Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre mi sump sistemi mi ?

ShaF_cK

As 3 Üye
Sump sistemine tam anlamıyla bakmadım ama merak ettim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
Dış filtre mi daha iyi yoksa sump mu daha iyi
Bizim akvaryumlar için uygun mudur mesela sump sistemi ?

Cvp: Dış filtre mi sump sistemi mi ?

Her akvaryum icin uygundur ve yer kaplama eksisi disinda sump en iyisidir en baba dis filtreden bile ondedir

Evet Ali bende bakıyorum netten şimdi gayet hoşuma gitti. Fazla video bulamadım tek sıkıntısı o yapımı olarak. Bir tanesi flexiglasstan yapmış tumunu. Kimisi normal cam akvaryum içine flexiglass parçaları ile bölme yapmış bakıyım hani kafama hangisi yatarsa

bende sumplu akvaryum çok aradımda fiyatı pahalı oluyor en iyisi sump tabi

Tabi öyle olunca elbet ücrete yansıyacaktır. Ama yapımlarına bakıyorum eğlenceli gibi gibi malzeme listesi çıkartıp ayarlamak lazım bir ara :)

Pleksiglass işine bulaşma onun maliyeti yüksek olur. Senin akvaryum ufak dış filtre daha iyi olur. Dolap altı yapsan havalandırma sistemide olacak. Yoksa nem dolabın canına okur. Bir de temizlemesi dert çıkar boşalt yerine koy.

abi zaten bu akvaryum için değil şu Kpss işini hallettikten sonra Silivriye döneceğim o zaman akvaryumu büyütmeyi istiyorum tabi atama işinden sonra ona göre sump daha mı iyi olur diye merak ettim

Vallaha benim açımdan iyi değil. Akvaryumla uğraşmaktan usanmışım. İkinci akvaryum gibi geliyor bana.

orası öyle abi ikinci akvaryum gibi de temızlıgı yine bayagı bır sure ıstemez dıye dusunuyorm zaten devir daim ediyor su full :)

yandan sump yapabilirsin yerin varsa mesela 100x30x40 akvaryumu yandan eklersin 30cm uzar akvaryum

o tarzda olanınıda gördüm ama altta olan hoşuma gitti zaman bulursam bı kac ay sonra yapacağım sanırım :)

Fan zaten zorunludur havalandirma icin nekadar strafor olsada ses kendini belli eder tabi

Akvaryum bolunerek yapilanlar yana veya arkaya benim hosuma gitmiyor

Ugrasmak dis filtreden daha bile basittir zaten dis filtrede bir suru tasima isi var sump her acidan en iyisidir yani

yani bir mobilyalı olmasa bile örneğin şuan elimde olan bilgisayar masasının altına bir raf tarzı yapılıp oraya koyulduğunda taşıma manasında daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Temizlemesi taşıması uğraşması sıkıntı değilde işte yapımı için malzemeler fılan onları ayarlamak lazım :)

sump yapmayı bilmiyorum ben keşke bilsem biraz taşar falan diye korkuyorum o kule sistemi falan kurmak bilgi gerektirir bilgisi olan arkadaş varsa bi konu açarsa mesela o kule dipten çekiyormu yoksa dece üstteki suyu taşıra taşıramı yapıyor dipteki yemler nasıl geliyor onu merak edyorum yoksa lavabo deliği gibi sürekli sumu düşüyor

yine bir motor cekiyor lavabo gıbı kumları almaz. Nette videolarına bak basit sistem. Mesela adamın teki flexigalss tan akvaryum gıbı dıkdortgen tarzında yapmıs. Smdı anlatırımda anlaması ne kadar verimli olur bilemeyeceğim :) flexiglass sump yaz google cok guzel anlatmıs arkadas :)

Sump sistemini ehil kişilere yaptırın arkadaşlar. Mazallah akvaryum odaya boşalmasın. Tabikide verim olarak dış filtreden iyidir.

Abi o da olabilir de netten baktım taşma olayı çok basit bir ayar gerektiriyor. Şuan için aklımda da önce bi Silivri'ye gitme işim nasip olsun sonrasında akvaryumu büyütme ve o seçenekler var :)

Bencede bilenin yapmasi daha iyi emre abi benim akvaryumlardan yola cikti sanirim iki akv de ayni sumptan calistigi icin bende elektronik sensorler ile cok daha komplike bir sistem oldu

Geri