Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

marul

Yeni Üye
Katılım
1 Nis 2020
Mesajlar
1
Merhabalar arkadaşlar,

Yakın zamanda akvaryumun suyunu test ettim, nitrit ve nitrat seviyeleri oldukça düşük çıktı, amonyak seviyesini ise bilmiyorum. Bunun iki açıklaması olabilir, ya dış filtrem düzgün biçimde biyolojik filtrasyon yapıyor ve daha nitrat birikmesi için yeterli zaman geçmemiş (4-6 ay geçtiğini not edelim), ya da o ya da bu sebepten dolayı biyolojik filtrasyon yapılmıyor. 

Kaplumbağamın akvaryumuna dış filtre eklerken filtrenin giriş borusuna pamuk koymayı gözardı ettiğimden dolayı boruların içi, ve muhtemelen filtrenin içi de, pislik doldu. Neyse ki şimdi gerekli değişiklik yapıldı, fakat bu sefer de bizimki pamuğa sardı, ısırıp ısırıp duruyo. Neyse, önceki konuya dönmek gerekirse, acaba pislik birikimi dış filtre içinde yararlı bakteri birikimini engellemiş olabilir mi?

Ayrıca filtreyi ve boruları temizlemek istiyorum fakat bunu yaparken yararlı bakterileri öldürmekten çekiniyorum.

Alakasız bir soru daha: camlarda biriken sirkeyi ve algiyi temizlemek için etkili bir yöntem arıyorum. Pet shoptan aldığım magnetli temizleyici ile temizlemek büyük bir külfet, hatta nerdeyse imkansız. Eminim ki daha iyi bir yol olmalı.

Teşekkürler,
marul
 
Dış filtre temizleme sürecinde ne kadar titiz davransakta ölüyorlar. Uygun formda su kullansak bile bazı bakteriler ışığa karşı duyarlı oluyor ve gördüğü anda ölüyor. Malzemede kirlendiği için haliyle yıkamak zorunda kalıyorsun. Bir kenara akvaryum suyundan ayırayım desen. Su kirliyse uygun değil temizleme süreci uzun sürerse ayırdığın sudaki oksijen tükenirse yine ölürler.

Onun için komple temizle. Hortum için jbl'nin hortum temizleme fırçası var, her iki ucunda farklı boyda fırça var. Bununla temizlersin.

Pamuk koyma kir tam anlamıyla çekilsin. Tıkanırsa sirkülasyonu da zorlar. Hortumlarda oluşan algler gerek kir gerekse ışık alması sebebiyle her daim olur. Hayvanın yemesi de tehlikeli dışkıyla çıkmayıp midede birikirse cerrahi müdahale gerekebilir.

Bu alg ve yosunlar için kullanılacak malzeme jbl silicate ex. Bu sudaki fosfat ve silikatı temizlediği için yosun alg oluşturmuyor. Varolanı özellikle hortum içindekileri de izole edip üremesini engelliyor.

Bunun için filtre torbası alacaksın. Yarım poşet kullanım yeterli. Sadece tozunu alacak kadar yıkayacaksın. O kahverengi suyu faydalı olan kısım. Onun için çok yıkama. Kullanacağın elyaf renk yoğunluğunu tutar. Su şeffaf görünür ama oluşumların üstünü ve hortumun içini kahverengi rengiyle kaplar.

Bakterilerin incelediğim bir makalede 28 günde aktif hale geldiği yazıyordu. Bu zaman zarfında filtre malzemeleri gerekli temizliği yapar.
 
Geri
Üst