Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtre

Cvp: dış filtre

emre bey iltre geldi... malzemeler henüz gelmedi ama onlarda gelene kadar en azından kurulumu tamamlayayım diyorum... başlamadan önce söyleyeceğiniz bişey varmı...???

Çok aceleye gerek yok ama filtreyi koyacağınız yeri ve muslukları nasıl konumlandıracağınızı iyi ayarlayıp hortumları ona göre kesin ki sonra işin içinden çıkılamayacak bir durum yaşamayın. Örneğin giriş ve çıkış boruları akvaryumun iki ayrı tarafında olacağı için filtre bir tarafa daha yakın duruyorsa diğer tarafın hortumu kısa da kalmasın. Gerisi zaten kolay olacak.

temiz ile kirli hortumlarını birbirine ne kadar uzak yaparsam o kadar iyi değil mi???

Tabiki. Filtreden gelen suyun borusunu akvaryumun bir tarafında, filtreye giden suyun borusunu diğer tarafına koymalıki aradaki tüm su hareket etsin ve aynı oranda filtrelensin.

işte o sıkıntı... benim akvaryumda onu ayarlamak biraz zor olacak ama yapmaya çalışıcaz bişeyler....

peki çalılştırırken içini su doldurmak, pompalamak falan vs gibi bişeyşer yapmak gerekiyo mu?

Filtreyi hortumları ile birlikte kurup malzemeleri içine doldurduktan sonra su ile doldurup kapağı kapatın. Suyu çeken boru zaten akvaryumdaki suyun içinde olacak. Sonra akvaryuma temiz suyu veren borudan emerek borularında su ile dolmasını sağlayın. Suyu gelirken görünce boruyu akvaryuma bırakıp fişi takabilirsiniz. Daha önce çalıştırmayı denemeyin.

her temizlemeden sonra bu şekilde ağızla vakumlama yöntemini mi kullanıcaz... peki bu ne kadar sağlıklı olucak... :(

Ben ağzına elyaf koyup çektim. Zaten su gelirken farkettiğim için risk olmuyor. Sadece borunun ağzına değmemek için bu temiz elyaf kullandım.

emre bey yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim... bi kaç foto koydum... su giriş ve çıkış hoprtumlarını akvaryumun farklı uçlarına koyucam diye abaya bi uğraştım... biraz absürt oldu ama olsun artık napalım... temiz su geliş hortumunun oluşturduğu akıntıya pek alışamadılar şuan için ama çokta hoşnutsuz olduklarını düşünüyorum... :) tekrar tekrar ayırdığınız zaman ve emekleriniz için teşekkür ederim...

mailto:/2zdmww6.jpg

mailto:/18ddut.jpg

mailto:/x2klud.jpg

İki uç derken şu şekilde görselliği yakalamak mümkün. Filtreyi arka tarafa alıp iki ucu arka köşelerdende koyabilirsiniz. Mümkün olduğunca uzak olması kafi. Yani tam ters şekilde yaparsanızda olabilir. Çeşitli alternatifler düşünülebilir.

Genel olarak akvaryum güzel olmuş. Ancak masa sağlam mı?

Geri