Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre

nuray65

Yeni Üye
2 tene kaplumbağamız var  boyları 14 cm  12 cm  . boyu  90 cm  eni 40 cm  yüksekliği 60 cm olan bir de akvaryum.  Dış filtre altık tetratec 700 dış filtre aldık . bir sorundan sonra kurduk akvaryumu su ile doldurduk  100  lt su kaplumbağaları attık. Hiç beklediğimiz performansı alamadık su çok kötü hiç temizlemiyor. Temiz su borusundan bile pis su çıkışı veriyor. Büyük bir hayal kırıklğı. Şimdi geri verceğiz. Ama nasıl bir dış filtre almamız gerektiği hakkında en ufak bir fikrimiz bilgimiz yok . Yardımcı olunursa çok seviniriz

Cvp: dış filtre

O akvaryum için 700 ufak kalır 1200 olmalı. Akvaryum üstü cam kuru alan varsa suyu hayvanların kaçışını önlemek için üstten 8-10 cm boşluk kalacak biçimde dolduracaksınız. Yani akvaryum full su dolsun. Buna uygun olarak en az 250 litre üstü kapasitede filtre bakabilirsin. Kaplumbağalar akvaryumu balıklardan daha fazla pisletir onun için daha güçlü filtre icap eder. Jbl marka önerebilirim eheim veya. Bunun yanında ek filtre malzemeleri de alınacak. Alacağın zaman gerekenleri yazarım.

cem' Alıntı:
O akvaryum için 700 ufak kalır 1200 olmalı. Akvaryum üstü cam kuru alan varsa suyu hayvanların kaçışını önlemek için üstten 8-10 cm boşluk kalacak biçimde dolduracaksınız. Yani akvaryum full su dolsun. Buna uygun olarak en az 250 litre üstü kapasitede filtre bakabilirsin. Kaplumbağalar akvaryumu balıklardan daha fazla pisletir onun için daha güçlü filtre icap eder. Jbl marka önerebilirim eheim veya.  Bunun yanında ek filtre malzemeleri de alınacak. Alacağın zaman gerekenleri yazarım.
biz en fazla 40 cm yükseklik su doldurmayı düşünüyoruz buda 144 lt su yapıyor.  tetra 150-250 lt içinmiş bizim aldığımız.  Dış filte alırken ne kadar suyu çevirdiğini hesaplarken kaplumbağanın dışkılarıını da kuvvetli olarak çekebilecek bir dış filtremi düşünmeliyiz . 

O boydaki hayvanlar için minimum 250 litre su olmalı. 300 litrelik akvaryum makul olur. Su ne kadar çok olursa kirlenme yani sararma oranı o kadar geç olur. Elinizdeki akvaryumun cam kalınlığı en az 8 mm tercihen 10mm olmalı. 6 mm ve daha ince camlı akvaryumların camlarını kırma riskleri var. Cam üstü kuru alan akvaryumdaki su oranını ve akvaryumda alan açar ama bunun içinde akvaryum cam kalınlığı 8 mm den az olmamalı.

Sonuç olarak bir süre sonra ömürlüğe geçmeniz icap edecek. Onun için şimdiden alacağınız ekipmanlar ömürlüğe göre olmalı ki ek masraf yada eldekiler çöp olmasın. Elinizdeki filtreyi değişme olanağınız varsa değişin.

Hiçbir filtre dışkıyı doğrudan çekmez. Hayvanlar yerken veya üzerinde gezinirken parçalayıp havalandırır ve filtrenin yaptığı sirkülasyon ile toplayıp çekmesini sağlar.

Filtrede kullanılacak malzemeler şunlar.
Elyaf bunda jbl symec güzel. 250'lik olandan alacaksınız. Bu ince olduğu için süngerden geçen küçük kirleri tutar.

Zeolite, bu sudaki idrar kaynaklı amonyak ve türevlerini elimine eder.

Carbon, özellikle musluk suyu kullanılıyorsa kireç ve ağır metalleri tutar. Bunun kullanım ömrü, yerine göre 1-1.5 ay arasıdır. Sonrasında çıkarılıp lav taşı veya substrat konulur. Bu ürünler döngü yapan bakteri kolonileri oluşturarak amonyağı nitrite nitriti nitrata çevirip suyun tazeliğini korumasına yardımcı olur. Su değişim süresi uzar. Ama burada su hacmi ile hayvan oranı uygun olmalıdır. Yoğun kirlenme oluyorsa su değişimi sık olacak ve lav yada substrat kullanmanın bir anlamı kalmayacaktır.

Cem bey cevaplarınız için tşk.ederim Biz 90-40-60 ölçülerindeki akvaryuma yeni geçtik . Bende bir kaplumbağa için 100 lt su gerekli olduğunun farkındayım. Şuan akvaryumu üzerine koyduğum yer çok sağlam olmadığı için suyu yüksekliği 25 cm. Daha sonra en fazla 40 yada 45 cm olabilir. en fazla 150 lt su koyabilirim. Bu suyu çevirip temizleyebilecek kuvvetli bir dış filitreye ihtiyacımız var. Bu konuda çok bilgimiz yok. Tetranın iyi bir marka olduğunu düşünerek aldık ama randıman alamadık elimizdeki filitre de 25o lt 700 l/h 13 watt özellikleri var ama olmadı. Çok sessiz çalışıyor ama temizlemiyor. su da berraklık elde edemiyoruz. Bu ürünü aldığımız yere iade edip başka bir dış filitre alacağız. Ama ne marka ne model nasıl güçlü bir şey alacağımızı bilemiyoruz.

Butce soylerseniz yardimci olarabiliriz, en iyi markalar ise eheim veya fluvaldir buarada cem abiye bir ekleme yapicak olursam tabandaki diskilar oturmus suda ki bakteriler sayesinde cozunur aslinda aslinda biz buna biyolojik filtrasyon deriz. Gerci kaplumbagalar diskilari yer, endiseye mahal yok :D

Merhaba,

Kaplumbağam küçüktü, 6 yaşındaydı. 4 yıl önce tatile giderken annemlere bıraktım, sonra iyi anlaştıklarını görünce de geri almadım. Şimdi kendisi 10 yaşında ve annemlerle yaşıyor.

Üst katta yaşadığından pek göz önünde değildi. Geçenlerde annem akvaryuma sığmadığından söz ett. Hayvancağız kocaman olmuş. 25 cm dolaylarında. Velhasıl yeni bir akvaryum almak şart oldu. Sipariş verdim akvaryumu gelecek, ancak büyük bir akvaryum olacağından dış filtre olması gerektiğini düşünüyorum.

Hiç anlamadığım mevzular. Tetra'nın akvaryum malzemeleri konusunda orta karar, güvenilir bir marka olduğunu biliyorum. Bir alışveriş sitesinden baktım 190 TL'ye bir dış filtresini buldum. Ama aynı sitede bazı dış filtreleri dolu diye belirtmişler. Bazıları boş mu oluyor? Boş olanların içine ne koyuyoruz? Koyacağımız şeyleri nereden temin ediyoruz?

10 senedir kaplumbağa sahibi olan biri için çok cahilane olduğunu biliyorum. Kusuruma bakmayın. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

dolu olanların içinde seramik halka, elyaf, carbon filtre malzemesi var.

akvaryumu özel yaptıracaksın hayvan 25 cm olduğuna göre eni en az 45-50 cm olmalı. boy 1 metre olursa iyi olur. yükseklikte 50 cm kadar. cam kalınlınğı 10 mm. akvaryumu halletmeden sakın filtre olayına yada diğer ekipmanlara bulaşma önce akvaryum ölçüsünü bilmek gerek. kısaca 100*50*50h mükemmel olur.

tetradan sıkıntı çekiyoruz önceden öneriyorduk ama şimdi değil. en son kapaktan su kaçırma yaşadım. yan sanayi bir tane kapak contası alıp sorunu çözdüm ama ne kadar daha gider bilmiyorum açıkçası. bu konuda en iyiler jbl ve eheim bunlar üzmez.

Geri