Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre seçimi ve ilk kullanım

April

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar merhaba, yeni akvaryumumu (250 lt) kuralı 1,5 ay oldu ama ancak dış filtre için bütçemi ayarlayabildim. iç filtre kullandım bu 1 ay. Dış filtre ile ilgili hiçbir fikrim yoktu. Forumda ilgili birkaç konu okudum ve tetratec ex 1200 almaya karar verdim. Doğru bir karar mıdır sizce? Juenpet marketten kargo yoluyla alsam bir sorun olur mu? Filtrenin içinden çıkan malzemeler dışında ek malzeme almalı mıyım ilk etapta? Ayrıca aşağıdaki linkte bahsedilen , elektrik kesilince hidrojen sülfit oluşumu durumu beni biraz endişelendirdi. Dış filtreyi ilk defa kullanacak biri olarak dikkat etmem gereken başka durumlar var mı? ilk kullanımdan önce temizlik musluk suyuyla mı yapılıyor? kafamda çok büyüttüm bu işi sanırım :smile:
mailto:/forum/Konu-dis-filtreler-hakkinda.html
ayrıca Emre Bey'in önerdiği test kitlerinden aldım , su değerlerim iyi çıktı, iç filtrenin de bakteri olaylarında işe yaradığını mı gösteriyor bu? aslında bir sürü soru var kafamda, burada kesiyorum :smile:

Paylaşılan tüm yararlı bilgiler için herkese gerçekten teşekkür ederim. (özellikle Emre Bey(AEK) ve Cem Bey’e)

Cvp: Dış filtre seçimi ve ilk kullanım

Tetra alman malı iyi filtre yani o Almanya çok gelişmiş ülke herşeyin en iyisini kalitelisini yapar yemleride çok iyidir İç filtre bakterileri toplayamaz o yüzden bakteriler çok fazla çoğalmasın diye suyun yarısınıı değiştirecen haftada 1 kere. Dış filtre zararlı bakterilerin fazla çoğalmasına izin vermiyo o yüzden suyu o kadar sık değiştirmene gerek kalmıyo farkı o işte :33:

Juen pet iyi bir firma. Ben kargo değil ama bizzat mağazasından alım yapıyorum.

Akvaryum hacmine göre uygunsa ex1200 iyi bir ürün. Eheimden sonra kalite olarak tetra gelir. Filtrenin içinde ne malzemeler var bilmiyorum ama sorabilirsiniz. Çıkacak olanlar içinde kesin sünger olur. Ama bioball, karbon, elyaf gibi malzemelerde oluyor. Neticede şu malzemeleri kullanacaksınız; sünger, elyaf, zeolit, seramik, substrat. İlk kurulumda karbonda kullanılabilir. Birde zeolit, substrat ve karbon için malzeme filesi almalı.

İç filtre hacme göre iyi güçte ise ve akvaryumdaki canlı aşırı kirletme yapmıyorsa 1 ayda suyun iyi değerlerde olması normal. Siz test kiti ile özellikle amonyağı kontrol ettiniz ve iyi durumdaydı. Dış filtrede bu zeolit ile daha uzun süre düzgün seyredecek.

İç malzemeler konusunda da gene yardımcı oluruz. Juen tercih edilecekse tüm malzemeleri tek kalemde almak en iyisi olur.

Çok detaya inmeden bir iki tavsiyede bulunayım, kalite olarak eheim ve fluval sektörün lideridir, tetra ise eheim'in yan kuruluşu tarzı bir şirket, daha çok bir alt kısma hitap ediyor, ama düzgün bir şekilde kullanılırsa bana göre kendisinden 100-200 lira daha pahalı filtrelerle aynı performansı verir, ex 1200 iyi bir seçim, zaten malzeme olarak dolu gelmekte, malzemelere takviye yapmayı düşünürseniz en önemlisi substrat olur, ben seachem matrix almayı istemiştim, aradım ama bulamadım ve sera sporax aldım, bunlar dışında kaliteli substrat olarak eheim'in substrat ve pro'su var ama hem pahalı hemde değişik materyellerin harçlanması ile oluşturulduğu için son kullanım ömrü olan bir ürün, o yüzden tavsiye etmem, bir de jbl sintomec var ki pek kullanıldığına tanık olmadım, o yüzden performansı hakkında yorum yapamam. Eğer biyolojik döngüyü iyi kurarsanız zeolit, karbon tarzı kimyasal filtasyon ürünlerine ihtiyaç dahi duymazsınız ki biyolojik filtrasyon zaten dış filtrelerin asıl görevidir.

Canpet'de aynı fiyata ex 1200 ve açık olarak zeolit ile sporax satılmakta. akvaryem'de de aynı şekil + olarak açık eheim substrat var, daha karlı bir alışveriş olacaktır.

düşündüğümden daha detaylı oldu :)

burada anlattım. filtre bir süre sonra az biraz ses çıkarıyor. ben dolap içine koyduğum için sesi duymuyorum.
mailto:/forum/Konu-tetratec-ex-1200-kurulumu-resimli.html

temizlemesini burada anlattım.
mailto:/forum/Konu-tetratec-ex-1200-filtre-temizlemesi.html

Tetra için yorumlarınız iyi. Kesin karar verdim gibi. juenpet ‘ten isteyeceğim. Sefa, daha önce Juen’den alışveriş yapmıştım. Ama Canpet’i bilmiyorum. Riske atmayayım diyorum. Emre Bey, bir konuda cevabınızda dış filtreyi kargoyla değil de görerek almanızı tavsiye ederim diye yazmıştınız sanırım , şu an bulamıyorum yazıyı , belki de yanlış anlayıp öyle hatırladım. eğer öyleyse , eksik veya hasarlı çıkabileceği için mi? Evham yaptım :smile: Filtrenin yanında 4 sepet içerisinde sünger, seramik, biobal, elyaf ve karbon malzemeleri bulunuyormuş. Juen’den bunlara ek olarak veya yedek tutmam gereken malzemelerin linkini verebilir misiniz? bir seferde alayım.
Cem bey, o ufak ses dışında üründen memnunsunuz sanırım? anlatımlar için teşekkürler.

Neden herkese teşekkür ettinde bana etmedin Yanlış bişeymi var yorumumda ? @AEK varmı yanlış bişey sence?

Yanlış bilgi varsa söyleyin de bilelim bizde :realmad:

kısa olduğu için gözümden kaçtı heral :smile: hızlı okuyup geçtim işe ara verince, sinire gerek yok. herkese teşekkür ettim zaten bilgiler için.

Tamam o zaman :133: Herkesin teşekkür butonuna basmışın benimkine basmamışsın ondan sinirlendim Benim en üstteki yorumum da yanlış bilgi yok bence :133:

Filtre için değil mango kökü için görerek alın derim genelde. Şekil şemali değişen sembolik resim olan bir ürün olduğu için.
Malzemelere ek olarak zeolit ve substat (lav taşı aynı görevde) öneririm. Karbonu ilk ay kullanıp çıkarır substratı bundan sonra koyabilirsiniz.

Substrat seçenekleri:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4579
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4161
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4365

Zeolit seçenekleri: JBL ufak tanelidir ama kalitelidir, kadın çorabı kullanın.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11865
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=6528

:) Güzel yazmışsın venom. Filtreler için ana mantaliteyi açıklamışsın. Sadece o hacimde iç filtrede daha kısmi su değişimi biraz daha seyrek olabilir o kadar.

şimdi okudum , filtredeki malzeme sırasını bu linkte bahsettiğiniz gibi yapacağım.
mailto:/forum/Konu-dis-filtre-icin-alinacak-malzemeler.html

verdiğiniz seçeneklerin birinden alacağım , teşekkürler.

Aynen yapabilirsiniz, orada bayağı iyi açıklamalar yapmışız. Orada yazmadığım bioball olabilir sizde. Onuda en alttaki seramiğin hemen üzerine koyabilirsiniz.

alacağın ürünler elyaf sera elyaf 250'lik yeter. ben 500'lük aldım bayağı büyükmüş. eheim substrat pro aldım zeolit markayı unuttum. seramik ve carbon içinde var. bunları alsan yeter.

April' Alıntı:
Tetra için yorumlarınız iyi. Kesin karar verdim gibi. juenpet ‘ten isteyeceğim. Sefa, daha önce Juen’den alışveriş yapmıştım. Ama Canpet’i bilmiyorum. Riske atmayayım diyorum. Emre Bey, bir konuda cevabınızda dış filtreyi kargoyla değil de görerek almanızı tavsiye ederim diye yazmıştınız sanırım , şu an bulamıyorum yazıyı , belki de yanlış anlayıp öyle hatırladım. eğer öyleyse , eksik veya hasarlı çıkabileceği için mi? Evham yaptım :smile: Filtrenin yanında 4 sepet içerisinde sünger, seramik, biobal, elyaf ve karbon malzemeleri bulunuyormuş. Juen’den bunlara ek olarak veya yedek tutmam gereken malzemelerin linkini verebilir misiniz? bir seferde alayım.
Cem bey, o ufak ses dışında üründen memnunsunuz sanırım? anlatımlar için teşekkürler.

filtreyi nereden aldığınız pek önemli değil aslında, ben aynı ürünü canpetten almıştım, hiç bir problem olmadı şu ana kadar, canpet alternatifini açık zeolit ve sporax almak isterseniz diye sundum, akvaryem ise özellikle yem alışverişini yaptığım sitedir, yoksa juen de benim sık alış-veriş yaptığım bir yer ve şu ana kadar kötü birşey yaşamadım. substrat olarak bulabilirseniz seachem matrix, olmadı sera sporax almanız konusunda ısrarcıyım, emin olun eheim substratlarından daha iyi, bir kere temperlenmiş cam olması, su geçirgenliği konusunda fark atması gibi sebepler başlı başına yeterli, O küçük ses sorunu da cem abinin filtresinde var, bütün ex1200 lerde olan birşey değil, filtre yatağımın ayak ucunda olduğu halde geceleri hiç bir ses duymuyorum...

dediklerinizi uygulayacağım. elyaf 250 lik, substrat seachem matrix veya sera sporax .
malzemelere alışmam gerekecek :smile: çok teşekkür ederim. emre bey ve cem bey o yazı gerçekten yol gösterici oldu saolun.

Seachem de iyi bir ürün. Ben zeolit yerine seachem denitrate kullanıyorum.

Akla takılan bir konu olursa gene danışın.

şu an biraz karışık geliyor bu isimler. biraz kullanıp denedikçe alışıcam heral.

Zaten sistemi kurdunuzmu gerisi kolay.

Geri