Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre Hortumu Temizliği

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Herkese merhabalar,
Bu akşam filtre temizliği yaparken hortumları da temizledim, kirlenmiş yosun tutmaya başlamışlardı. Elimde hortum temizleme fırçası olmadığı ve almaya da niyetim olmadığı için önce tazyikli su ile iki uçtan kaba kirleri attım. Sonra hortumun bir ucuna filtre içinde kulladığım elyaflardan küçük bir top yapıp (biraz bol kullanmak lazım ki su pek geçmesin içinden) içine tıktım. Tazyikli su ile bütün boruyu geçip diğer uçtan çıkmasını sağladım. Bir iki kere bu işlemi yapınca hortumlar cillop oldu.

Temizleme fırçasına iyi bir alternatif olduğu için sizinle de paylaşayım istedim. :)

Cvp: Dış Filtre Hortumu Temizliği

yiğit dediğini tel yardımı ile de yapabilirsin. elyafı koyduktan sonra telin ucunu daire şeklinde kıvırıp ittirerek elyafı diğer uçtan çıkarabilirsin.

Yosun tutmasını engellemek için siyah veya yeşil renkte hortum alabilirsiniz.

ben de aynı yöntemi bu videodan izleyip uygulamıştım,izleyip görmek isteyenler için http://www.youtube.com/watch?v=tPYnBFyxKVQ

siyah yada yeşil renkli hortum ne gibi bir etki yapıyorki? fotosentez için gerekli ısığı mı engelliyor

söylediğin için teşekürler

sulo43' Alıntı:
siyah yada yeşil renkli hortum ne gibi bir etki yapıyorki? fotosentez için gerekli ısığı mı engelliyor

hortumun içine ışığın girmesini engelleyerek yosun ve alg oluşumunu önlüyor.

Kısa boru için alüminyum folyo kullanabilirsin.

Geri