Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtrem Su Basmıyor

A.Gökhan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bir ahpabım balık akvaryumu hobisinden elinde olmayan sebeplerden ötürü vazgeçip dış filitresini (Atman 3336) bana hediye etti .Fakat filitremden "takır tukur" gibi seslerin haricinde bir işlev görmüyor !.

Filitre arkadaşımda iken düzgün çalışıyordu, yaklaşık 1-2 sene sonra bu gün filitreyi kullanmak istedim iç malzemelerini yeni aldım güzelce hazneleri yıkadım daha sonra hava yapmasını engellemek için içini suyla doldurdum kapağını kapattım fazla su dışarı çıktı, işimi garantiye almak için out kısmından su gelene kadar ağzımla suyu çektim, su çekiş borusuna forum da okuduğum şekilde maşrapa ile su ilave ettim basınç konusunda bir sıkıntı olmaması için(bu işlem sırasında maşrapa ile su ekledikten sonra out borusundan azar azar 3-4 saniye içerisinde eklediğim miktarda su çıktı) daha sonra prize taktım fakat dış filitrem sadece "takır tukur" diye ses verdi sonra içerden su devir daim oluyormuş gibi sadece ses geldi ama yinede su basmadı ve "takır tukur" ses devam etti oldukça uzun bir süredir ve sonra fişten çekip kapattım.

Not:
-Vanaların açık olduğunu kontrol ettim.
-Contaları yerinde.
-Prizimde bir problem yok.
-In/out borularda kaçak yok.
-Filitre akvaryumdan aşağı seviyede .
-Pervanesi yada mili kırık değil.

Çözüm önerileriniz bekliyorum. Teşekkürler...

RE: Dış Filitrem Su Basmıyor

İçeride halen hava var bence. Suyu tekrar emerek gelmesini sağlayın ve fişi takın. Ardından filtreyi sağa sola yatırarak içeride kalan havanın atılmasını sağlayın.

Cvp: Dış Filitrem Su Basmıyor

Filtrenin üst kısmındaki yuvarlak daireyi filtre normal sirkülasyonuna başlayanakadar bastırın.Ek basınç yaparak filtrenin normal devirde çalışmasını sağlayacaktır.

Not:Hotrumlarda ezik olup olmadığını kontrol edin

Hortumları kontrol ettim ve ezik yokmuş fakat filitrenin içerisinde önlemler almama rağmen az da olsa hava varmış. "Filitreyi sağa sola yatırma" çözüm önerisi sayesinde hava filitreden tahliye edilmiş ve sorunum çözülmüştür, bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlara kesin çözüm sunan bu yöntemi tavsiye ediyorum.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

bir de gökhan çalıştırmadan evvel filtre içine su koyma tamamen boş kalsın. su çeken ucunu akvaryuma soktuktan sonra akvaryuma su giriş borusundan suyu emip o şekilde filtreyi doldurmasını bekle ki hava boşluğunu ala ala gelsin su. en son o boruya da su geldiğini görünce akvayuma koyup çalıştır çalışmaya başlar. filtreye su koyup çalıştırırsan arkadaki boruda hava kalacak buda çalışmasını zorlaştıracak ve havayı filtre içinde sıkıştıracaktır. birde boruyu ağzına sürme elini yıkayıp önüne set yapıp elin üstünden çek ne olur ne olmaz. sonuçta pis bir şey.

Evet sanırım ben birkaç önlemi bir arada yapınca ters tepti ve içindeki havanın daha da zor çıkmasına sebep oldu. Hijyen konusu ile ilgili aklımda sorular vardı ve forumda çok faydalı yorumlar okumuştum , edindiğim bilgiye göre emiş yapacağım hortumun ucuna bez koyarak bir nebze filitre oluşturdum, zaten suyun geldiğini görünce bıraktım suyun hortumun ucuna birazcık yaklaşması yetti ağzıma değmedi ama yinede işlem sonucunda ağız gargarasıyla kendimi garantiye aldım.

Geri