Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre

Drajofa

Yeni Üye
Tekrar merhabalar Cem bey,

3 adet kaplumbağam oldukça büyüdü ve onlara yeni bir akvaryum hazırlama işine giriştim. 100 x 40 x40 gibi bir akvaryum hazırlama planım var. Kuru alanları ayrıca olacak. Ancak bu ebat bir akvaryumun sürekli suyunu değiştirmem zor olacak bu sebeple dış filtre kullanmaya başlamayı düşünüyorum. Dış filtre marka ve özellikleri hakkında emin değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Akvaryum 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında olsun. Kaçış boşluğu da olacak.

Su ısıtıcı jbl protemp 200 watt olsun. Tam batabiliyor ve 250 litreye kadar suyu ısıtıyor. Plastik koruması da var.

Dış filtrede tetra ex 1000 plus 1150 lt/h debili yada 1200 plus 1300 lt/h debili olur. İkisi de 4 sepetli. Ekstra malzeme konmaya uygun. 1000 plus daha uygun gibi. İç filtrede koyacaksınız. Akvaryum boyu 120-140 cm olsa 1200 plus önerirdim.

İç filtre ufaksa sobo 808c köşe filtre öneririm.

Geri