Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre Boruları

Bunlar ışığa ve özellikle güneş ışığına bağlı çoğalan algler. Bunlar arttıkça hortumu tıkar. Belli dönemlerde hortumları söküp fırça ile temizleriz.

Tam önüne geçilmese de oluşum sürecini uzatmak, olanı izole etmek için dış filtrede alg oluşumunu önleyen malzemeler kullanırız. Jbl silicate ex, seachem phosguard ve prodac no phosphates malzemeler alg için kullanılır.

Cvp: Dış Filtre Boruları

Başka işte kullanmamak üzere ayırdığım bir 3x2,5 ölçülerinde elektrik kablom var. Temizlik zamanlarında hortumun bir ucundan yarım yaprak tuvalet kağıtı sokup bu elektrik kablosuyla ittirerek diğer uçtan çıkartıyorum. Bu işlemi 2-3 kez tekrarladığımda pırıl pırıl oluyor. Tavsiye ederim.

Evet bu da çözüm. Jbl'nin hortum temizleme fırçası tetra filtreye uyumlu. Eheim gibi dar borularda sıkıntı oluyor. Bu sistem dar hortumlarda kullanışlı olur.

Cvp: Dış Filtre Boruları

1. mailto:/jbl-phos-ex-ultra-filtre-malzemesi-340-gr-u-11868
  2. mailto:/eheim-ehfi-phosphate-out-fosfat-giderici-filtre-malzemesi-390-gr-u-11317
  3. mailto:/jbl-nitrat-ex-filtre-malzemesi-250-ml-u-11874
  4. mailto:/jbl-silicat-ex-filtre-malzemesi-500-gr-u-16078?gclid=CMuo_OqiuNECFfcK0wodjSMP-w
  5. mailto:/seachem-phosguard-fosfat-emici-su-duzenleyici-100-ml-u-11447
Cem bey daha önceki mesajınızda alg oluşumunu önleyici ürünlerden bahsetmiştiniz yukardaki ürünler sanırım benzer işlev görüyor bunlardan hangisini önerirsiniz hangisi daha etkilidir?

Bunlar içinde benim memnun kalarak kullandığım iki ürün var biri jbl silicate ex. Diğeri seachem phosguard.

Bunların ikisi de alg konusunda etkili. Alg illaki oluyor ama bu ürünler oluşumunu geciktiriyor.

Silicate ex alg olan noktalar var ise genelde hortumda oluşur. Bunları izole ederek büyümesini azaltır.

Phosguardı şuan kullanıyorum. 1 ayı geçirdim hortumlar hala temiz. Ayrıca ürün tasarruflu az oranda kullanıyorsun fazla yer kaplamıyor. Böyle olunca aynı sepette iki ürün kullanabilirsin. Ben substrat altına yerleştirdim. Ölçüsüne dikkat et uygun oranda koyacaksın, fazla olması sakıncalı az olması işlevini azaltır.

Yine her seachem gibi torbasız geliyor onun için torba alacaksın. Torbaya yeterince koyduktan sonra su altına tut tozu gitsin. Fazla tutma ama fazla tozu yok, su temasıyla birlikte aktive olup mısır patlağı gibi ses çıkarıyor. Torbayı silkeleyip hemen elyaf üstü, sepet ortasına torba incelecek kadar gerip yay. Üstüne başka bir malzeme koyup yine elyaf ile sepeti kapa.

Bence bunu alarak başla.

Silicate ise nescafe gold gibi yıkarken kahverengi renk çıkar yalnız toz akacak kadar yıka. O kahverengi rengi faydalı olan şey. Renk çıkıyor deyip suda çok tutma. Algi izole eden bu renk. Akvaryumdaki suyu kahverengi yapmıyor. Hortumlar şeffaf ise temizlik sonrası hafif film gibi şeffaf bir tabaka bırakıyor.

Geri