Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre debisi düştü

jarti

Gümüş 5 Üye
dış filtremi temizledim.içindekielyaf kararmştı çkardım. içindeki malzemeleri temzleyip tekrar koydum. zeolit. karbon seramik biobal ve süngerler var içinde. aslında karbonu çkarıp substrat koymam gerekyordu fakat alamadım. şimdilk bu şeklde yerleştirdim.
ancak sanırım önceden debisi daha iyiydi.eskisi gibi suyu gür şekilde devirdaim etmyor. kapaktaki motor kısmını açamadım elim kırık malum. nedendir?

Cvp: dış filtre

en üst kısma elyaf koyduysan elyaf motor deliğine çekilirse su hızı azalabilir, içinde hava kaldıysa gene yavaş akabilir. filtreyi biraz yan yatırıp sallarsan hava gider. üstündeki muslukları tam açtın mı. bazen temizlik esnasında bu gözden kaçıyor.

RE: dış filtre

Musluklar tam açılmamış olabilir . Yada filtrenin yeri değiştiyse yani yeri yükseldiyse debi düşebilir .

evet mertcanın dediği gibi akvaryumdan aşağıda olmalı.

Karbonu her ihtimalde çıkar Güney.
Debi konusunda Cem in önerilerini bir gözden geçir bakalım ne olacak.

Geri