Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dış filtremi temizledikten sonra çalıştıramadım

tostik

Bronz 2 Üye
Dış filtrem tetra ex 1200 temizledikten sonra çalıştıramadım akvaryum içinden yeteri kadar su emmediği için içeriye gönderemiyor.Ne yapabilirim? filtrenin içini su ile de doldurdum ,su yükseliyor sonra düşmeye başlıyor ..

Cvp: dış filtremi temizledikten sonra çalıştıramadım

hava pompaladınmı

Filtreyi suyla doldurun, daha sonra klasik bir yöntem olan "emerson" yapın. Yani suyun çıkış hortumundan su gelene kadar emiş yapın. Pek sağlıklı değil ama ben bundan başka yolla çalıştıramadım.

İçinde hava kalmış olabiliyor. Sağa sola hafif eğin. Bir süre sonra düzelmeli.

fırat önce emiş borusunu maşrapa ya da başka birşey ile doldur. sen çalıştırdığında akvaryumdan emiş borusundaki havayı emdiği için basınç düşüyor. sonra suya giriş borusundan emerek yutmadan su geldiğini görünce (çıkışa 20-30 cm kala) yerine yerleştirip fişi takıp çalıştır.

filtre üstündeki muslukların tam açık olduğundan emin ol. en başta içinde kalan havayı çıkarırken biraz ses yapar. sonra hava gidince düzeliyor. gene ses varsa biraz daha pompaya bas düzeliyor. (pompayı çalışırken yapacaksın.)

Geri