Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dis filtre kurulumu

remsemiles

Altın 2 Üye
Merhaba bir dis filtre aldim. Bunun ilk kurulumu icin direk hortumlari akvaryuma bagliyomuyuz yoksa daha once icini su doldurmak vs. turu bir.islem gereklimi. Bu konuda acemi oldugum icin yardima ihtiyacim var

Cvp: dis filtre kurulumu

İçerisine koyacağınız malzemeleri güzelce yıkayın.
Sonra hortumları filtreye bağlayın.Eğer pompalı bir model ise pombayı kullanarak akvaryumdan içerisine su dolmasını sağlayın.
Ben pompalı kullanmama rağmen filtrenin içerisini su ile doldurarak çalıştırıyorum.
Eğer pompalı değilse emiş hortumunda içinize havayı çekin su gelmeye başlayınca filtrenizi çalıştırın.

Filtreyi yarin takicam, yarin tekrar suyu degistirmem gerekirmi cunku su bulanik biraz yoksa filtre temizlermi

Birde akvaryum 45 litre. Dis filtrenin herhangi bir zarari olurmu

Öncelikle dış filtre marka model yazar mısınız?
Eğer debisi çok yüksekse suda rahatsızlık verici bir akıntıya neden olur.
Ancak dış filtre muslukluysa oradan debisini ayarlayabilirsiniz.
Filtreniz mini bir dış filtre değilse 45 litre için fazla olabilir.

Dış filtre SHARK D1000. Eger simdilik bir problem teskil etmez ise bir kac ay icinde akvaryumu buyutmeyi dusunuyorum. O zamanda kullanabileyim diye bunu aldim. Suan kullanmak bi problem yaratirmi

Debisine göre sizin akvaryumda ki suyu saatte 50 kere çevirir ve bu çok fazla :D
Bence akvaryumunuzu büyüttüğünüzde bu filtreyi kullanın.Ya da musluklarını biraz kısarak akıntının rahatsız etmeyeceği şekle getirerek de kullanabilirsiniz.

Normalde selale filtre kullaniyodum ancak su sıçratma problemine bir türlü çare bulamadık. Eşim kovalamak uzere beni :) bu yüzden dış filtre aldım. Burdan bilgi almadanda kurmak istemedim yanlıs birsey.yapmamak için. Bu filtreyi musluklardan ayarlayıp kullanabilirim değilmi? Bu konuda cok acemi olduğum icin kusuruma bakmayın

Genede suyu veren yeri cama tutarak akıntı biraz azaltılabilir.
Ancak her ihtimalde çok yorulacaklar gibi.

Peki tavsiye.edebileceginiz daha kucuk bir dis filtre varmi benim akvaryumum icin. Hala degistirme sansim var

Musluklardan ayar yapabilirsiniz. Ancak fazla kısmamanız gerekir. Bu sefer filtre motoru zorlanır.

Yani degistirmeyimmi? Tavsiye edebileceginiz bir dis filtre varsa onunla degistirme sansim var

45 litre hacim için ideali şelale veya iç filtredir.
Ben bu hacimde dış filtreyi gereksiz buluyorum.Elinizde dursun bu filtre o akvaryumu en geç 1 sene içerisinde değiştirmeniz gerekecek o zaman kullanırsınız.

Katılıyorum, nasılsa ihtiyacınız olacağı için bunu söküp bir şelale yada iç filtre ile şimdiki işinizi görebilirsiniz. İlerde büyük akvaryuma geçince şimdi alacağınızı da dış filtreye destek olarak ve su yüzeyini hareketlendirmek için kullanabilirsiniz.

Selim bey şelale filtrenin su akan kısmının önüne süger koysanız su akvaryuma çarpmadan önce süngere çarpsa belki bir miktar sıçramalara engel olur.

Zaten suan selale filtre mevcut ancak su sicratma gibi bi problemimiz oldugu icin kullanamiyorum ve.dis filtre kullanmak istiyorum. Bana debisi dusuk tavsiye.edebileceginiz bir dis.filtre varmi. elimdekini degistirecegim. Dolfin c500 biraz daha dusuk galiba eger oda fazla.gelir.diyorsaniz.tavsiye.bekliyorum marka ve.model olarak

Fatma hanim soyledigini yaptim bir miktar azaldi ancak devam ediyor

remsemiles' Alıntı:
Zaten suan selale filtre mevcut ancak su sicratma gibi bi problemimiz oldugu icin kullanamiyorum ve.dis filtre kullanmak istiyorum. Bana debisi dusuk tavsiye.edebileceginiz bir dis.filtre varmi. elimdekini degistirecegim. Dolfin c500 biraz daha dusuk galiba eger oda fazla.gelir.diyorsaniz.tavsiye.bekliyorum marka ve.model olarak

Fatma hanim soyledigini yaptim bir miktar azaldi ancak devam ediyor

bende şelale filtre kullanıyorum ve de su akan yerede sünger koyuyorum ne su sesi kalıyor ne de su sıçrıyor galiba sizin akvaryumunuzun su seviyesi baya bi düşük yoksa sıçrama yapmaz fotoğraf varsa koyabilirseniz yardımcı oluruz

Dolphin C-500 Dış Filtre bence bu akvaryuma daha uygun. Değişim yaparlarsa çok iyi olur.

Emre bey konustum dolfinle degiim yapicaklar. Onu sorunsuz kullanabilirim degilmi

Geri