Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre için alınacak malzemeler.

cem

Süper Moderatör
Yönetici
dış filtre için alınacak malzemeleri seçtim fakat o kadar marka ve çeşit var ki hangilerini alayım karar veremedim. emre (AEK) senin bayağı bir zamanını alacam ama bir göz at hangilerini alayım. bu arada akvaryum suyunu lavabo altı filtreli musluktan doldurucam. parası önemli değil. filtre biliyorsun 4 kademe.

karbon malzeme için, gerekli mi onuda bilmiyorum ya.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13568
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11169
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8248
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=1162
birde bu tip birşey var.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5840

elyaf için.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=1170
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=6524
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11870
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13040

sünger fiber tip.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12936
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12748
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4539
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=1167

zeolit.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5466
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=10694
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11865

fosfat.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11868

nitrat amonyak düşürücü.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11866
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11864

substrat için.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4579
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4365

Cvp: dış filtre için alınacak malzemeler.

Karbon belirli bir süre tutulmalı deniyor genelde. Bu sebeple filtreye koymaktan ziyade, su akışı olan bir yere askı hazne yapıp koyabilirsiniz, daha sonra çıkarılması gerekiyor.
Kimyasal süzme yapmadığı için suda olması yeterlidir, ama akımı gören bir yerde olması daha iyi olur.

Marka konusuna çok takılmayın, ama Eheim verdiğiniz paraya değiyor. Ben aktif kömür(bahsettiğimiz karbon)ünden çok memnun kalmıştım, yanlış hatırlamıyorsam yarım litrelik kutusu vardı.

Elyafın da filtreye konmasını şahsen uygun bulmuyorum, bunun yerine dış filtrenin çekiş borusunun hemen yanına bir iç filtre kurmanız benim tavsiyem. Çünkü kaplumbağaların dışkıları çok yoğun ve fazla miktarda oluyor ve filtre temizleme sıklığınızı artırır bu da, ki filtreyi kısa zamanlarla açmak bakterilerin büyük kısmını öldüreceğinden çok uygun değil.

Zeolit biyolojik filtrasyon için geniş bir tutunma alanı sağlıyor bakterilere, bu sebeple tercih ettiğim bir üründü.
Fosfatı kullandığımı ya da diğer yabancı forumlarda kullanana rastladığımı hatırlamıyorum kaplumbağa konularında.

Nitrat düşürücü kimyasal ile bunu sağlıyor, ben bu konuda biyolojik filtrasyon kullanılmasından yanayım, aynı işi yapan yararlı bakteriler var, bunlar daha doğal bir çözüm olur, zaten uzun vadede akvaryumunuzun suyunda ve zeolit gibi uygun yüzeylerde doğal olarak oluşuyor bu canlılar.

Kolay gelsin.

cem' Alıntı:
dış filtre için alınacak malzemeleri seçtim fakat o kadar marka ve çeşit var ki hangilerini alayım karar veremedim. emre (AEK) senin bayağı bir zamanını alacam ama bir göz at hangilerini alayım. bu arada akvaryum suyunu lavabo altı filtreli musluktan doldurucam. parası önemli değil. filtre biliyorsun 4 kademe.

karbon malzeme için, gerekli mi onuda bilmiyorum ya.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13568
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11169
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8248
birde bu tip birşey var.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5840

elyaf için.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=6524
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11870

sünger fiber tip.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12936
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12748

zeolit.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5466
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=10694

fosfat.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11868

nitrat amonyak düşürücü.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11866
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11864

substrat için.

elyaf ve süngeri ucuz olanlardan alabilirsin, fosfat düşürücülere ihtiyacın olmayacak, zaten bu ürünler kısa vadeli çözümler içindir, aktif karbon da 1 ay kullandıktan sonra işlevini kaybedecektir, o yüzden amonyak patlaması vb şeyler olmadıkça kullanmak çok gerekli değil. nitrat amonyak düşürücü ürünler kullanacaksan zaten substrat almaya gerek kalmaz, ama bu da cebini yakar çünkü belli aralıklarla bu ürünleri değiştirmek zorunda kalırsın, bu yüzden substrat kullan ve nitrat amonyak düşürücülere yönelme, substrat içinse eheim substrat alma derim, zira bir süre sonra deforme oluyor, değişik malzemelerin harç ile karıştırılması elde edilen bir üründür, benim önerim sera siporaxdır, ucuz yollu bir çözüm istersen lav taşı kullanabilirsin, daha etkisizdir ama ucuzdur. zeolit bence acayip yararlı bir ürün, hem de ucuz, kesinlikle al ve kullan. hatta şöyle linkleri de vereyim:

elyaf:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=12483

sünger(ikisinden de lazım):

seramik halka:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4029

zeolit:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6528

lav taşını substrat'a yardımcı olması amacıyla alabilirsin(keyfine kalmış):
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6529

substrat olarak juen'de sera siporax bulamadım, jbl sinto mec de aynı işi görecektir,
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11864
bu ürün siporax gibi sinterlenmiş camdan yapılmıştır, ömür boyu kullanabilirsin, temizleme yapmak istersen çamaşır suyuyla temizleyebilirsin.

Karbon: İlk kurulumda 1-2 ay kullanıp atacağın malzeme.

Elyaf: 500 gr seni en az 3-4 değişim götürür. Fazlasına gerek yok. Elyafı filtrede malzemeler arasına koymanı öneririm. Sebebi tek kat yapmayacak olman.

Sünger: Bir kalın bir ince alabilirsin.

Zeolit: Bence bu yeterince uygun.

Seramik (mech): Arkadaşların bahsettiği seramikleride kullanabilirsin. Bunlar geliştirilmiş ürünler. Eheim olanı kullanıyorum. Ayrıca ben jbl micro mech olanınıda tercih ediyorum. Ama altta verdiğim üründe mevcut. Diğeri kalmadığı için alternatif olarak yazdım.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11298
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11864

Substrat: Lav ile aynı işi görür. Tabiki geliştirilmiş ürünler daha iyidir. Verdiğin iki malzemeden birini seçebilirsin. Bende her ikiside var ama ağırlıklı pro substrat kullanıyorum. Doğal olduğu büyük kovaya lavda koydum.

Filtre Malzeme Torbası: Buna para vermek istemezsen kadın çorabıda kullanabilirsin, ama file gibi olması daha iyi su rahat akar. Bazı markaların ürünleri için kutularından çıkacaktır, örneğin jbl. Ama eheim gibi çıkmayanlarda var. Karbon, zeolit, substrat ve lav bunlara konulmalıki dağılmasın. Amaç sadece bu. Seramiği fileye koyma.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6679

Bu ürünlerle filtreni kurabilirsin Cem. Benim önerilerim bunlar. Bahsettiğin diğer ürünlere gerek yok bence.

Bu arada benim önerim ilk başta substrat koymaman. Karbonu 1 ay kullanıp atınca kalıcı olarak eklersin. Zaten karbon kullanımı komple temizlik, dezenfekte yapmadığın sürece bir daha gerekmez.
Yani sepetler; seramik (mech) / süngerler / zeolit / substrat (ilk bir ay karbon) olarak doldurulabilir. Sünger, zeolit ve substrat üstlerine elyaf serebilirsin.

sağol emre filtre içinde hazır seramik gelmişti. eskime payı yoksa onu kullanayım diyorum. değişme ihtimali varsa yedek dursun. ne diyorsun.

Hemen alma. Seramik uzun süre kullanılır. En az 2 sene sonra komple değişirsin. Bunun dışında temizlik esnasında onu yıkaman kafi.

tamamdır emre şu elyafı alıp almama konusunda kararsız kaldım ince olması ve sadece en üstte kullanılması sebebiyle motorun emiş gücünü etkilemez diye düşünüyorum. alayım mı ?

cem' Alıntı:
tamamdır emre şu elyafı alıp almama konusunda kararsız kaldım ince olması ve sadece en üstte kullanılması sebebiyle motorun emiş gücünü etkilemez diye düşünüyorum. alayım mı ?

Sera ve JBL elyaf kullandım. Açıklamada en üstte kullanılan diyor ama farketmiyor. Hepsi aynı Cem. Hem en üste hemde bahsettiğim malzemelerin üzerine ince tabakalarla koyman iyidir. Hem alttan kaçan kiri tutar hemde malzemelerin üzerinde toplananları yukarı taşımaz.

Geri