeme koyup yine elyaf ile sepeti kapa.
Bence bunu alarak başla.
Silicate ise nescafe gold gibi yıkarken kahverengi renk çıkar yalnız toz akacak kadar yıka. O kahverengi rengi faydalı olan şey. Renk çıkıyor deyip suda çok tutma. Algi izole eden bu renk. Akvaryumdaki suyu kahverengi yapmıyor. Hortumlar şeffaf ise temizlik sonrası hafif film gibi şeffaf bir tabaka bırakıyor.