Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre malzemeleri

flora11

SKF Delisi
şu an 70.h35.25 akvaryumumda 3 tane kaplumbağam var astro 2202 dış filtre kullanıyorum içinde sünger,elyaf ve karbon var karbonu bu ay çıkaracağım ve yeni malzemeler alacağım şu malzemeler uygun mudur ?
zeolit

veya

substrat

(bunun küçük boyu varsa daha uygun olur)
veya

bide bunlar lazım mı

önereceğiniz başka bir şey var mı?
şimdiden teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: dış filtre malzemeleri

Karbonu çıkarmak iyi olur. Özellikle substrat kullanımı esnasında olmamalı.

Linklerin bir çoğu hep ana sayfaya gidiyor. Yada ben açamadım.
Dış filtrede seramik, sünger, elyaf, zeolit ve substrat (lav) kullanmak yeterli. Zeolit ve substrat için filtre malzeme torbası almayı unutmamak gerekir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6679

teşekkür ederim şimdi linkleri tekrar kontrol ettim bende açıldı ama bir sorun olabilir
bide bu malzemelerde marka önemli mi ? ne marka önerisiniz benim yazdığım linklerdekiler genelde hopar marka önerirmisiniz ?

Eheim ve jbl bu ürünlerde daha gelişmiş malzemeler üretiyor. Seachem markasıda öyle. Yüzey alanları daha geniş olduğu için kaliteli olanlara yönelmek avantaj.

sizde 4. link açılıyor mu ? o ürünün yorumları çok iyi de acaba tavsiye eder misiniz ?

O ürün stokta yok gözüküyor. Ben kullanmadığım için nasıldır bilemiyorum.

evet şu an yok ama yakın zamanda gelecekmiş
yardımlarınız için teşekkürler

bazı ürünler torba içinde geliyor bazılarını torbaya sen koyuyorsun. bunu ister netten alırsın ister emrenin dediği gibi ince bayan çorabından yaparsın. netten alırsan fazla pahalı birşey değil.

Tabi her ürün farklı torbaya konulmalı. Zaten sadece karbon, zeolit, lav ve substrat bu torbalara konulur.

şimdi her şeyi siparis ettim substrat seramik zeolit ve her biri icin torba lambamın teli koptugu için uva lamba aldım filtremde zaten sünger ve elyaf vardı. sanırım eksik bir şey kalmadı yardımlarınız için teşekkür ederim

Sünger filtre temizliğinde yıkanıp tekrar konulur ama elyaf değişmeli.

ya ben yanlışlıkla ampulün 75w olanını almışım ve bildiğim kadarıyla lambam en fazla 60w oluyor şimdilik taktım ama bir şey olur mu ?

evet zaten çok kötü koku yaptı çıkardım ama resmine 35w resmini koymuşlar bende hiç yazısını okumamıştim neyse artık olan oldu yenisini almaya çalışacağım en kısa zamanda

O ampul geri verme şansı yoksa dursun, ileride başka daha dayanıklı lamba olursa takılır.

ipek yüksek watt akımı yükselteceği için aşırı ısınmaya bağlı olarak hem plastikse duyu hem de kablolarını eritir ve kısa devre yaptırır. bunu temiz bir elektrikçi bulursan seramik duy ve delikten geçebilecek kalınlıkta kablo taktırırsan adam uygun olanı yapar o zaman kullanabilirsin. bu arada lambanın çanağını metal farzediyorum. şimdilik 40 w tak.

Geri