Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dis filtre temizligi

Albatraoz

Bronz 3 Üye
Merhaba
Benim suan kullandığım dis filtre tetratec ex 700. Bu filtreyi kullanmaya baslayali 2 ay gibi bir sure oldu ve hic temizlemedim simdi okudum elektrik kesintilerinde temizlenmesi gerekiyormuş ve karbonu her ay degismesi gerekiyormus ben bunlari yapmadim. Borularin ic kisminda yesillenmeler var galiba yosun calistirdigim gunden beri icinide hic acmadim ancak birkac kez elektrik kesintisi oldu 2-3 saat kadar. Dis filtrenin temizligi nasil yapilmalidir anlatirsaniz sevinirim simdiden tesekkurler.

Ayrica akvaryumun suyu cok buharlasiyor buhar cami olmasina ragmen ancak ben suyu 2 aydir hic degistirmedim sadece ustune su ekledim yanlismi yapıyorum bugun ekledigimde su topragin ustundeki deriler hep kalkti baya çok varmis farkedilmiyordu suana kadar bu derileri nasil temizlerim yardim lazim. Kaplumbagam suan cok mutlu ve saglikli gozukuyor kuru alana hergun cikiyor 2-3 saat duruyor gelisimide düzgün devam ediyor hijyenimin cok kotu degil ancak daha iyi olmasini istiyorum.

Birde malum ygs sinavina 30 gün kaldi bu donem cok sıkı akvaryum 1 ay daha idare edebilirmi. Isterseniz sistemimin fotoğraflarini atabilirim.

Cvp: Dis filtre temizligi

Dış Filtreler Hakkında - D)Filtre Temizliği

Filtrenin çekemediği ve dibe çöken çeşitli kalıntıları da dip süpürgesi/sifonu yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Cvp: Dis filtre temizligi

tetra filtre temizliğini burada yazdım.
mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-filtre-temizlemesi.html

carbonun aktif ömrü 1 aydır. akvaryuma göre hayvanlar çok küçükse 1.5 ayı bulabilir. değişmen gerekecek yerine lav veya substrat kullanacaksın. bu bakteri kolonileşmesini sağlar.

tetra hortumları diğerlerinden geniştir hortumu temizlemek için bu fırçayı kullanacaksın. hortumlar ışık gördüğü için her daim kirlenecektir. bunu kullanırken bir taraftan fırçayı sokup diğer taraftan çıkaracaksın. geri çekersen fırçası yerinden çıkar hortum içinde kalır.
mailto:/Product/jbl-cleany-hortum-fircasi

buharlaşma her daim olacaktır. su ekleyerek tamamlarsın. kirlenme veya su sararması durumlarında kısmi değişimlerle su tazelenir. buharlaşma çok fazla ise bu hayvanları rahatsız eder. her ne kadar suda yaşasalarda aşırı nemli hava iyi gelmiyor. gerekirse o camı çıkar.

tabandaki kirler için bu dip süpürgesini alıp kullanabilirsin.
mailto:/Product/resun-dip-supurgesi-1-85-m/JPM008803?kat=291

suda ve hayvanlarda fazla hareket olmadığında ve akvaryum hacmine göre hayvanlar küçük olduğunda deri ve kirler tabandan kalkmaz. kalkmadığı içinde farkedilmesi zordur. hayvanlar büyüdükçe tabanda daha fazla gezinip kirleri ve derileri havaya kaldırır. bunun bir kısmı dış filtre tarafından çekilir. ama deriler öyle bir hale gelir ki dış filtre bunu çekemez. suda gezinir dururlar. bunun için iç filtre takviyesi ile bu uçuşan derilerin önüne geçilinir.

Dip çekim süpürgem var ancak gozukmedikleri icin cekemiyorum. 240lt akvaryum 1 tane kaplumbagam var olcmedim bayadir 7cm civari tahminimce cok kirletmiyor. Ic filtrem var oda tetratec in 800 ama kullanmiyorum fazla ses cikartiyor diye akvaryum odamda fazla buhar olursa banada zararli o yuzden cami cikartamam fazlada nemli olmuyor zaten akvaryum yuzeyi. Su gorunurde berrak sararma falan yok.

Süpürgeyi kum üstünde gezdir. Yüzeydeki kumlarda kovaya dolar. Kovaya dökülen kumları sonra çalkalayıp yıka ve tekrar akvaryuma dök.

Camı çıkarırsan buharlaşma oranı yüzey hava alacağı için az olur. Kalorifer nem olayını azaltır yatana kadar oda kapısı açık olursa etkisi azalır.

Ek olarak çuvalla satılan meşe mangal kömürü alıp tozunu temizledikten sonra bir leğene koyup bir köşeye koyarsan nemi emer. Bunları dene sonuç alamazsan cama dönersin.

Geri