Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre tavsiyesi

furu

Yeni Üye
merhabalar,
hali hazırda kullandığım akvaryumumda iç filtre kullanıyorum ancak kaplumbağam filtrenin hortum kısmına basıp dışarıya çıkmaya çalıştığından dolayı hortum kısmı kırıldı artık tutmuyor. yeni bir dış filtre almak istiyorum hem şimdi ki akvaryumumda kullanabileyim hem de Muhtemelen yıl sonuna doğru yapacağım yeni akvaryumumda kullanabileceğim bir filtrre olsun istiyorum. 

Şimdiki akvaryumum 40-45 lt civarı (dikdörtgen). kaplumbağamın kabuk boyu 6-7cm. planladıgım akvaryum min 100-150 lt olacak. 

bana yeni bir filtre önerebilirseniz memnun olurum, teşekkürler.

Cvp: dış filtre tavsiyesi

Şimdiki akvaryum istediğin dış filtre için küçük. Buna göre alacağın dış filtre de büyük olana zayıf kalır. Büyüğe göre alsan sirkülasyon şiddeti yoğun olacaktır. Hayvan sürüklenir. Yine 10-12 W gücünde bir iç filtre alman iyi olur. Ama yeni akvaryumu almayı öne çekersen filtreyi kullanmaya devam edebilirsin. Filtre çöp olmaz ilerde büyüdüğünde suda yüzen deri parçaları için kullanacaksın.

O parçayı petshoplara götürüp sorabilirsin. Veya netteki petshoplarda parça satılıyor. Emsalini bulabilirsen alabilirsin birebir aynı marka olmasına gerek yok. Aynı parçaları kullanan firma çok.

cem' Alıntı:
Şimdiki akvaryum istediğin dış filtre için küçük. Buna göre alacağın dış filtre de büyük olana zayıf kalır. Büyüğe göre alsan sirkülasyon şiddeti yoğun olacaktır. Hayvan sürüklenir. Yine 10-12 W gücünde bir iç filtre alman iyi olur. Ama yeni akvaryumu almayı öne çekersen filtreyi kullanmaya devam edebilirsin. Filtre çöp olmaz ilerde büyüdüğünde suda yüzen deri parçaları için kullanacaksın.

O parçayı petshoplara götürüp sorabilirsin. Veya netteki petshoplarda parça satılıyor. Emsalini bulabilirsen alabilirsin birebir aynı marka olmasına gerek yok. Aynı parçaları kullanan firma çok.

akvaryumun içerisinde rampa çıkışlı kuru alan olduğu için iç filtreden çok verim alamıyorum. su yüksekliği rampanın eğiminin basladıgı yerin biraz üstünde. ayrıca kuru alanın altında hava boşluğu kalıyor oraları iç filtrenin temizlemesi pek mümkün olmuyor. o yüzden şu kumun altına gömüp kullanabileceğim bir filtre istiyorum.

hortumun filtreye girdiği küçük plastik yuvarlak parça kırıldı. üstüne modifiye yapıp bir süre daha kullandım ama hortuma basmayı ve üstüne çıkmayı çok seviyor kaplumbağam. artık o kullanılamaz halde.

rampa kenarlarında boşluk yok mu komple mi kapatıyor.

kuru alan kısmı akvaryumun ne kadarını kaplıyor ?

merhaba arkadaslar ben akvaryum yaptırıcam ve asagı yukarı 150 l veya 160 lıtrelık bır akvaryum olcak ve ona uygun v-hemde butceye gorede uygun :) dıs fıltre soylermısınız bıraz acele ?

asker122122' Alıntı:
merhaba arkadaslar ben akvaryum yaptırıcam ve asagı yukarı 150 l veya 160 lıtrelık bır akvaryum olcak ve ona uygun v-hemde butceye gorede uygun :) dıs fıltre soylermısınız bıraz acele ?

Kaplumbağaların sayısı,boyları ve cinsiyetleri hakkında bilgi verilirse;daha iyi bir tavsiyede bulunulabilir.

bir adet var kabuk boyuda 8-9 boyu var ve tahmını dısı dıye dusunuyorum ben :)

Butceye uygun derken?Ama en uygunu ve etkili olsun diyorsan kafa motoru alip kendin yapicaksin.20-25 tlye yapabilirsin.Dis filtreden sessiz,ayni etkide ve maddi olarak daha uygun olur.Bence 150 -200 ltlik hazir akvaryum al bitsin gitsin birdaha ugrasmazsin.

Kullandigin ic filtre kac lt\sa?

hayvan tek ise ömürlük 80*50*50h veya daha büyük bir akvaryum yaptırabilirsin. dediğim ölçüde 8 mm cam kalınlığı; 100*50*60h gibi bir akvaryum yaptırırsan 10 mm cam kalınlığı olmalı. ama 80*50*50h uygundur. dış filtrede kalite açısından önereceğim, eheim (musluklu) veya jbl profi yi tercih et. netten araştır daha ucuza bulabilirsin.
http://www.pasamama.com/eheim-classic-350-2215-02-dis-filtre-musluklu?gclid=CL6Unsr5h8cCFdHItAodjWwPSg
mailto:/Product/jbl-cristal-profi-e-700-dis-filtre/JPM011937?kat=240

bunun yanında ısıtıcı olarak jbl protemp 200 W al. bu tam batar ve plastik korumalıdır.
mailto:/Product/jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-200-watt/JPM011899?kat=243

Geri