Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre Yapımı hk ?

hendrixster

Altın 5 Üye
Selamlar ,

Bir dış filtre yapımı deneyeceğim , daha önce forumda yazılmış örnek sıralamayı gördüm ve bu konuda yönlendirmelerinizi rica edeceğim .Motor olarak kaç waatlık bir kafa kullansam en güzel verimi (basıncı) alabilirim ? Sıralamayı aşağıdaki şekilde mi yapmalıyım ?

Bu örnek baya hoşuma gitti ...

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4wzP_Hm-jk8[/video]

Aşağıdan Yukarıya Sırasıyla Dizilim:

1.Seramik --> Bulaşık Teli --> Elyaf

2.Lav Taşı --> Küp Sünger --> Elyaf

3. Zeolit

Teşekkürler.

Cvp: Dış filtre Yapımı hk ?

Bence hiç uraşma böyle şeylerle gerek yok. 70 liraya jebo marka dış filtre var bütün malzemelerinide veriyolar yanında Uğraşmaya değmez Hemde çok kötü görünüyo böyle el yapımı filtre bide motor al malzeme al falan yine aynı paraya gelcek

Tetra tec ex400 gözüme çarptı , bi ufak akvaryum var onu büyüteceğiz... 80-90 lt bişi olacak.

orçun yeni akvaryum alacaksan en iyisini almaya çalış. filtre işini sonraya düşün. iç filtre olsa işin bittiğinde alıp bir kenara koyarsın ilerde lazım olur. veya suda sirkülasyon yapmak için yeni akvaryuma koyar değerlendirirsin dış filtre öyle değil bir kez alıp sonra büyük akvaryuma geçersen işine yaramaz paranda ziyan olur.

Genede 80-90 lt olacaksa en azından aynı markanın ex 600 olanını almakta fayda var. Ben 96 lt hacimde kullanıyorum ama şimdi alacak olsam ex 700 alırdım.

Geri