Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre denemesi

kenanyagiz

Bronz 5 Üye
Merhaba,

İnternetteki tariflere göre dış filtre yaptım ama iki gündür çalışmasına rağmen su hala bulanık. (50 lt)

İç filtre motoru, suyu hortumla filtrenin üstüne taşıyor, süzülen su alttan akvaryuma dönüyor.
( suyu alttan alıp üste taşıyan sistemde var ama bu pratik olduğu için yaptım )

Suyun giriş sırasına göre malzemeler;
1- Seramik (en üstte - su burdan giriyor )
2- Sünger
3- Aktif Karbon
4- Elyaf (en altta - su burdan akvaryuma dökülüyor )

Sizce bu yapıda bir yanlışlık varmı ?

mailto:/2h567v6.jpg

mailto:/13z1uty.jpg

Cvp: Dış filtre denemesi

dizilim doğru. süngerin alt ve üstüne de elyaf at. bu üründen de al.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11719&ad=seachem-de-nitrate-filtre-malzemesi-500-ml&kat=242

ürünleri koymadan önce iyice yıkadın mı. kullanım şeklinde konumlandırma nasıl yerde mi duracak akvaryum üstünde mi ? hortumları ters çevirip seramiği aşağı alırsan (düzenek ters olursa) daha iyi olur gibi. yani su çıkışını yukarıya ver. bu sistemle kir yukarıda birikecek ve aşağıya basmaya çalışacak.

Bunu deneme amaçlı ve taşma ihtimalini düşünerek yukarıdan aşağı yaptım. O yüzdende akvaryumun üstünde tutuyorum. Ya daha güzelini yapıcam, yada dış filtre alıcam. Sizinde dediğiniz gibi malzemeleri çok iyi yıkamadım sadece filtreyi başlangıçta biraz boşta çalıştırdım. Belki bundan dolayı uzun sürmüştür. Dediğiniz malzemeyi kesin alıcam bir haftada deneyeyim bakalım. Teşekkürler

Kenan selam,

Ben de seninkinin biraz daha geniş daha kısa olan makarna saklama kabı diye de geçen klipsli ve contalı benzer kap ile aynı sistemin Cem'in dediği gibi aşağıdan suyu basıp üstten veren halini yapmıştım. İnanır mısın bilmiyorum 18 ay boyunca tek damla sızdırmadan ve akvaryumun su değerlerini bozmadan işe yarayarak çalıştı. Parasından çok kendi yaptığım bir ürünü kullanmanın keyfi çok ayrıydı.

Sana önerim conta gerektiremeyecek çift taraflı bağlantı elemenaları var. Bilezik ile sıkarak kullanıyorsun ve kesinlikle sızdırmazlık sağlıyor. Ne silikonla ne contayla hiç bir şeyle uğraşmıyorsun. Nalburlarda 1.5 tl civarı satılıyor. Ben 12 watt motor ve 2 litre kap hacmi ile seramik+geniş gözenekli sünger+elyaf+lav taşı+elyaf+zeolit sırasıyla(alttan üste) kullanarak çok iyi sonuçlar elde ettim. Sen de sünger ile seramiklerini arasına ince elyaf koyabilirsin.

Çalışman için tebrik ederim.

ben yazını tam okumamışım imalat seninmiş. bakıyorum bakıyorum. piyasada böyle bir mal görmedim nerden buldun diye. :smile: kafa meşgul. o kapakla dediğim uygulama olmaz. kapak atabilir. sarı kapaklı turşu bidonlarından alıp kullanırsan daha iyi olur, kapak yivli.

kenan filtreyi boşaltıp bir daha yıka carbon tozları tam gitsin. elyafı koyarken su altında ıslat böylece daha kolay yaybileceğin gibi kuru halinin boşluğunu da almış olacaksın.

iç filtrenin alt parçasını çıkar ki rahat çalışsın. ama pervane ortada ise süngerini çıkarıp alt parçayı tak. yeni bir filtre yapacağın zaman o motor zayıf kalacak mecburen daha güçlü bir kafa motoru alacaksın.

Deniz ve Cem abi bilgiler için teşekkürler,

Dediklerinizi yaptım şimdi su alttan giriyor sırasıyla seramik, elyaf, sünger, aktif karbon, elyaf, zeolit, elyaftan geçerek üstten çıkıp hortumla akvaryumun en sonuna dökülüyor.

Üç saatir çalışıyor hiç sızdırmada yapmadı. bir hafta böyle denemeyi düşünüyorum. Elimde daha güçlü motorda var belki daha iyisinide yapabilirim. Deniz seninde söylediğin gibi kendi yaptığım filtreyi kullanmakta hoşuma gidiyor.

Teşekkürler

sorun olmaması iyi su çıkan kısmı suya sokma motor küçük zorlanmasın. ses rahatsız ederse suya yakın dursun.

beni de heveslendirdiniz. ne yalan söyliyim.

sırasıyla seramik, elyaf, sünger, aktif karbon, elyaf, zeolit, elyaftan

Bu sanırım son dizilim. Karbon en üstte olmalı. Yani aşağıdaki gibi;
seramik, sünger, elyaf, zeolit, elyaf, aktif karbon, elyaf,

Geri