Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtrenin ic malzemesine ne koymalıyım ?

muhittin

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar 250 lt olan akvaryumuma 1500lt/h dış filtre kullaniyorum aldigimda icinde malzeme var diye yenisini almamistim. Filtre 5 sepetli şu an icinde bio top karbon seramik ve sungerler var. Ancak tam filtrasyon gorevini gordugunu dusunmuyorum cunku icindeki malzeme demo olarak gonderildigini ogrendim.

2 aydir bu sekilde kullaniyorum bi eksisini gormedim ancak daha iyi hale getirmek icin filtre malzemesini degistirmeye karat verdim.

Simdi bu 5 sepeti en verimli sekilde kullanmak icin hangi malzemeyi kullanmayim ve bunu hangi sirayla yapmaliyim?
Tesrkkurler

Seramik, sunger, elyaf, toplar, sunger, elyaf sunger, carli kedi kumu(Diatomit),elyaf, sunger zeolit, elyaf, sunger, substrat, elyaf

Su besberrak olacaktir

Cvp: Dış filtrenin ic malzemesine ne koymalıyım ?

Alttan uste dogru koymam gerekli bunlari ve hepsini mi koymaliyim

Alttan uste hepsi olsa iyi olur hatta zeolit ve substrat altina elyaf sigiyorsa koyun dahada iyi

Alttan üste doğru sıralıyorum.
Seramik
Bioball, ince sünger
Kalın Sünger, bolca elyaf
Az Elyaf, zeolit yada seachem denitrate, az elyaf
Az Elyaf, substrat yada lav, az elyaf

Juenpet yada gittigidiyor uygun. Zeolit hydor, substrat eheim, seramik eheim yada jbl, elyaf sera yada jbl uygundur. Her sepette elyaf yada sünger olmaz.

Sitede sorun var duzelteyim dedim, duzeltemedim de baska moderetor yapar bende hata verdi nedense

Kesinlikle diatomitte kullanin birde substrat olarak jbl micro mech alın en iyi substrat odur

Niye butun hepsinde sunger yada elyaf olmaz dedin abi, debi cok duser falan mi ?

Kullanin mutlaka ben cok iyi sonuc aldim, getekli bilgi bu linkte var
http://www.akvaryum.com/Forum/filtrede_yeni_meteryal_karsinizda_diatomit_resim9_k734966.asp
Substrat olarak en iyisi ise sera suporax pardon yanlis yazmisim, yercekimine karsi geliyor youtube da videosu zar suyu 4 adet kendisi kadar uste cikartiyor

Ali Sarp ın tecrubesine göre dolomit kullanmanda sakınca yok.

Sünger karı atıkları tutar. Bunu seramiğin üzerinde kullanabilirsin Ama o zaman bioball gereksiz olur. Bioball katı atıkları ayrıştırıp tutmak içindir. Gene en alt sepetlere elyap koyarsan hem debiyi olumsuz etkiler hemde gene katı atıkları tutmaya çalışır. İlk büyük atıklar seramik bioball ve süngerle elemine edilip en üzerlerine konulan elyafla tamamen süzülür. Süngeri yukarıya koymanda sakınca yok ama fazlaca gereksiz yer kaplar. Sebebi orada işlev yapamayacak. Zaten katı arıkları aşağıda bağlayıp dağıtmış olacaksın. Alttaki elyaftan sonra su süzülmüş olacak ve yukarıda sadece amonyağı kesip bakteri kültürü oluşturacaksın. Burada sünger gereksiz. Yani filtrenin alt tarafında suyu süzüyoraun üst tarafında biyolojik hazırlığını yapıyorsun.

Bende serada micromech varmı diyecektim 7b8499a6

anlaşıldı. siporax ve diatomit kullanıyım ben o zaman

sırası da şu şekilde oluyor sanırım

alttan

seramik
bioball sünger
diatomit az elyaf
az elyaf zeolit az elyaf
az elyaf siporax az elyaf

AEK in yaptığı sıralama şeklinde oldu zaten ama ortaya diatomit koydum doğruysa siparişi geçiyoruum :)

Aynen gayet iyi olmus diatomitin altinada sunger koyun. Birde zeolit olarak seachem de nitrate alin bulursaniz ondada en kalitelisi o

elyafı jbl veya sera marka al. 250 veya 500 gram olanından, kat kattır, tek katmanı uygun ölçüde kesip ıslattıktan sonra sepete yerleştirirsin. diatomitin altına ve üstüne koy elyafı. dışkı zamanla ufalanır elyaf onu tutar. diatomite'i kaplarsa işlevini kaybeder.

siporax'a gerek yok lav taşı kullan siporax pahalı. bakteri üretme olayı yazmıyor.

Ortadaki süngerin yerine dolomit koyduğun için sünger çok azalmasın. Dolomit ve üzerindeki elyaf aradınada sünger çek. Dizilim doğru.

Yada orta sepetteki süngeri diatomitin altına koy daha iyi. Yani bir alt sepetin üzerinde sünger orta sepetin altında sünger. Arka arkaya iki süngerle çöz.

cem' Alıntı:
elyafı jbl veya sera marka al. 250 veya 500 gram olanından, kat kattır, tek katmanı uygun ölçüde kesip ıslattıktan sonra sepete yerleştirirsin. diatomitin altına ve üstüne koy elyafı. dışkı zamanla ufalanır elyaf onu tutar. diatomite'i kaplarsa işlevini kaybeder.

siporax'a gerek yok lav taşı kullan siporax pahalı. bakteri üretme olayı yazmıyor.

Once substratti zaten sonradan siporax a cevirdim de alisarp iyi oldugunu soylediginde
Simdi kesinlessin
Substrat mi
Siporax mi
Lav tasi mi

Tav tasinin islenmis haline substrat denir yani siporax icinde en cok mikroorganizma yasamasima olanak veren en cok suyun emen yani en cok gozenekli substrattir kendinizde arastirabilirsiniz zaten, ama sumplarda falan foyat cok gelecegi icin lav tasi kullaniriz oda idare eder tabi, butce rahatsa siporax alin derin

Butcede sikinti yok zaten yemlerde azalmisti bir de uv lamba eksikti onu da alayim diyorum birde yukarida ki filtre malzemelri yine bi 500 tl yi buldu

Onu aliyorum fazlasini da sitede ki kediye yuva yaparim sevinsin kerata :)

Siporax ın filtredeki yeri aslında biraz tartışmalı. Bence bütçe uygunsa eheim pro substrat en iyisi. Ben kullanıyorum.

Geri